Hirdetés

Hirdetés

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület az idei évben 2 x CACIB kutyakiállítás megrendezésére kapott lehetőséget a MEOE Szövetségtől. A 2 x CACIB kutyakiállítás 2018. Október 06.-án és 07.-én kerül megrendezésre Békéscsabán, a Csaba Parkban.

A kiállítást rendező Egyesület, a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület

A volt MEOE békéscsabai Szervezete anno már az 1990-es évek elején is rendezett CAC kutyakiállítást. Az 1993. évi nemzeti kiállítás helyszíne szintén a Pósteleki Kastély parkja volt, amely ebből a régi katalógus borítóból is látható.

A 2000-es évek elejétől a kiállítás helyszíne átkerült a Városi Sportcsarnok területére. A 2011-es év volt a fordulópont, amikor már a kiállítás újból a Pósteleki Kastélyparkban került megrendezésre. Az utóbbi években felváltva vagy a Pósteleki Kastély Park, vagy a Csaba Park volt a helyszín.

Látogatói információk:

A belépőjegyek árai:
A felnőtt 1000.- Ft/nap.

Végleges statisztika és ringbeosztás

2018. Október 06. – Szombat

Végleges statisztika >>

BIS program + bírói körök beosztása >>

2018. Október 07. – Vasárnap

Végleges statisztika >>

BIS program + bírói körök beosztása >>

Információk kiállítóknak

Bírói listák

Vezetőbíró: Radvánszky Katalin

Fajta
2018. 10. 06
Szombat
2018. 10. 07.
Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Angol PásztorkutyákOrcsik István (SRB)Nina Kharatishvili (RUS)
Magyar Pásztorkutyák, Német Juhászkutyák, Ausztrál Juhászkutyák
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Mirsad Sabanovic (BIH)Nina Kharatishvili (RUS)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann, BoxerAlessandro Zeppi (I)Mirsad Sabanovic (BIH)
Német Pinscher, Német Törpepinscher, Bulldog, Schnauzerek, Fila Bresileiro, Shar-PeiOtakar Vondrous (CZ)Gabriel Valdez (BRA)
Német Dog, RottweilerRadvánszky Katalin (HU)Alessandro Zeppi (I)
Argentin Dog, Dogo Canario, Tosa Inu, HovawartMirsad Sabanovic (BIH)Szabó Sándor (HU)
Bordói DogMirsad Sabanovic (BIH)Alessandro Zeppi (I)
Perro Dogo Mallorquin, Közép-Ázsiai JuhászkutyaOrcsik István (SRB)Mirsad Sabanovic (BIH)
Berni PásztorkutyaOrcsik István (SRB)Petru Muntean (RO)
Affenpinscher, Entlebucher, Nagy Svájci Havasi KutyaOtakar Vondrous (CZ)Szabó Sándor (HU)
Cane CorsoAlessandro Zeppi (I)Mirsad Sabanovic (BIH)
Újfoundlandi, Landseer, Pireneusi Hegyikutya, Szent BernáthegyiGabriel Valdez (BRA)Szabó Sándor (HU)
Sarplaninac, Kaukázusi Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya,Mirsad Sabanovic (BIH)Petru Muntean (RO)
Orosz Fekete TerrierGabriel Valdez (BRA)Radvánszky Katalin (HU)
MasztiffokGabriel Valdez (BRA)Mirsad Sabanovic (BIH)
Leonbergi
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Orcsik István (SRB)Szabó Sándor (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Bull típusú TerrierekNina Kharatishvili (RUS)Gabriel Valdez (BRA)
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú TerrierekSonia Pagina (I)Radvánszky Katalin (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajtaPetru Muntean (RO)Alessandro Zeppi (I)
FCI – V. Fajtacsoport
Német spiccekNina Kharatishvili (RUS)Sonia Pagina (I)
V. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajtákNina Kharatishvili (RUS)Alessandro Zeppi (I)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajtaOtakar Vondrous (CZ)Petru Muntean (RO)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajtaPetru Muntean (RO)Otakar Vondrous (CZ)
FCI – VIII. Fajtacsoport
RetrieverekAlessandro Zeppi (I)Otakar Voundrous (CZ)
SpánielekNina Kharatishvili (RUS)Petru Muntean (RO)
FCI – IX. Fajtacsoport
Francia Bulldog, Mopsz, Boston TerrierGabriel Valdez (BRA)Orcsik István (SRB)
Máltai Selyemkutya, Bichonok
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Radvánszky Katalin (HU)Sonia Pagina (I)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajtaOtakar Vondrous (CZ)Orcsik István (SRB)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2018. 08. 12.
Második nevezési határidő
2018. 09. 09.
Első kutya6000 Ft8000 Ft
További kutyák5000 Ft7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán4000 Ft5000 Ft
Tenyészcsoportok3000 Ft3000 Ft
Kutyapárok3000 Ft3000 Ft
Fiatal Felvezetők2000 Ft2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11733003 – 21047723.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület
Békéscsaba
Botyánszki u. 56.
5600
A közlemény rovatba a „Nevezés” kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a  Hod-Dog.hu oldalán >>.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Békéscsabát

A CAC kutyakiállítás városa Békéscsaba, mely Békés megye székhelye és kis hazánk 12. legnépesebb városa, fontos közúti és vasúti csomópont.

A régészek szerint Békéscsaba a 13. század első felében jött létre. A települést az 1332-1337-es pápai tizedjegyzékben említik először. A török időkben a város sokáig ellenállt, először a tizenötéves háború során szenvedett el károkat, majd később a 17. század folyamán. A törökkel folytatott felszabadító harcok során viszont teljesen elnéptelenedett. A legújabb kori kutatások szerint lakossága nem pusztult el teljesen, hanem elmenekült. 1703-ban a rácok felégették a falut, így újra néptelenné vált. 1840-ben Békéscsaba mezővárosi rangot kapott. 1858-ra elérte a várost a vasútvonal, és felgyorsult a fejlődés, új házak és gyárak épültek. A két világháború közötti nagy gazdasági világválság szegénységet és munkanélküliséget hozott, 1925-ben pedig még óriási árvíz is pusztított a városban. A hatvanas évektől kezdődően megkezdődött a tervszerű iparosítás, felfutott a baromfifeldolgozás és a nyomdaipar is. A város mára már túljutott a mélyponton és jelenleg is fejlődik.

Békéscsaba a ligetekkel, virágokkal tarkított tereinek, hangulatos sétányainak köszönhetően az ország legélhetőbb városai közé tartozik. Évszázados épületeinek, rendezvényeinek és a környék természeti értékeinek köszönhetően minden évben egyre több turista látogat a városba.

A város egyik leghangulatosabb része a Fehér-Körös folyótól induló, s a Kettős-Körösbe torkolló Élővíz csatorna. A partján terül el a Széchenyi liget, ahol az 1850-ben emelt „Zenepavilon” épületében új ökoturisztikai látogató központ várja a természetbarátokat.

Békéscsaba legszebb műemléképületei közé tartozik a XIX. században emelt Fiume Hotel, a Jókai Színház, valamint a Városháza. A város jelképe az Evangélikus Nagytemplom és az 1745-ben épült műemlék jellegű Evangélikus Kistemplom.

Békéscsabán egész évben színvonalas gasztronómiai és kulturális rendezvények várják az idelátogatókat. A minden év októberében megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztivál az ország egyik legrangosabb gasztronómiai eseményévé nőtte ki magát. A programsorozatot évről évre kiegészítő kulturális és szórakoztató rendezvények, valamint disznóvágások színesítik, de az igazi attrakció mégis a kolbászgyúrás, amelyre hazai hírességek egész sora látogat el minden alkalommal. A város legnagyobb szabadtéri rendezvényei közé tartoznak még a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, illetve a Békéscsabai Lecsófesztivál.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

A kutyakiállítások helyszíne a Csaba Park, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítót és kutyáikat szeretettel vár október elején a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület két színvonalas CACIB kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Portálunkon már a 2019. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár is megtekinthető.

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

“A kutyák és az őszi veszélyek” című cikkünkben az őszi időszakhoz köthető veszélyekre és egészségügyi problémákra hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

“Gyermekek és kutyák: 10 csodálatos hatás”, portálunk cikkében a gyermek és a kutya harmonikus kapcsolatának pozitív hatásairól olvashattok! Minden szülő, nagyszülő, leendő szülő figyelmébe!

“Az EMBER és a KUTYA kémiai kötődésének kulcsa: a kölcsönös SZERETET.” Mikor szeretett kutyánk édes kiskutya szemekkel a szemünkbe néz, melegséggel tölt el bennünket. Tudjátok, hogy közben mi a játszódik le a szervezeteinkben? A megfejtést tudományos tényekkel igazolva elolvashatod portálunk cikkében.

Tudjátok, hogy vajon miért alszanak háton fekve a kutyák? Előjáróban annyit elárulok, hogy mindez két okra vezethető vissza. Pontosabban megtudhatod, ha portálunk erről szóló cikkét elolvasod!

Chow-Chow fajtaleírás – A fajta részletes bemutatása mindenre kiterjedően, különleges rajzokkal & videóval illusztrálva! Figyelem!!! A fajtaleírásból elérhetőek a hivatalos fajtagondozó, a Magyar Chow-Chow Klub regisztrált tenyésztői (az információk a kék dobozban, kattints a sárga színű linkekre). Ha kérdésed van vagy chow kiskutyát keresel, bátran fordulj hozzájuk segítségért!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is!