Éjszakai CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás - Debrecen - 2015. Augusztus 22. - Kutya Portál Éjszakai CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás - Debrecen - 2015. Augusztus 22. - Kutya Portál

Éjszakai CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás – Debrecen – 2015. Augusztus 22.

Éjszakai CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás - Debrecen - 2015. Augusztus 22.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete nyárbúcsúztató Éjszakai CACIB kutyakiállítás hirdet 2015. Augusztus. 22.-ére. A szokásostól eltérően a tavalyi évtől kezdve már nem július végén, hanem augusztus végén kerül megrendezésre ez az éjszakai kutyás show. Az Ebtenyésztők a kutyakiállítás helyszínének immár hagyományosan a Kossuth laktanya Sportpályáját választották.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete az 1960-as években alakult meg, akkor még MEOE Debreceni Szervezete néven. Konkrétan 1967-ben jöttek létre a vadász, terelő, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az őrző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete által megrendezésre kerülő nyári Éjszakai nemzetközi kutyakiállítás nagy hagyománnyal rendelkezik. Az első Éjszakai kutyakiállítást az Egyesület 17 évvel ezelőtt, azaz 1998-ban rendezte meg, akkor még Éjszakai Tájjellegű Kutyakiállítás néven. Négy éven keresztül ez az éjszakai kutya show, mint Tájjellegű kiállítás szerepelt az Ebtenyésztők programjában, az elkövetkezendő több mint 10 évben pedig Éjszakai CAC néven vált ismertté a tavalyi évig mind a kiállítók, mint a kilátogató vendégek számára.

E kiállításra minden évben nagy számban érkeznek a kiállítók és a vendégek is, hiszen meleg baráti hangulatával elvarázsolja az embereket. Ehhez hozzájárul még az Egyesület részéről tapasztalható baráti és kedves légkör. Évek óta visszatérő hagyomány, hogy minden kiállító egy üveg különleges bort kap, valamint Szabó Sándor úr részéről kedves gesztusként a hölgyek 1 szál piros rózsát kapnak ajándékba, amit Elnök úr saját kezűleg ad át a hölgyeknek a kiállításon.

A bírálatok még a naplemente előtt elkezdődve belecsúsznak az éjszakába, melynek sejtelmes fényei varázslatosan hatnak a jelenlévő kiállítókra és látogatókra egyaránt. A Best In Show kezdését már a lámpák misztikus fényeiben csodálhatjuk meg, mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt az éj sötétjében. A kiállítás gyakorlati megszervezésében segédkező egyesületi tagokat minden évben dicséret illeti e kiállítás megrendezése terén nyújtott munkájukért.

A 2015. évi Éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró:

FCI I. fajtacsoport
Australian Kelpie, Groenendeal, Malinois, Tervueren, Laekenois, Schipperke, Német Juhászkutya hosszú- és rövid szőrű, Berger de Beauce, Berger de Picardie, Briard, Cane de pastore Bergamesco, Cane de pastore Maremmano Abruzzese, Nederlandse Schapendoes, Polski Owczarek Nizinny, Polski Owczarek Podhalanski, Slovensky Cuvac, Dél-Orosz Juhászkutya, Svájci Fehér Juhászkutya, Australian Shepherd, Australian Cattle Dog, Bouvier des Flandres, Kárpátiai Juhászkutya, Cseh Farkaskutya Dr. Molnár Zsolt (RO)
Bearded Collie, Border Collie, Collie rövid- és hosszú szőrű, Bobtail, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke, Muzslai Péter (H)
Komondor, Kuvasz, Mudi, Pumi, Puli fekete, Puli fakó, Puli fehér Petru Monteanu (Ro)
FCI II. fajtacsoport
Dobermann fekete-vörös, Dobermann barna-vörös, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Affenpinscher, Boxer sárga és csíkos, Német Dog sárga, fekete, foltos és kék, Rottweiler Bonka Georgieva (BG)
Bulldog, Kaukázus Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier Valeria Bobikova (RUS)
Óriás Schnauzer fekete és só-bors, Közép Schnauzer fekete és só-bors, Törpe Schnauzer fekete, fekete-ezüst, só-bors és fehér, Argentin Dog, Fila Brasileiro, Shar-Pei, Perro Dogo Mallorquin, Dogo Canario, Bordói Dog, Bullmasztiff, Masztiff, Mastino Napoletano, Cane Corso, Tosa Inu, Tibeti Masztiff Rade Vesic-Masterhof (SRB)
Újfoundlandi, Hovawart, Leonbergi, Landseer, Spanyol Masztiff, Pireneusi Masztiff, Pireneusi Hegyi Kutya, Sarplaninac, Bernáthegyi hosszú- és rövid szőrű, Berni Pásztorkutya, Appenzeller, Entlebucher, Nagy Svájci Havasi Kutya Petru Monteanu (Ro)
FCI III. fajtacsoport
Bull típusú Terrierk Petru Monteanu (Ro)
Fel nem sorolt fajták Denk Csaba (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Valeria Bobikova (RUS)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnár Zsolt (RO)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Miguel Ángel Martinez (ARG)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Miguel Ángel Martinez (ARG)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Tesics György (H)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Francesco Cochetti (I)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Tesics György (HU)

BIS Program

Gyerek-kutya pár, Fiatal felvezetők I. és II. Bonka Georgieva (BG)
Kutyapár Denk Csaba (H)
Tenyésztési Nagydíj Muzslai Péter (HU)
Legszebb Magyar fajta Korózs András (HU)
FCI. I. Fajtacsoport Dr. Molnár Zsolt (RO)
FCI. II. Fajtacsoport Valeria Bobikova (RUS)
FCI. III. Fajtacsoport Korózs András (HU)
FCI. IV. Fajtacsoport Valeria Bobikova (RUS)
FCI. V. Fajtacsoport Dr. Tesics György (HU)
FCI. VI. Fajtacsoport Francesco Cochetti (I)
FCI. VII. Fajtacsoport Miguel Ángel Martinez (ARG)
FCI. VIII. Fajtacsoport Francesco Cochetti (I)
FCI. IX. Fajtacsoport Rade Vesic-Masterhof (SRB)
FCI. X. Fajtacsoport Dr. Molnár Zsolt (RO)
Minor Puppy BIS Valeria Bobikova (RUS)
Kölyök BIS Dr. Molnár Zsolt (RO)
Veterán BIS Rade Vesic-Masterhof (SRB)
Junior BIS Korózs András (HU)
BEST IN SHOW Miguel Ángel Martinez (ARG)

Nevezési határidők és nevezési díjak

Első nevezési határidő
2015. 06. 22.
Második nevezési határidő
2015. 07. 22.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

nevezesi_lap

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank – 11738008 – 20328102.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete
Debrecen
Pf.: 103.
4001

További információk a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecenmeoe@gmail.com

Nevezéshez használható e-mail:
debrecendogshow@gmail.com

A 2010. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV videó megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

Az Éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

A kutyakiállítások tényleges helyszíne, a Kossuth Laktanya sportpályája, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel és egy hangulatos nyárbúcsúztató kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: