A Füredi Ebtenyésztők Egyesülete az idei évben dupla CAC kutyakiállítás megrendezésére kapott lehetőséget. A 2 x CAC kutyakiállítás 2019. Május 05-én kerül megrendezésre a Tiszafüredi Kemény Kastély parkjában. A délelőtti CAC kezdési időpontja 09.00 óra, a délutáni CAC kezdési időpontja 14.30.

A kiállítást rendező Egyesület, a Füredi Ebtenyésztők Egyesülete

A MEOE volt Tiszafüredi Egyesülete 1990-ben alakult, majd az elkövetkezendő években gyors fejlődésnek indult. Ennek köszönhetően 2007-ben és 2011-ben is CAC kutyakiállítás rendezésére kaptak lehetőséget az anyaegyesülettől.

2014-ben az Egyesület jelentősen átalakult, a 2015-ös CAC kutyakiállítást már újult erővel, megfiatalodva rendezték meg, melynek sikereiből kiindulva a 2017-ben újból CAC kutyakiállítást rendezhettek!

Látogatói információk

Információk kiállítóknak

A kiállítók nyomtatott katalógust kapnak, leíró bírálatot nem kapnak!

Bírói listák

Vezetőbíró: Erdős László

Fajta
2019. 05.05
délelőtt
2019. 05. 05
délután

FCI – I. Fajtacsoport

Magyar fajták Korózs Gábor (HU) Dr. Hargitai Gábor (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták P. Szabó Béla (HU) Szabó Sándor (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Schanuzerek, Pinscherek, Dobermann, Német Boxer, Német Dog, Argentin Dog, Bulldog, Bullmasztiff, Bordói Dog, Rottweiler, Cane Corso, Presa Canario, Berni Pásztorkutya, Dogo Mallorquin Hartmann György (HU) Dr. Miklós Levente (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Hargitai Gábor (HU) P. Szabó Béla (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Airdale Terrier, Bedlington Terrier, Border Terrier, Foxterrier, Kerry Blue Terrier, Lakeland Terrier, Cairn Terrier, Jack Russel Terrier, Skót Terrier, Westh Highland White Terrier, Yorkshire Terrier Sárközy Gyula (HU) Dr. Hargitai Gábor (HU)
Manchester Terrier, Norfolk Terrier, Skye Terrier, Ausztrál Silky Terrier, Bull típusú Terrierek Sárközy Gyula (HU) Korózs Gábor (HU)
Ír Terrier, Parson Russel Terrier, Welsh Terrier Erdős László (HU) Dr. Hargitai Gábor (HU)
III. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Erdős László (HU) Korózs Gábor (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU) Korózs Gábor (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU) P. Szabó Béla (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU) Hartmann György (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU) Erdős László (HU)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU) Erdős László (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Miklós Levente (HU) Sárközy Gyula (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Miklós Levente (HU) Hartmann György (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Erdős László (HU) Hartmann György (HU)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak
a
MEOESZ tagsággal rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 04. 05.
Második nevezési határidő
2019. 04. 21.
Első kutya 4000 Ft 6000 Ft
További kutyák 3500 Ft 5000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 2500 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 2000 Ft 2000 Ft
Kutyapárok 2000 Ft 2000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Nevezési határidők és nevezési díjak
s
zövetségi tagkártyával nem rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 04. 05.
Második nevezési határidő
2019. 04. 21.
Első kutya 8000 Ft 12 000 Ft
További kutyák 7000 Ft 10 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 5000 Ft 8000 Ft
Tenyészcsoportok 4000 Ft 4000 Ft
Kutyapárok 4000 Ft 4000 Ft
Fiatal Felvezetők 4000 Ft 4000 Ft

Nevezett kutya osztályok közötti átsorolására, cseréjére, és törlésére kizárólag az utolsó nevezési határidőig van mód! Díja: 2000 Ft/átsorolás, csere, vagy törlés.

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi-lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Füredi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
70100011 – 11100427.
Nevezési díjat kizárólag a fenti bankszámlaszámra való utalással fogadnak el!
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György út. 29.
9043

Az eseményhez csatlakozni a rendezvény facebook oldalán tudsz >>.

Nevezéssel kapcsolatos információt kérhetsz az alábbi email címen:
info@onlinenevezes.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 205 735 726.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 30 938 2145.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Tiszafüredet

A CAC kutyakiállítás városa Tiszafüred, mely a Hortobágy szélén, az Észak-alföldi régió szívében fekvő Tisza-parti város. Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és egyben idegenforgalmi központja is, ebből kifolyólag gyakran használják a „Tisza-tó fővárosa” megnevezést is a városra.

Tiszafüred története a korabeli régészeti leletek tanúsága szerint i.e. 4500-ig nyúlik vissza. Az első leletek is erről tanúskodnak. A későbbiek folyamán a régészek a Tiszafüred külső részén folytatott ásatások során az államalapítás idejéből is találták értékes leleteket, egy települést és egy hozzá tartozó temetőt az Árpád korból.
A település Tiszafüredként 1273-ben került először említésre. Az 1500-as és 1700-as évek között a város ötször vált lakatlanná. A XVIII. század végétől több mint egy évszázadig jelentős mezővárosi szerepet töltött be. 1833-tól jelentős fejlődésnek indult, híd épült a Tiszán és a közúthálózat is kezdett kiépülni. 1849-ben Tiszafüred egy rövid időre a Heves és Külső-Szolnok vármegyék székhelyévé vált. A rohamos fejlődésnek a I. Világháború vetett véget, a város ekkor mezővárosai rangját is elvesztette. A szocialista iparosítás jótékony hatással volt a lendületét vesztett település számára, hajó- és darugyár, valamint alumíniumgyár és gyógyszercsomagoló létesült Tiszafüreden. A duzzadó népesség és területi növekedés miatt 1984-ben várossá nyilvánították. A 2000-es évek elejére a gyárak bezárása után a település gazdasága összeomlott. A mai időkben Tiszafüred fokozatosan alakul át az egykori ipari városból idegenforgalmi-szolgáltató központtá. Turisztikai vonzerejét gazdag programkínálata mellett az ország első ártéri kalandparkja is növeli.

Tiszafüred látnivalói közül meg kell említenünk az 1877-ben alapított Kiss Pál Múzeumot, mely gazdag helytörténeti és naprajzi gyűjteménnyel rendelkezik, és amely a klasszicista stílusú Lipcsey kúriában kapott helyet és itt üzemel 1953 óta.

A város másik műemléke a XIX. század második felében épült Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, ahol a népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a sok éve híres füredi fazekassággal is. A Tájház Múzeumként is funkcionál, állandó kiállítása Nyúzó Gáspár fazekas mester klasszicista stílusú lakóházában eredeti berendezési tárgyai és alkotásai segítségével mutatja be a fazekasok munka és életkörülményeit.

A városban két templom található. A református templom műemlék jellegű barokk épület, tornya 6 szintes, galériás. A templom mellett egy klasszicista stílusú paplak is található. Az 1819 és 1827 között szintén klasszicista stílusban épült római katolikus templomot Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel, melynek néhány oltárképe a XIX. század közepén készült.

Tiszafüred szép látnivalói közé tartozik az 1920-ban, neobarokk stílusban épült Kemény-kastély, amelyet korabeli bútorokkal rendeztek be, és amely a Hortobágyi Nemzeti Park tulajdonaként a Tiszafüredi Kastélypark területén található. A kastély ma vendégházként üzemel és a nagyközönség számára nem látogatható. Az 1980 óta védett kastélypark esztétikai értékét a kastélyhoz vezető utat szegélyező jegenyék, juharfák, borókák és tuják növelik. E csodás kastélypark szolgál konkrét helyszínéül a CAC kutyakiállításnak is évről évre.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a Tisza-tavi Madárrezervátumot, mely a vándormadarak fészkelő és költőhelye és a Hortobágyi Nemzeti Park része. A rezervátum egyik legértékesebb élőhelye a gémtelep. A fűzes és nyárfás ligeterdeiben héja és fekete gólya is fészkel, valamint rendszeresen átvonul a területen a daru, a halászsas és a bütykös hattyú is. A Tisza-tavi Madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, melyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár élőhelyek sorába. Az ezernyi szépséggel váró Tisza-tó rejtett kincseit azok számára tárja fel a legszívesebben, akik valamilyen vízi járműről szeretnének vele megismerkedni.

A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele az ökoturizmus céljait szolgálja. A város és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Az idelátogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas túrákon és a Tisza mentén kerékpáros túrán való részvételre. Aki megcsodálja ezt a tájat, bizton beleszeret és évről-évre visszatér.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Füredi Ebtenyésztők Egyesülete május 05.-én két jól szervezett CAC kutyakiállítással.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe az ajánló szerzőjének hivatalos honlapját, ahol a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában olvasható, továbbá az elmúlt évek MEOESZ kutyakiállítási naptárjai is visszanézhetőek.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Várlak szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂