A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület az idei évben 2 x CAC kutyakiállítás megrendezésére kapott lehetőséget a MEOE Szövetségtől. A 2 x CAC kutyakiállítás 2017. Április 01.-én és 02.-án kerül megrendezésre Békéscsabán, a Pósteleki Kastélyparkban.

A volt MEOE békéscsabai Szervezete anno már az 1990-es évek elején is rendezett CAC kutyakiállítást. Az 1993. évi nemzeti kiállítás helyszíne szintén a Pósteleki Kastély parkja volt, amely ebből a régi katalógus borítóból is látható.

Békéscsaba - Póstelek

A 2000-es évek elejétől a kiállítás helyszíne átkerült a Városi Sportcsarnok területére. A 2011-es év volt a fordulópont, amikor már a kiállítás újból a Pósteleki Kastélyparkban került megrendezésre.

Kedvcsinálóként ajánljuk olvasóink figyelmébe ezt a 2011-es CAC kiállításon készített hangulatos képes videót:

A 2017. évi 2 x CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Programok:

programok

Információk kiállítóknak:

Bírói listák

Vezetőbíró: Harsányi Péter

Fajta
2017. Április 01. – Szombat
2017. Április 02. – Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutya Harsányi Péter (HU) Dr. Sípos Márta (SRB)
Szombat: Belga Juhászkutyák
Vasárnap: Groenandeal, Tervueren, Malinois, Briard, Beauceron, Flandriai Bouvier
Harsányi Péter (HU) Gröschl Ferenc (HU)
Szombat: Angol Pásztorkutyák, Francia Pásztorkutyák
Vasárnap: Angol Pásztorkutyák
Szabó Sándor (HU) Dr. Roberto Schill (RO)
Magyar Pásztorkutyák, I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Roberto Schill (RO) Szabó Sándor (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann Sasho Peshev (MK) Szabó Sándor (HU)
Boxer, Rottweiler, Cane Corso, Berni Pásztorkutya, Dogo Mallorquin Sasho Peshev (MK) Baffia Zoltán (HU)
Schnauzerek, Pinscherek Dr. Sípos Márta (SRB) Sasho Peshev (MK)
Szombat: Orosz fajták Harsányi Péter (HU) Dr. Sípos Márta (SRB)
Vasárnap: Angol Bulldog, Argentin Dog, Bordói Dog, Bullmasztiff, Masztiff, Mastino Napoletano, Fila Brasileiro, Dogo Canario, Német Dog, Tosa Inu, Pireneusi Hegyikutya, Shar-Pei Gröschl Ferenc (HU)
Szombat: II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Vasárnap: Újfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi, Leonbergi, Hovawart, Tibeti Masztiff, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Baffia Zoltán (HU) Harsányi Péter (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Sípos Márta (SRB) Zeljko Gajic (SLO)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Zeljko Gajic (SLO) Szabó Sándor (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Sasho Peshev (MK) Harsányi Péter (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Roberto Schill (RO) Sasho Peshev (MK)
FCI – VII. Fajtacsoport
Magyar Vizsla rövid- és drótszőrű, Német Vizsla rövid- és drótszőrű Dr. Roberto Schill (RO) Sasho Peshev (MK)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Harsányi Péter (HU) Dr. Roberto Schill (RO)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU) Dr. Roberto Schill (RO)
FCI – IX. Fajtacsoport
Szombat: Uszkárok
Vasárnap: Bichon Frise, Bichon Havanais, Coton De Tulear, Bolognese, Máltai Selyemkutya, Shih-Tzu, Lhasa-Apso, Tibeti Terrier, Tibeti Spániel
Zeljko Gajic (SLO) Zeljko Gajic (SLO)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Gröschl Ferenc (HU) Dr.Sípos Márta (SRB)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Zeljko Gajic (SLO) Sasho Peshev (MK)
FCI által el nem ismert fajták
Szabó Sándor (HU) Harsányi Péter (HU)

Nevezési határidő: 2017. Március 15.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lapPostai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület bankszámla száma:
OTP Bank – 11733003 – 21047723.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület
Békéscsaba
Botyánszki u. 56.
5600
A közlemény rovatba a „Nevezés” kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a  Hod-Dog.hu oldalán >>.

Illetve a Békécsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület hivatalos honlapján>>.

 

A CAC kutyakiállítás városa Békéscsaba, mely Békés megye székhelye és kis hazánk 12. legnépesebb városa, fontos közúti és vasúti csomópont.

A régészek szerint Békéscsaba a 13. század első felében jött létre. A települést az 1332-1337-es pápai tizedjegyzékben említik először. A török időkben a város sokáig ellenállt, először a tizenötéves háború során szenvedett el károkat, majd később a 17. század folyamán. A törökkel folytatott felszabadító harcok során viszont teljesen elnéptelenedett. A legújabb kori kutatások szerint lakossága nem pusztult el teljesen, hanem elmenekült. 1703-ban a rácok felégették a falut, így újra néptelenné vált. 1840-ben Békéscsaba mezővárosi rangot kapott. 1858-ra elérte a várost a vasútvonal, és felgyorsult a fejlődés, új házak és gyárak épültek. A két világháború közötti nagy gazdasági világválság szegénységet és munkanélküliséget hozott, 1925-ben pedig még óriási árvíz is pusztított a városban. A hatvanas évektől kezdődően megkezdődött a tervszerű iparosítás, felfutott a baromfifeldolgozás és a nyomdaipar is. A város mára már túljutott a mélyponton és jelenleg is fejlődik.

Békéscsaba a ligetekkel, virágokkal tarkított tereinek, hangulatos sétányainak köszönhetően az ország legélhetőbb városai közé tartozik. Évszázados épületeinek, rendezvényeinek és a környék természeti értékeinek köszönhetően minden évben egyre több turista látogat a városba.

A város egyik leghangulatosabb része a Fehér-Körös folyótól induló, s a Kettős-Körösbe torkolló Élővíz csatorna. A partján terül el a Széchenyi liget, ahol az 1850-ben emelt „Zenepavilon” épületében új ökoturisztikai látogató központ várja a természetbarátokat.

Békéscsaba legszebb műemléképületei közé tartozik a XIX. században emelt Fiume Hotel, a Jókai Színház, valamint a Városháza. A város jelképe az Evangélikus Nagytemplom és az 1745-ben épült műemlék jellegű Evangélikus Kistemplom.

Békéscsabán egész évben színvonalas gasztronómiai és kulturális rendezvények várják az idelátogatókat. A minden évben októberében megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztivál az ország egyik legrangosabb gasztronómiai eseményévé nőtte ki magát. A programsorozatot évről évre kiegészítő kulturális és szórakoztató rendezvények, valamint disznóvágások színesítik, de az igazi attrakció mégis a kolbászgyúrás, amelyre hazai hírességek egész sora látogat el minden alkalommal. A város legnagyobb szabadtéri rendezvényei közé tartoznak még a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, illetve a Békéscsabai Lecsófesztivál.

A kutyakiállítások helyszíne a Pósteleki Kastélypark, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítót és kutyáikat szeretettel vár Április első két napján a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület két színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület Vadászkutya CAC kiállítást rendez 2017.  Április 08.-án Kaposvárott. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

A MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesülete 70 éves az idei évben, melyet egy Jubileumi CAC kutyakiállítással koronáznak. A kiállítás Szentlőrincen kerül megrendezésre 2017. Április 09.-én. További információk portálunk kiállítási ajánlójában.>>

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2017. Április 15.-ére és 16.-ára 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2017. április 23.-án Mosonmagyaróváron. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

A MEOE Szövetség szervezésében és rendezésében GRAND PRIX 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Április 29.-én, 30.-án és Május 01.-én Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

2017. Május 07.-én a Zala Megyei Kinológiai Egyesület rendezésében CAC Nemzeti Kutyakiállításra kerül sor Zalaegerszegen. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

A MEOE Miskolci Önálló Jogú Egyesülete 2017. Május 13.-ára és 14.-ére Marathon Dog Showt hirdet Miskolcra. A két nap alatt részt vehetünk 2 CACIB + egy Holdvilág CAC kutyakiállításon a régi Stromfeld laktanya területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

2017. Május 20.-án az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Pápán. Egy nap két kutyakiállítás, az első CAC kezdési időpontja reggel 09.00 óra, a második CAC kutyakiállításé pedig délután 14.00 óra. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

“NÉGY BOLDOG MANCS – TAVASZVARÁZS – meseszép felvételek Anne Geier fotóművész világából”. Az osztrák művész fotói által varázslatos világba vezeti el Olvasóit. Ti is meggyőződhettek róla, ha a fotósorozatot végignézitek.

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!