fbpx

10 ok, amiért érdemes örökbe fogadnod egy kutyát

10 ok, amiért érdemes örökbe fogadnod egy kutyát


Egy menhelyen élő kutya örökbefogadása az egyik legcsodálatosabb dolog, amit tehetsz. Ha tovább olvasol, megtudhatod, miért!

1. Az örökbe fogadással életeket menthetsz

Az-orokbe-fogadassal-eleteket-menthetsz

A világban több millió kutya várakozik türelmesen az állatmenhelyeken, hogy kaphassanak végre egy második esélyt a boldog életre.

Tény, hogy a menhelyekre bekerülő összes kutya mintegy 50 %-a soha nem jön ki onnan újra. Sok kutyánál alakul ki az úgynevezett “kennel őrület” szindróma, melyre jellemző, hogy a kutya nem tud alkalmazkodni a menhelyi élethez, nem tudja azt elfogadni és megszokni az ottani körülményeket, emiatt sajnos elég sok kutyát kell a menhelyeken elaltatni.

Egy menhelyen élő kutya örökbefogadása helyet teremt a további állatok számára és segít megmenteni más kutyát az eutanáziától.

2. A menhelyi kutyáknak is szerető családra van szükségük
a_menhelyi_kutyaknak_is_szereto_csaladra_van_szukseguk

Nagyon sok elhagyott kutya egyszerűen nem tud menhelyi környezetben élni. Egy szűk helyre bezárva lenni, távol a tulajdonostól, több száz más kutyával összezárva. A kutyák nem képesek feldolgozni a bonyolult helyzeteket, ők egyszerűen csak azt észlelik és érzik, hogy a legjobb barátjuk elhagyta őket.

Ezen okok miatt is fontos, hogy ezek a kutyák olyan otthonra találjanak, ahol érzelmi zűrzavarok nélkül tudják élni a mindennapjaikat.

A korábban jó természetű kutyák agresszívvé és önpusztítókká válhatnak, olyan rögeszmés viselkedéssel, mint az állandó ugatás és körbe-körbe szaladgálás. Ez a viselkedés általában abbamarad, amint a kutya bekerül egy szerető, családi környezetbe, ami már egy sokkal biztonságosabb közeg számára.

3. Szaporítótól származó kiskutya vásárlásával ösztönzöd a szaporítást

Szaporítótól származó kiskutya vásárlásával ösztönzöd a szaporítást

A kutyagyárak illetve a nem regisztrált szaporítók könyörtelen és érzéketlen egyének, akik eladják a kölyköket jó pénzért, miközben az anyát szörnyű körülmények között tartják.

A pénz az első számú prioritás és ezért a szaporítók különösen embertelen praktikákhoz folyamodnak.

Ha tőlük vásárolsz kiskutyát, akkor nemcsak támogatod a kutyagyárak és a szaporítók viselkedését, hanem még finanszírozod is azt.

4. Örökbe fogadni egy kutyát csodálatos érzés

Örökbe fogadni egy kutyát csodálatos érzés
Ha magaddal viszel egy menhelyi lakót az otthonodba, megkönnyebbülést érzel, hogy legalább egy állat életét sikerült megváltoztatnod.

Azon pillanattól kezdve, hogy megmentetted és hazavitted őt, az eddigi életed boldogabb lesz, az új barátod sok szeretetet és hálát fog zúdítani Rád és őrangyalként fog vigyázni Rád.

Az örökbe fogadott kutyád korábbi életkörülményeitől függően ez lehet az első valódi esély rá, hogy megismerje a világot és élvezze az életet.

5. Egy kutya a legmegfelelőbb védelem

Egy kutya a legmegfelelőbb védelem

Bármely kutya készen áll arra, hogy megvédje az életed, ha szükséges.

A kutyák természetes őrzők és azonnal tudatni fogják Veled, ha valaki beteszi a lábát a tulajdonodba.

6. A kutyatulajdonosok boldogabbak
A kutyatulajdonosok boldogabbak

Kétségtelen tény – amit több tanulmány is megerősített – azon emberek, akik kutyákkal élnek, boldogabbak.

A kutya tökéletes gyógymód a magányra is, mivel ők ugyanúgy várnak vissza és üdvözölnek Téged akkor is, ha csak 5 percre hagyod el a házat, vagy ha több órára.

Pszichológusok bebizonyították, hogy a kutya tulajdonosok ragaszkodóbbak és nagyobb az önbecsülésük a kutyához való kötődésük miatt.

7. Egy kutya fitten és egészségesen tart

Egy kutya fitten és egészségesen tart

A kutyáddal labdázni a kertben vagy birkózni a földön nagyszerű testmozgás. A közös túrák pedig egy csodálatos módja annak, hogy fizikailag fitt és egészséges maradj úgy, hogy még a stresszt is csökkented közben.

Természetesen, ha van egy kutyád, megköveteli Tőled a kötelezettségvállalást, bármi történjék is, tudnod kell biztosítani számára az energiaszintjének megfelelő napi testmozgást. Sajnos a tények azt mutatják, hogy a kutyák legalább fele túlsúlyos, az elhízás oka pedig a sok evés és a túl kevés mozgás, mozgatás.

8. A kutyatulajdonosok tovább élnek

A kutyatulajdonosok tovább élnek

Egy brit felmérés szerint a kutyatulajdonosok jobb általános egészségi állapotot élveznek, mint a lakosság más tagjai.

A kutatók ezen eredményeket annak tulajdonították, hogy a kutya tulajdonosok élete kevésbé stresszes és magányos, valamint az állataikkal való rendszeres testmozgás miatt kevésbé szorongó.

A tanulmány azt is megállapította, hogy ezek a pozitív hatások csak a kutya tulajdonosokra vonatkoznak és nem a háziállat tulajdonosokra általában.

9. Egy kutya segít szocializálódni

Egy kutya segít szocializálódni

Ha a társadalmi helyzetek kihívást jelentenek számodra, egy kutya segíthet enyhíteni az ismeretlen emberek megismeréséhez és a velük való kapcsolatteremtéshez társuló stresszt és szorongást.

10. Egy kutya élete végéig feltétel nélkül fog szeretni

Egy kutya élete végéig feltétel nélkül fog szeretni Téged

A barátok és szeretők jönnek és mennek az életed során, de a Veled élő állattársad soha nem hagyja el az oldaladat, bármit is hozzon az élet.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Elgondolkodtatok már azon, mit érezhet és gondolhat egy menhelyen élő kutya? Ezen kérdésre is választ adhat “Egy menhelyi kutya vallomása”.

Figyelem! 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül a kutyádnál! Fontos felismerni a megváltozott viselkedést, hogy minél előbb meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket kutyánk egészségének helyreállítása érdekében.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

Nemcsak tanítjuk a kutyáinkat, de mi – kutyaszerető emberek, gazdik, tulajdonosok – is sokat tanulhatunk tőlük. Portálunk képes cikke rávilágít azon fontos életleckékre, melyeket megtanulhatunk a kutyáktól.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! 

A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: