A tavasz legszebb hónapjának negyedik kiállítása a zalaegerszegi CAC Nemzeti Kiállítás, melyen a Zala Megyei Kynológiai Egyesület szervezésében vehetünk részt 2016. Április 17.-én. A CAC kiállítás helyszíne Zalaegerszegen, a természeti szépségekben bővelkedő Gébárti Szabadidő Központ területén a Kézművesek Háza.

A Zala Megyei Kynológia Egyesület szerencsésnek mondhatja magát a kutyakiállítások rendezése terén, hiszen a 2000-es évek közepétől majdnem minden évben megrendezhetett egy CAC Nemzeti kiállítást. Az Egyesület a kiállítások rendezési jogát minden alkalommal pályázat útján nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Egyesületeinek Szövetségétől. A 22 éves múltra visszatekintő Egyesület 2006-ban és 2008-ban Zalaegerszegen, a 2009-es évben, Nagylengyelben, 2012-ben a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, a 2013-as évben szintén Zalaegerszegen, de már a Gébárti Szabadidő Központ területén rendezhette meg ezt a CAC kutyakiállítást. Az elmúlt években megrendezett kutyakiállítások olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy a Zala Megyei Kynológiai Egyesület a 2016-os évben is rendezhet C.A.C Nemzeti kiállítást.

A rendezvényről a Zalaegerszegi Televízió pár perces videó felvételt készített. Kedvcsinálóként ezt ajánljuk most Olvasóinknak:

A 2016. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Nevezési felhívás

Bírói lista:

Vezető bíró: Vinnai András

FCI I. fajtacsoport
Komondor, Kuvasz Vinnai András (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták László István (HU)
FCI II. fajtacsoport
Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Délorosz Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier Vinnai András (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták Hartmann György (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Hartmann György (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Radvánszky Katalin (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta László István (HU)

Nevezési határidő: 2016. Március 20.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

A törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyák és hobbi keverék kutyák is nevezhetnek. A nevezési díj ez esetben 3.000.- Ft. Nevezni előre és a helyszínen is lehet.

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Zala Megyei Kynológiai Egyesület bankszámlaszáma:
74000236 – 10034019
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Zala Megyei Kynológiai Egyesület
Zalaegerszeg
Csácsi utca 87.
8900

További információk a Zala Megyei Kynológiai Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
csacsligeti@t-online.hu illetve a csacsligeti@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámokon:
+36 92 314 954; +36 30 260 3988.

A 2008-as évi Zalaegerszegi CAC kutyakiállításon az Ebugatta TV által készített videó felvétel 1. része megtekinthető:

A 2008-as évi Zalaegerszegi CAC kutyakiállításon az Ebugatta TV által készített videó felvétel 2. része megtekinthető:

A 2006., a 2008., a 2009., a 2012., a 2013. és a 2014. évi CAC kiállításokon készült fotók megtekinthetők a Zala Megyei Kynológia Egyesület honlapján>>.

A 2012. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A 2009. évi CAC kutyakiállításon készített további érdekes fotók megtekinthetők>>.

A 2008. évi CAC kutyakiállításon készített életképek megtekinthetők>>.

A Zalaegerszegi Kutyaiskola hivatalos honlapja megtekinthető>>.

A Zalai kutyasuli YouTube csatornája megtekinthető>>.

 

Ezernyi völgy. Ezernyi hajlat, ezernyi domb, ezernyi erdősziget./ Ezernyi hajlék, fehér présházak, vasalt ajtajú öreg borospincék, tündérnyi / völgyhajlatok…feketerigó füttye hinti be a tájat. A tájat mely/ hasonlíthatatlan. A tájat, amely egyedülvaló.”

A CAC Nemzeti kutyakiállítás helyszíne Magyarország egyik legzöldebb és legvirágosabb városa, Zalaegerszeg, mely a Zala folyó két partján, a festői szépségű Zalai dombság ölelésében fekszik.

A több mint 60 000 lakost számláló város a kedvező természeti adottságainak illetve a látnivalóinak köszönhetően közkedvelt kirándulóhelynek számít. Gazdag kulturális értékeinek és sokszínű rendezvényeinek köszönhetően évente rengeteg látogató fordul meg a városban.

Zalaegerszeget Magyarország egyik legvirágosabb és legzöldebb városaként tartják számon, mindezért 2008-ban elnyerte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságtól az Arany Rózsa díjat, 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben pedig különdíjas lett a város a „Virágos Magyarország” megmérettetésén.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a város keleti részén elhelyezkedő Csácsi arborétumot (többek között itt található a Gébárti-tóval egyetemben a kiállítás helyszíne, a Gébárti Szabadidő Központ is), melynek 60 hektáros védett területén a hazánkban honos fafajok közül mindegyik megtalálható. A védett területet 750 hektáros erdő veszi körül, valamint kis tó és sétautak teszik vonzóvá a természetkedvelők számára.

Az alsóerdőben, a hegyvidéki hangulatú arborétumban található az Azáleás-völgy, mely nevét a benne található azáleákról kapta. Május közepétől virágba borulnak az azáleák és a rododendronok, ennek köszönhetően az Azáleás-völgy csodás látvánnyal és illattal kápráztatja el az ide látogató vendégeket, turistákat. Az Azáleás-völgy minden időszakban szabadon látogatható.

Az Ebtenyésztők a Gébárti Szabadidőközpont parkosított zöldövezeti részét választották a kiállítás helyszínéül, mely közvetlen Gébárti-tó partján található. A lenyűgöző 31 hektáros Gébárti-tó a környék legnagyobb mesterséges tava. A tó területét sétautak hálózzák be, félszigetén szabadtéri strand található, parkosított környezete kellemes kikapcsolódást kínál a fürdőzőknek, a vízi sportot kedvelőknek, valamint a horgászoknak is.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Zala Megyei Kynológiai Egyesület április 17.-én egy színvonalas CAC kutyakiállítással!

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!