10 fontos életlecke, melyet megtanulhatunk a kutyáktól - Kutya Portál 10 fontos életlecke, melyet megtanulhatunk a kutyáktól - Kutya Portál

10 fontos életlecke, melyet megtanulhatunk a kutyáktól

10 fontos életlecke, melyet megtanulhatunk a kutyáktól

A kutyák sokkal többet jelentenek számunkra egy hűséges társnál. Az élet egy kutyával vagy többel nemcsak szórakoztató, de állandó forrása a szeretetnek. Az is bizonyított, hogy a kutyatartók egészségesebbek és boldogabbak, mint a kutya nélkül élők.

A kutyák igazi értékei a fent említettekkel semmiképpen sem érnek véget, hiszen ők igazán fenomenális tanárok. Megtanítják nekünk a hálát, az együttérzést, a szeretetet, sőt ezen érzésektől még mindig sokkal többet.

Hogy melyek is ezek? Nézzük meg most együtt!

Íme, a 10 legfontosabb életlecke, melyekre a kutyák tanítanak meg minket, embereket:

1. Csak légy önmagad!

Légy önmagad

Bármi történjék is, mindig LÉGY ÖNMAGAD!

2. Kövesd az álmaid!

Kövesd az álmaid

Soha NE FÉLJ KÜZDENI AZ ÁLMAIDÉRT és megvalósítani őket!

3. Legyen egy jó barátod!

Legyen egy jó barátod

EGY JÓ BARÁT HŰSÉGES és MINDIG MELLETTED ÁLL!

4. Köszönj egy mosollyal!

Köszönj egy mosollyal

SZERETTEIDET mindig MOSOLLYAL ÜDVÖZÖLD!

5.Ne tarts haragot!

Ne tarts haragot

AZ ÉLET túl RÖVID AHHOZ, HOGY haragudj, vagy HARAGTARTÓ LÉGY!

6. Élj a mában!

Élj a mában

ÉLJ A PILLANATNAK és TEDD AZT, AMI BOLDOGGÁ TESZ!

7. Szánj időt a játékra!

Szánj időt a játékra

ADJ IDŐT MAGADNAK A JÁTÉKRA és csináld azt, amit szeretsz!

8. Pihenj többet!

Pihenj többet

PIHENJ TÖBBET és sziesztázz, ha kell!

9. Mozogj!

Mozogj többet

VIGYÁZZ A TESTEDRE, ne lustulj el, LÉGY AKTÍV ÉS MOZOGJ!

10. Szeress feltétel nélkül!

Szeress feltétel nélkül

MUTASD MEG, HOGY TUDSZ FELTÉTELEK és FENNTARTÁSOK NÉLKÜL SZERETNI!Kérlek, oszd meg ezen életleckéket a barátaiddal is, mert számukra is hasznos lehet! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Egy kutatási projekt rávilágít, hogy kutyáknak hasonlóan mérhető IQ-juk van, mint az embereknek. A vizsgálatok felfedték a kutyák gondolkodásának működését és egyben segítséget nyújtanak azon betegségekkel kapcsolatban, melyek az ember és a kutya életében egyaránt előfordulnak, mint például az időskori demencia. Minderről bővebben olvashatsz “A kutya IQ teszt feltárja a kutyák általános intelligenciáját” című cikkünkben.

A világ összes országában a kutyák a leggyakoribb kedvtelésből tartott állatok. Szeretjük őket és ők is viszont szeretnek minket. A kutyák szeretetének jeleiről olvashattok a “13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret” című cikkünkben.

Minden felelős kutyaszerető tulajdonos figyelmébe: “Örök igazságok a kutyák szerelmeseinek ajánlva!”

Megosztjuk az ételeinket a kutyáinkkal. De vajon minden élelmiszer, amit mi emberek fogyasztunk, a kutyáinknak is megfelelő? Ez egyáltalán nem így van. A kutyáink számára veszélyes illetve nem ajánlott élelmiszerekről, ételekről, általuk a kutyáinkra gyakorolt hatásukról beszélgettünk szakértő klinikus állatorvosunkkal, Dr. Hauberger Péterrel, melybe betekintést nyerhetsz a “Kutyáink egészségvédelme – Veszélyes élelmiszerek” című cikkünk elolvasása által.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: