fbpx

2 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás – Debrecen – 2019. Április 20 – 21.

2 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás – Debrecen – 2019. Április 20 - 21.


A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2019. Április 20.-ára és 21.-ére minden fajtás 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén.

A kiállítást rendező Egyesület, a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete

Az 1960-as években alakultak meg a helyi szervezetek, akkor még Hajdúsági- és Debreceni Szervezet néven. 1967-ben jöttek létre a vadász, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az őrző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

A MEOE Debreceni Önálló Jogú Egyesülete névváltoztatáson esett át. 2017-től kezdődően Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete néven tevékenykedik tovább.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete által rendezett CACIB nemzetközi kutyakiállítások nagy hagyománnyal rendelkeznek. Az Egyesület a 2000-as évektől kezdődően szinte minden évben megrendezi ezt a nagyszabású, kétnapos kutyakiállítást, mely kedves hangulatával elvarázsolja a kiállítókat (az éjszakai CACIB kutyakiállítással egyetemben, amely a sejtelmes világítás fényében még varázslatosabb).

Információk kiállítóknak

A kiállításhoz online katalógus készül!
A kiállítók leíró bírálatot nem kapnak!

Bírói listák

Vezetőbíró:

Fajta
2019. 04. 20.
CACIB
2019. 04. 21.
CACIB

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutya, Tervueren, Laekenois, Schipperke, Cimarron Uruguayo, Svájci Fehér Juhászkutya, Csehszlovák Farkaskutya, Mioritic, Kárpátiai Juhászkutya, Délorosz Juhászkutya, Berger De Beauce, Berger De Brie, Flandriai Bouvier, Bearded Collie, Border Collie, Collie hosszú szőrű, Collie rövid szőrű, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Pembroke, Welsh Corgi Cardigan Erdős László (HU) Astrid Lundava (EST)
Komondor, Kuvasz, Puli fekete és fehér, Pumi, Mudi Victor Lobakin (AZ) Calin Margineanu (RO)
Ausztrál Juhászkutya, Ausztrál Cattle Dog, Abruzzói Pásztorkutya
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Erdős László (HU) Calin Margineanu (RO)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Német Dog, Rottweiler, Schnauzerek, Boxer, Shar-Pei Calin Margineanu (RO)
Bukovinai Pásztorkutya, Dogo Canario, Perro Dogo Mallorquin, Masztiff, Mastino Napoletano, Bullmasztiff, Bordói Dog, Argentin Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Orosz Fekete Terrier, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya Lakatos István (HU) Dr. Molnár Zsolt (HU)
Angol Bulldog, Anatólia Juhász, Újfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi, Hovawart, Leonbergi, Spanyol Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya Miroslav Vaclavik (CZ)
Cane Corso
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Michael Papadatos (GR)
Dobermann, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Német Dog, Rottweiler, Schnauzerek, Cane Corso Lakatos István (HU)
Boxer, Shar-Pei, Anatólia Juhász, Újfoundlandi, Landseer, Szent Bernáthegyi, Hovawart, Leonbergi, Spanyol Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya Erdős László
Angol Bulldog Calin Margineanu (RO)
Orosz Fekete Terrier, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Lyudmila Glukhova (RUS)
FCI – III. Fajtacsoport
Összes fajta Ekaterina Senashenko (RUS) Lokodi Csaba Zsolt (RO)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Michael Papadatos (GR) Lyudmila Glukhova (RUS)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnár Zsolt (RO) Miroslav Vaclavik (CZ)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Astrid Lundava (EST) Ekaterina Senashenko (RUS)
FCI – VII. Fajtacsoport
Összes fajta Astrid Lundava (EST) Ekaterina Senashenko (RUS)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Lokodi Csaba Zsolt (RO) Victor Lobakin (AZ)
FCI – IX. Fajtacsoport
Összes fajta Lyudmila Glukhova (RUS) Michael Papadatos (GR)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Victor Labakin (AZ) Dr. Molnár Zsolt (RO)
FCI által el nem ismert fajták
Victor Lobakin (AZ) Michael Papadatos (GR)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2019. 02. 21.
Második nevezési határidő
2019. 03. 21.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Honor osztály 3000 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

A MEOESZ tagsággal nem rendelkezőknek a fenti nevezési díjak dupláját kell fizetniük!
Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető bankkártyáról vagy átutalással. Ha átutalással küldjük, célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank Zrt. Debrecen – 11738008 – 20328102.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
HÓD-DOG Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információk a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán>>.

Az eseményhez csatlakozni a Rendezvény facebook oldalán tudsz >>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecendogshow@gmail.com

Nevezés faxon:
+36 62 222 485.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Debrecent

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

Gyere és látogass el, a szervezők Téged is szeretettel várnak!

A kutyakiállítások helyszíne, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területe, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel és két hangulatos kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe az ajánló szerzőjének hivatalos honlapját, ahol a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában olvasható, továbbá az elmúlt évek MEOESZ kutyakiállítási naptárjai is visszanézhetőek.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Várlak szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂 

15 Shares

A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: