A nyár legforróbb hónapjának közepén, 2015. Július 18.-án és 19.-én a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében és rendezésében részt vehetünk a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításokon Debrecenben. Az elmúlt évek hagyományihoz híven a helyszín az idén is a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe.

Az Egyesület az 1960-as években alakult meg, akkor még MEOE Debreceni Szervezete néven. Konkrétan 1967-ben jöttek létre a vadász, terelő, örző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az örző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete által rendezett nyári CACIB nemzetközi kutyakiállítások nagy hagyománnyal rendelkeznek. Az Egyesület a 2000-as évektől kezdődően szinte minden évben megrendezi ezt a nagyszabású, kétnapos kutyakiállítást, mely kedves hangulatával elvarázsolja a kiállítókat (az éjszakai CACIB kutyakiállítással egyetemben, amely a sejtelmes világítás fényében még varázslatosabb).

Kedvcsinálóként látogatóink megtekinthetik az Ebugatta TV által az elmúlt évek egyik debreceni nemzetközi kutyakiállításán készített kedves videó felvételt:

A 2015. évi 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás

Bírói listák

Fajta
2015. 07. 18. Szombat
2015. 07. 19. Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Australian Kelpie, Groenendeal, Malinois, Tervueren, Laekenois, Schipperke, Német Juhászkutya rövid- és hosszú szőrű, Berger de Beauce, Berger de Picardie, Briard, Nederlandse Schapendoes, Polski Owcazrek Nizinny, Polski Owcarek Podhalanski, Slovensky Cuvac, Dél-Orosz Juhászkutya, Svájci Fehér Juhászkutya, Australian Shepherd, Australian Cattle Dog, Bouvier des Flandres, Kárpátiai Juhászkutya, Cseh Farkaskutya Christian Stefanescu (RO) Harsányi Péter (HU)
Cane de pastore Bergamasco, Cane de pastore Marremmano-Abruzzese, Komondor, Kuvasz, Mudi, Pumi, Puli fekete, fakó és fehér Gabriela Ridarcíkova (SK) Harsányi Péter (HU)
Bearded Collie, Border Collie, Bobtail, Collie hosszú- és rövid szőrű, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke, Gabriela Ridarcíkova (SK) Orcsik István (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann fekete-vörös és barna-vörös, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Affenpinscher Lokodi Csaba Zsolt (RO) Orcsik István (SRB)
Bulldog, Shar-Pei, Német Dog sárga, fekete, kék és foltos, Argentin Dog Papp László (RO) Gröschl Ferenc (HU)
Óriás Schnauzer fekete és só-bors, Közép Schnauzer fekete és só-bors, Törpe Schnauzer fekete, fekete-ezüst, só-bors és fehér, Fila Brasileiro, Boxer sárga és csíkos, Rottweiler Papp László (RO) Gabriela Ridarcíkova (SK)
Perro Dogo Mallorquin, Dogo Canario, Bordói Dog, Bullmasztiff, Masztiff, Mastino Napoletano, Cane Corso, Tosa Inu Orcsik István (SRB) Gröschl Ferenc (HU)
Újfoundlandi, Hovawart, Leonbergi, Landseer, Spanyol Masztiff, Pireneusi Masztiff, Pireneusi Hegyi Kutya, Sarplaninac, Bernáthegyi hosszú- és rövid szőrű Lokodi Csaba Zsolt (RO) Papp László (RO)
Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya, Nagy Svájci Havasi Kutya, Appenzeller, Entlebucher Lokodi Csaba Zsolt (RO) Gabriela Ridarcíkova (SK)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Viva Maria Soleckyj Szpunar (PL) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Christian Stefanescu (RO) Orcsik István (SRB)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU) Christian Stefanescu (RO)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Harsányi Péter (HU) Gabriela Ridarcíkova (SK)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Carol Wright (AUS) Sinisa Pavlovic (SRB)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Sinisa Pavlovic (SRB) Carol Wright (AUS)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Gröschl Ferenc (HU) Viva Maria Soleckyj Szpunar (PL)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Sinisa Pavlovic (SRB) Christian Stefanescu (RO)

Nevezési határidők és nevezési díjak

Első nevezési határidő
2015. 05. 19.
Második nevezési határidő
2015. 06. 21.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

nevezesi_lap

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank – 11738008 – 20328102.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete
Debrecen
Pf.: 103.
4001

További információkat a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán találhatunk.>>

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecenmeoe@gmail.com

Nevezéshez használható e-mail:
debrecendogshow@gmail.com

A MEOE Debreceni Önálló Jogú Szervezetének nemzetközi kutyakiállításáról az Ebugatta TV által készített videó felvétele megtekinthető:

A 2010. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen CACIB kutyakiállítások Ebugatta TV felvételének 3. része megtekinthető:

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

A kutyakiállítások tényleges helyszíne, a debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe is a Nagyerdőben található, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel és két színes és hangulatos kutyakiállítással vár nyár közepén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.