13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret - Kutya Portál 13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret - Kutya Portál

13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

20 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

„Egy szót sem szól, mégis megért. Egy szót sem szól, mégis beszél hozzád. Egy szót sem szól, mégis örök hűséget fogad. Egy szót sem szól, mégis a világon a legjobban szeret.”

A kutya az ember legjobb barátja, hű és szerető társa, védelmezője már évszázadok óta, igazi ajándék az ember életében, melyet Isten küldött, hogy a maguk módján segítsenek nekünk. A kutyák a társaságukat, a hűségüket, a hálájukat és a szeretetüket adják az embereknek, mosolyt és örömet hozva ezzel az életünkbe.

Ők mindig készen állnak egy sétára vagy egy játékra, megosztva mindezeket velünk, hogy együtt éljünk át kalandokat, melyek sok év elteltével is csodás emlékként maradnak meg emlékezetünkben.

Fizikailag és szellemileg is ösztönöznek minket. Tény, hogy a szerető kutya tulajdonosok általában egészségesebbek, boldogabbak és tovább élnek, mint azok, akiknek nincs kutyájuk. Pszichológusok azt is bebizonyították, hogy a tulajdonosok a kutyához való kötődésük miatt ragaszkodóbbak és nagyobb az önbecsülésük.

A kutyák gyógyítók, tanítók, védelmezők és kézzelfogható példái a feltétel nélküli szeretetnek, hűségesek és mindig örülnek, ha láthatnak minket. A kutyák hálásan fogadnak bármit, amit adunk. Cserébe azt nyújtják, amire szükségünk van ahhoz, hogy a napjaink tökéletesek legyenek. Ők az abszolút legjobb állatpartnereink. A barátok és szeretők jönnek és mennek az életünk során, de a velünk élő állattársaink soha nem hagyják el az oldalunkat, bármit hozzon is az élet.

Egy új kutatás szerint az evolúcióban a kutya az ember hűséges társa volt az évezredek során és a két faj közötti kapcsolat befolyással volt genetikai fejlődésükre.  Azóta, hogy az ember több tízezer évvel ezelőtt megszelídítette és barátjává fogadta a farkast, a közös környezet is hatást gyakorolt mindkét faj evolúciójára. Ezen elmélet igazolására nemrégiben japán és amerikai tudósok kísérleteket végeztek. Kutatásaik eredményeiről rövidesen részletes beszámolót olvashattok oldalunkon.

További kutatási eredmények új bizonyítékokat tártak fel a kutyák társadalmi és érzelmi intelligenciájáról, ezzel betekintést nyújtva azon gondolataikba, hogyan éreznek irántunk, emberek iránt és mennyire szeretnek bennünket.

Az emberek és a kutyák kapcsolata vitathatatlanul az egyik legbonyolultabb kapcsolat a világ történetében. Benoit Denizet-Lewis, a New York Times magazin bestseller írója csak azért vett részt egy 4 hónapos túrán szeretett kutyájával, hogy viselkedését tanulmányozza és ezzel együtt kettejük kapcsolatát elemezze. Kalandos utazásuk tapasztalatairól legújabb könyvében számol be, melynek címe: Utazások Caseyyel.

Mindenki számára ismert, hogy a kutyák hűségesek, engedelmesek és ragaszkodók, ők valóban “az ember legjobb barátai”. De vajon a kutyák úgy szeretnek minket, ahogy mi őket? Gregory Bernst, az Emory Egyetem Pszichológia Tanszékének professzorát hasonlóképp érdekelte ez a kérdés, ezért a kutya gondolatait neurológia szemszögből kezdte vizsgálni. Gregory ehhez a vizsgálathoz az embernél már évtizedek óta használt MRI képalkotó technológiát hívta segítségül.

Berns úgy döntött, egy módja van, hogy kérdéseire választ kapjon, ezért saját kutyájának agyi tevékenységeit fürkészve MRI vizsgálatot végzett rajta. Természetesen nem volt egyszerű a vizsgálat módja, mint ahogy a kutyáknál egy vizsgálat sem az, de végül a kutya épségét és biztonságát szem előtt tartva sikerült elvégezni a vizsgálatot.

Berns kutatásai megdöbbentő eredményekkel szolgáltak, melyből kiderült, hogy a kutyák empatikusak, az az együtt éreznek az emberekkel, beleélik magukat az emberek érzelmeibe.

„A társadalmi észlelés bizonyítéka, hogy a kutyák nem éppen Pavlovi tanulási gépek. Ez azt jelenti, hogy a kutyák érző lények, mely megdöbbentő következményekkel jár a kutya-ember kapcsolatra nézve – írja Berns professzor a kutatást publikáló könyvében.

“Ahogyan a kutyák szeretnek” mindenütt a világban magyarázattal szolgál és választ ad a kutyák szerelmeseinek ősrégi kérdésére. Valamint új és mély bizonyítékokkal szolgál arra nézve, hogy a kutyáinkat úgy kell kezelnünk, mint az emberi barátainkat: szeretettel, tisztelettel, valamint társadalmi és érzelmi intelligenciájukat megbecsülve” – e szavakkal indította útjára könyvét Gregory Berns professzor.

E mély és igaz gondolatokat minden kutya tulajdonos figyelmébe ajánljuk!

Mielőtt olvasni kezdenél azon jelekről, melyek arra utalnak, hogy a kutyád nagyon szeret, felhívnánk minden kedves kutyatulajdonos vagy leendő kutyatulajdonos figyelmét, hogy egy szilárd kutya-gazdi kapcsolat minden esetben a bizalomra épül. Ha e szilárd, a bizalomra épülő kutya-gazdi kapcsolat megrendülne és a kapcsolaton belül a kutya részéről bármely viselkedési probléma fellépne, ajánlatos a gazdinak egy viselkedés szakértőhöz fordulnia tanácsért vagy kutyájával felkeresni egy kutyaiskolát, ahol a viselkedésproblémákhoz értő kutyaoktatók segítenek ezen helyzetek megoldásában, a bizalom helyreállításában és egy szilárd kutya-gazdi kapcsolat kialakításában.

Szeretnénk kiemelni, hogy ezen írásunk nem nevelési célzattal készült, hanem az erős bizalmon alapuló gazdi és kutyája közötti szerető kapcsolat jeleit ismerteti. A cikkben felsorolt jelek jó részét – melyekből arra következtethet a kedves kutyatulajdonos, hogy a kutyája nagyon szereti – tudományos kutatások támasztják alá, melyekről hamarosan külön cikkekben is tájékoztatjuk olvasóinkat. Bízunk benne, hogy mindenkinek sikerül kutyájával egy erős bizalomra épülő és szereteten alapuló kapcsolatot kialakítania.

És most nézzük azon jeleket, amelyek arra utalna, hogy a kutyád nagyon szeret.

13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

1. Nyugodtan figyeli, ahogy elmész

Nyugodtan figyeli, ahogy elmész

Nyugodtan figyeli, ahogy elmész

Sok kutyatulajdonos azt hiszi, ha a kutyája nyugtalan, amikor Ő elhagyja a házat, az ugyanúgy a szeretet jele, mint az embereknél. Csak azért, mert nyafog, amikor elmész, önmagában nem feltétlenül jelenti azt, hogy hiányozni fogsz neki. A kutyák falkában élő állatok, így lehet, hogy ez a viselkedés a szeparációs szorongáshoz áll közel.

Amikor a kutya nyugodtan figyeli, ha elmész otthonról, azt jelenti, hogy bízik benned és tudja, hogy vissza fogsz térni. És mint ismeretes, a bizalom a mérhetetlen szeretet egyik építőköve.

2. Ha hazaérsz, az ajtóban vár és örömmel köszönt

Ha hazaérsz, az ajtóban vár és örömmel köszönt

Ha hazaérsz, az ajtóban vár és örömmel köszönt

A kutyád az ajtóban köszönt és csóválja a farkát, ezzel azt mondva Neked: “nagyon boldog vagyok, hogy újra itt vagy”. Esetenként izgatottan Rád ugrik, így köszönt Téged – bár ez nem kívánatos viselkedés. A legtöbb kutyatulajdonos nem is kedveli ezt a viselkedést és próbálja erről a kutyáját leszoktatni. Ez nem könnyű, mivel tudjuk, hogy “ez” a kutya szeretetének egyfajta ösztönös megnyilvánulása.

3. Boldogan csóválja a farkát

Boldogan csóválja a farkát

Boldogan csóválja a farkát

A szeretet jeleként boldogan csóválja a farkát. Sok ember úgy gondolja, a farkcsóválás mindig egy barátságos gesztus, de ez csak kis része az igazságnak. A kutya többek között a farkával is kommunikál és olyan különböző érzelmeket fejez ki vele, mint például a boldogság, a félelem, az ijedtség, a feszültség vagy egy közelgő támadás.

Amikor a kutyák farkukat teljes testükkel (illetve fenekükkel) együtt barátságosan oda-vissza vagy akár körbe csóválják, az üzenet világos: izgatottak és boldogok, mert örülnek szeretett gazdájuknak!

Ha legközelebb látsz egy ilyen boldog farkcsóválást, nézd meg egy kicsit közelebbről. Ha a kutyád (hátulról nézve vagy mellette állva) inkább jobb oldal felé csóválja a farkát, amikor meglát, ez egy jel, hogy jól érzi magát Veled. Ezt az információt egy olasz neurológus két állatorvossal közösen fedezte fel. Ők hárman kísérleteket végeztek 30 kedvencként tartott kutyával. Kamerákat szereltek rájuk, melyekkel végigkövették farkuk mozdulatait, amikor a gazdájukat, aztán egy idegen személyt, majd egy macskát, végül egy ismeretlen kutyát mutattak nekik. A kutyák gazdájuk láttán farkukat erőteljesen jobb oldal felé csóválták. E kísérletről és a pontos eredményekről hamarosan olvashatsz oldalainkon.

4. A szemedbe néz – szemkontaktust tart Veled

Szeretettel és hosszan néz a szemedbe

Szeretettel és hosszan néz a szemedbe

Azt mondják, a szem a lélek tükre. Amikor szeretett kutyáddal egymás szemébe néztek, abban minden benne van! Tudósok vizsgálatok végeztek a világ több részén (többek között Magyarországon is) és mind ugyanarra a következtetésre jutottak, hogy az emberek ugyanúgy szeretik a kutyáikat, mint a gyermekeiket és ez az érzés kölcsönös. A kutatók bizonysággal állítják, amikor a kutya és gazdája egymás szemébe néznek, mindkettőjük agyában ugyanaz a hormon szabadul fel, mint az anya és gyermeke közötti kölcsönhatás esetén. Brian Hare, az amerikai Duke Egyetem kutatója hozzáfűzi: “amikor a kutyád szemkontaktust tart Veled, átölel Téged a szemeivel.” A kísérletekről és a tudósok további megállapításairól további érdekes és hasznos információkat olvashatsz hamarosan a portálunkon megjelenő legújabb cikkünkből.

A kutyák világában a szemkontaktus szintén több jelentéstartalmat hordoz. A tekintet mások felé lehet barátságos, kíváncsi, kihívó, agresszív. Amikor a kutyák boldogok és jól érzik magukat Velünk, tekintetük azt mondja: “a világon minden rendben van”. (Megjegyzendő: A kutyavilágban előfordul az is, amikor a kutya dominánsan és merev tekintettel néz, amely határozottan nem ugyanaz, mint egy szerető tekintet. Valójában, ez agressziót jelez, így ezért, soha ne nézz farkasszemet egy ismeretlen kutyával, mivel a szemkontaktus fenntartását fenyegetésként észlelik.)

5. Megosztja Veled az ásítást

Megosztja Veled az ásítást

Megosztja Veled az ásítást

Mindannyian tapasztaltuk már, mennyire ragályos az ásítás. Ez a különböző fajok között is előfordul, konkrétan a kutyák és az embertársaik között. Ha kutyáink megosztják velünk az ásítást, empatikusak irányunkba, ez pedig a szeretet egyértelmű jele. Egy 2008-as tanulmány kimutatta, hogy a kutyák nagyobb valószínűséggel bizonyítják a “ragályos ásítást” akkor, amikor a tulajdonosaikat látják ásítani, mint akkor, amikor egy idegen ember csinálja ugyanezt. Tehát, ha a kutyáink az ásítást velünk együtt csinálják, ez annak a jele, hogy törődnek velünk.

6. Megnyalja az arcod

Megnyalja az arcod

Megnyalja az arcod

A kutyák több különböző ok miatt nyalják meg az ember arcát, de ez a legtöbb esetben főképp a szeretet és a ragaszkodás egyik jele. Ez a viselkedés a farkaskölyköktől származik, akik az anyjuk arcát nyalogatják ezzel jelezve feléjük, hogy éhesek, így meg kell őket etetni. A kutyák nem ugyanazon mód táplálják a kölykeiket, mint a farkasok, de a nyalás ösztöne megmaradt. A kölyökkutyáknál pedig még inkább tapasztaljuk ezt, mint a felnőtteknél.

A kutya alázatos mód nyalja meg az arcod, hogy tudd, ez Rád nézve nem jelent veszélyt. És persze, a nyalás egyszerűen egy tisztítás irányodba. A kutyák egymás iránt tanúsított ápolása és tisztítása – ha egy szilárd kapcsolatra épül – a meghittség és az intimitás gesztusát hordozza magában. Úgyhogy biztos lehetsz benne, ha kutyád megnyalja az arcod, az egyértelműen a szeretet jele.

7. Hozza a kedvenc játékát és felajánlja Neked

Hozza a kedvenc játékát és felajánlja Neked

Hozza a kedvenc játékát és felajánlja Neked

Szintén a szeretet jele, ha a kutyád odaviszi Hozzád és felajánlja Neked a játékait. Mivel a családi hierarchián belül Te vagy a falkavezér, ezért a szeretet jeleként felkínálja Neked a játékait, abban a reményben, hogy ugyanúgy értékelni fogod a labdát vagy a plüss szarvast, mint ő.

8. Falkavezérként tekint Rád

Falkavezérként tekint Rád

Falkavezérként tekint Rád

Több tízezer évvel ezelőtt, néhány farkas az ember mellé szegődött és szoros kapcsolatot alakított ki az emberrel. A kutyák tulajdonképpen a farkasok alfaja, hiszen DNS készletük 99 %-át a farkasoktól örökölték. A farkasok, természetesen, rendkívül szociális lények, akik a családjukkal falkában élnek. A kutyák társadalmilag hasonlóan vannak bekódolva. A tulajdonos mindig kulcsfontosságú szerepet játszik kutyája életében, mivel “falkavezérré” válik a szemében. Kutyád vezetőként tekint Rád, aki biztosítja számára az irányítást, a jóváhagyást, a társaságot és a szeretetet. És mindezt szeretetével és hűségével viszonozza irányodba.

9. Evés után Hozzád bújik

Evés után Hozzád bújik

Evés után Hozzád bújik

A kutyák az adott pillanatnak élnek, így amikor ennivalót kínálsz fel nekik, mindig élvezettel elfogyasztják. De vajon mi az, ami kiemelt fontosságú evés után? Ha kutyád étkezés után odabújik hozzád, és ha főképp, kedves Veled, ez annak a jele, hogy nagyon szeret. Az érintés minden szeretetteljes kapcsolat lényegi része. Semmi sem annyira bensőséges, mint amikor egy kanapén ülsz vagy fekszel, melletted a kutyád, aki az öledbe teszi mancsát, a fejét vagy Hozzád simulva fekszik melletted.

Nem tudom, hogy van-e bármilyen tudományos bizonyítéka, hogy ez a viselkedés kutyáink szeretetének jele, de az biztos, hogy ezzel megtalálják az utat a szívünkhöz. Kutyáink szeretnek fizikailag közel lenni az emberi családtagjaikhoz, ez nagyon különleges és bensőséges, mely jelzi számunkra, hogy nagyon szeretnek Bennünket!

10. Veled alszik az ágyban

Veled alszik az ágyban

Veled alszik az ágyban

A vadon élő farkasok a falkában összegömbölyödve és együtt aludtak. Ezzel melegen tartották magukat és egymást, valamint így érezték biztonságban magukat. Sok esetben a kutyák is összegömbölyödve alszanak és együtt a családjukkal, vagyis velünk. Mivel kutyáink, a legjobb barátaink és családtagjaink, természetes, hogy az ágyon aludhatnak velünk. Függetlenül attól, hogy ez a viselkedés elfogadható, egyaránt heves vitákat vált ki a kutyaszerető tulajdonosok és a szakértők között. Ez a viselkedés kedves módja annak, amellyel szeretett kutyád kimutatja, hogy törődik Veled. Közel akar lenni Hozzád és természetes módon mutatja meg, hogy kényelmesen érzi magát a családjában.

11. Rád támaszkodik – a szó szoros értelmében

Rád támaszkodik - a szó szoros értelmében

Rád támaszkodik – a szó szoros értelmében

Kicsit furcsa lehet, hogy szeretett kutyánk nekünk dől. Minél nagyobb a kutya, annál nagyobb lehet a probléma. De ne feledd, ezzel azt fejezi ki, hogy nagyon szeret. Szeretné, hogy figyelj rá, mert ő is figyel Rád. Amikor ez történik, egy pillanatra ülj le kedvenced mellé és tudasd vele, hogy szereted őt.

12. Boldogan Rád mosolyog

Boldogan mosolyog Rád

Boldogan mosolyog Rád

Igen, a kutyák tényleg mosolyognak! Mosolyukkal azt üzenik, hogy szeretnek és ragaszkodnak Hozzád. Kutatások kimutatták, hogy a kutyák – az emberhez hasonló módon – sokféle arckifejezést használnak az életük során, ezzel kommunikálnak. Másképp reagálnak a szeretteikre, az idegenekre, az állatokra, a kellemes vagy kellemetlen dolgokra és helyzetekre. A kutya mosolynak több jelentése van, de amikor a szája nyitott és ellazult, egy nyugodt és boldog kutyát látunk. Kutatások szerint ez az arckifejezés azt mutatja, hogy kutyáink boldogok, ha látnak minket.

Az emberek és az állatok ugyanazon izmokat használják érzelmeik kifejezésére – beleértve a mosolygásért felelős izmokat is. Charles Darwin, angol természettudós – aki imádta a kutyákat – több mint 150 évvel ezelőtt így írt a kutyák és az emberek érzelmeinek kifejezéséről: “Maga az ember nem tudja annyira világosan és egyértelműen kifejezni a szeretet és az alázat külső jeleit, mint ahogy egy kutya, aki csapott fülekkel, lógó ajkakkal, tekergőző testtel, folyamatos farkcsóválással reagál, amikor meglátja szeretett gazdáját. A kutya e mozdulatai a saját akarattal és a nélkülözhetetlen ösztönökkel magyarázhatók, ami valamivel több, mint az ember ragyogó szemei, és mosolygó arca, mikor egy régi baráttal találkozik.”

13. Hűséges Hozzád egy egész kutyaéleten át

Hűséges Hozzád egy egész kutyaéleten át

Hűséges Hozzád egy egész kutyaéleten át

Van egy dolog, ami fontos. Ez pedig az, hogy mindig, minden körülmények között számíthatsz a kutyádra. Így igaz, mindig számíthatsz rá, mert hűséges Hozzád.

Mindenki tudja, hogy a kutyák a földbolygó leghűségesebb teremtményei. Hűségük szintén az őstől, vagyis a farkastól örökölt tulajdonságuk. Annak ellenére, hogy a farkasok társadalmában az “alfa-hím” kifejezés azt sejteti, hogy egyetlen férfifarkas uralja és irányítja a teljes falkát, az életben a farkasok társat választanak és közösen nevelik az utódokat. Az élet részeként az alapvető családi egység az őstől örökölve be van kódolva a kutya ösztöneibe, ez teszi őket annyira hűségessé és fantasztikus családi kedvenccé.

Szeretetet adj, hogy szeretetet kaphass cserébe

A szerző saját, szeretett kutyájával, Indiana Jonessal

A szerző saját, szeretett kutyájával, Indiana Jonessal

A kutyák csodálatos és páratlan lények. Társaságukban képesek vagyunk elfeledkezni minden gondunkról. Ők elfogadnak minket olyannak, amilyenek vagyunk és ez az egyik legnagyszerűbb dolog az életben. Bárhogy is megyünk el otthonról, ők mindig ugyanazzal a határtalan, őszinte, gyermeki örömmel és szeretettel várnak minket haza. Egy ölelés és egy simogatás a legnagyobb ajándék számukra és a cserébe nyújtott hálájuk, szeretetük semmihez sem fogható. A kutyák földi angyalok, akik nem bántanak, nem vonnak kérdőre és nem kritizálnak, csak várnak és szeretnek… mindig ugyanúgy.

A kutyák segítenek, ha szomorú vagyok és velem örülnek, ha boldog. A családomon kívül ők szeretnek a legjobban. A világban több millió ember gondolkodik és érez hasonlóképpen, akik ugyanígy értékelik a kutyák tiszta lelkét és a tőlük ajándékba kapott önzetlen szeretetet, mely világos példája mindannak, ami jó

Gyógyító erejük a szeretetükben rejlik, amit minden lehetséges módon ki is mutatnak és ez nagyon fontos számunkra, mert a szeretet ereje mindenre képes. Fontos része a csodának a bizalom, mégpedig a feltétel nélküli és a mindenkori, amellyel a kutyák az embert megtisztelik, megajándékozzák, ezzel az ember önmagába vetett hitét és bizalmát megerősítve.

Szeresd a kutyád mindenkor!

Szereted a kutyád? A szeretet szeretetet szül, ahogy a mondás tartja. Egy szeretetteljes kapcsolat kétirányú elkötelezettség. Ha nem szereted a kutyád, hogyan várhatod el, hogy szeressen Téged? Lehet, hogy csupán az élelem vagy a félelem köti Hozzád? Nem nevezhető szeretetnek egy olyan kapcsolat, amely e dolgok bármelyikén alapul. Ha nem szereted a kutyád, hogyan is várhatnád, hogy a szeretet érzése visszatérjen Hozzád? Egy jól szocializált és nevelt kutya bízik benne, hogy visszakapja Tőled a szeretetet. Ne hagyd őt csalódni! Szeresd a kutyád mindenkor!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Minden felelős kutyaszerető tulajdonos figyelmébe: “Örök igazságok a kutyák szerelmeseinek ajánlva!”

Az EMBER és a KUTYA kémiai kötődésének kulcsa: a kölcsönös SZERETET. Mikor szeretett kutyánk édes szemeivel a szemünkbe néz, melegséggel tölt el bennünket. Tudjátok, hogy közben mi a játszódik le a szervezeteinkben? A megfejtést tudományos tényekkel igazolva cikkünkből megtudhatjátok!

A kutyák csodálatos állattársaink, akik életük végéig önzetlenül szeretik az embert, a gazdájukat. Eltűnődtél már azon, vajon kedvenced mit gondolhat Rólad? Talán ez a kis levél segít megérteni kutyád gondolatait!

Elgondolkodtatok már azon, mit érezhet és gondolhat egy menhelyen élő kutya? Ezen kérdésre is választ adhat “Egy menhelyi kutya vallomása”.

Örökbe fogadni egy kutyát nagyszerű érzés! Kutyával élni csodálatos érzés! Az örökbe fogadásról és a kutyás élet pozitív hatásairól olvashattok a “10 ok, amiért érdemes örökbe fogadnod egy kutyát” című cikkünkben.”

Nemcsak tanítjuk a kutyáinkat, de mi – kutyaszerető emberek, gazdik, tulajdonosok – is sokat tanulhatunk tőlük. Portálunk képes cikke rávilágít azon fontos életleckékre, melyeket megtanulhatunk a kutyáktól.

Egy új kutatási projekt szerint a kutyáknak hasonlóan mérhető IQ-juk van, mint az embereknek. A kutatásról és az eredményekről is olvashatsz “A kutya IQ teszt feltárja a kutyák általános intelligenciáját” című cikkünkben.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

2 hozzászólásSzóljon hozzá

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: