A következő bejegyzés végén garantálom, hogy nem lesz kérdés számodra, hogy miért van szükséged kutyára.

1. A kutyád ugyanazt a fájdalmat érzi, amit Te is.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: livescience.com

A Goldsmith Kollégium kiadott egy tanulmányt, hogy több kutya próbál meg közeledni ahhoz, aki sír vagy éppen stresszel valamilyen gondon. Ez azt mutatja, hogy a kutyák empatikusak és osztoznak a fájdalmainkon!


2. A kutyák képesek megérezni a rákot az emberi szervezetben.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: philly.com

Köszönhetően hihetetlen szaglásuknak, a kutyák bizonyítottan képesek 70-99%-os pontossággal jelezni a tüdőrákot a stádiumtól függően.


3. Csökkentik a munkahelyi stresszt.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: dogspired.com

Az International Journal of Workplace Health Management egy kutatással bebizonyította, hogy azok a dolgozók, akik beviszik munkahelyükre a kutyájukat, kevesebbet stresszelnek és boldogabbak a munkahelyükön csupán azért, mert a kutyájuk ott lebzsel körülöttük.


4. Segítenek abban, hogy a babák egészségesek maradjanak azzal, hogy koszosak lesznek.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: dogster.com

Szintén egy kutatás bizonyította, hogy a kutyával felnövő gyerekek tulajdonképpen egészségesebbek, mint azok, akik kutya nélkül nőnek fel. Az ok pedig nagyon egyszerű, a kutyák nem törődnek azzal, hogy koszosak, ezért a gyerekek az immunrendszerük fejlődésekor korán találkoznak olyan kórokozókkal, amelyeket az immunrendszer megismerve később könnyedén legyőz.


5. Segítenek, hogy fitt maradj.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: rei.com

A kutya mellett felnövő gyerekek sokkal többet mozognak és aktívabbak, mint kutyátlan társaik, áll a University Of London tanulmányában. Mégiscsak kellemesebb kocogni a legjobb barátunkkal, mint egyedül…


Ha még mindig nem győztelek meg arról, hogy miért van szükséged kutyára, csak figyelj!

6. Segít abban, hogy szociálisabb legyél.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: google.com

A British Medical Journal vonta le azt a következtetést, hogy a kutyák „szociális katalizátorként” működnek, a kutyások könnyebben közelednek egymáshoz és csökkent az emberek közötti távolság.


7. Segít megelőzni a gyerekkori ekcéma kialakulását.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: americalovesdogs.com

Talán meglepő, de akkor is hasznos lehet egy kutya, ha a gyerek allergiás. Egy tanulmány bizonyította, hogy azok az egy év alatti gyerekek, akik kutyával élnek, sokkal kisebb valószínűséggel fognak szenvedni a krónikus és bosszantó bőrelváltozástól, az ekcémától.


8. Csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: findavet.us

Az American Heart Association előzetes vizsgálatai szerint a kutyatulajdonosoknál kisebb a szívbetegségek kialakulásának kockázata. Az indok itt is egyszerű és összefügg két fenti állítással is, miszerint többet mozgunk és a kutyák csökkentik a munkahelyi stresszt. Ez az állítás még nem empirikusan bizonyított, de mi, kutyatulajdonosok tudjuk, hogy ez igaz :).


9. A kutyák segítenek beilleszkedni az autista gyerekeknek.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: paals.org

Az autista gyermeke számára a világ egy nagyon stresszes hely, ezt a nem autisták nehezen vagy egyáltalán nem képesek megérteni. Szerencsére a kutya igen! Bizonyított, hogy egy terápiás kutya a családban képes a kortizol (stressz hormon) szintet csökkenteni az autisták testében. Ez egyrészt megnyugtatja, másrészt nyilvánvalóvá teszi számára, hogy van egy igazi barátja.


10. A kutya segít az erőszak terjedésének meggátolásában.

miért van szükséged kutyára

A kép forrása: theweek.com

Tisztán megfigyeléses alapon végzett iskolai kísérletek során bebizonyították, hogy nő a gyerekekben az empátia. A kísérlet során az iskolákba kutyákat vittek be és azt próbálták megértetni a gyerekekkel, hogy ha nem lennél erőszakos egy aranyos kutyussal, akkor embertársaddal sem kellene erőszakosan viselkedned. A kísérlet eredményesnek bizonyult.


Ugye nem kell tovább ecsetelnem, hogy miért van szükséged kutyára?

Nézd meg, hogy a Kutya Portálon milyen kenneleket találsz >>