A Hód Dog Kutyabarát Egyesület 2 x CACIB Nemzetközi kutyakiállítást hirdet Hódmezővásárhely városába 2017. Szeptember 09.-ére és 10.-ére. Az egyesület a kiállítás tényleges helyszínéül, mint minden alkalommal immár hagyományosan, az idei évben is a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumát választotta.

A Hód Dog Kutyabarát Egyesület vezetősége tenyésztőkből és munkakutyásokból áll és így együtt azért is dolgoznak, hogy megismertessék az emberekkel a kulturált kutyatartás fogalmát. A Szervezet kutyaiskolája az egyik legjobb forrása ennek, ahol a kutyát szerető családok, emberek és gyerekek is találkoznak, és együtt tanulnak a kutyáikkal.

A Hód Dog Center kutyaiskola 2006-ban alakult, akkor még mindössze néhány kutyaszerető taggal, de nem kellett hozzá sok idő és a város legnagyobb létszámú kutyaiskolájává vált. A kutyaiskola az óta is töretlen lelkesedéssel várja a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat. A kutyaiskolában az emberek elsajátíthatják a kutyával való helyes bánásmódot, megtanulhatják, hogyan tehetik könnyebbé a kutya elfogadását, példádul egy lakóközösségben, ebben a kutyaiskola viselkedési és szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat. Ezen felül működik az őrző-védő kiképzés, a munkavizsgára és kiállításra való felkészítés is. A népszerű kutyás sport, az agility is sok érdeklődőt vonz. Másodlagos célként az iskola munkakutyák képzésével is foglalkozik. A foglalkozások csoportosan és egyénileg is igénybe vehetők, már bébi kortól kezdődően várnak minden érdeklődőt szombat délutáni foglalkozásaikra.

A kiállítások rendezése terén nagy gyakorlattal rendelkező Hód Dog Kutyabarát Egyesület a 2000-es éveket átlépve szinte kétévente rendezett kutyakiállítást. Az elmúlt 7 évre visszatekintve, a 2010-es évben CAC kiállításra rendezésére kapták meg a jogot az anyaegyesülettől, a 2011-es évben pedig már dupla CACIB kiállítást rendezhettek, ami megismétlődött 2 év múlva is, majd 2015-ben is. A Szervezet az idei évben újból megkapta a lehetőséget a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás megrendezésére.

Az idei év aktualitásaként, amely kutya mindkét napon CACIB címet szerez, megkapja a „Hód Dog Show Double Day Winner 2017” címet.

Kedvcsinálóként, olvasóink megtekinthetik a 2013. évi CACIB kiállításon készített videó felvételt:

A 2017. évi 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Bírói lista

Vezetőbíró: Kardos Vilmos

Fajta
2017. 09. 09.
Szombat
2017. 09. 10.
Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutya Eva Eriksson (S) Olga Goncharuk (UA)
Angol és Ausztrál Pásztorkutyák Eva Eriksson (S) Stefan Sinko (SLO)
Magyar Pásztorkutyák Siklósi Béla (HU) Eva Eriksson (S)
Belga Juhászkutyák, Francia Pásztorkutyák, I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Eva Eriksson (S) Stefan Sinko (SLO)

FCI – II. Fajtacsoport

Német Dog, Orosz fajták Olga Grin (RU) Siklósi Béla (HU)
Dobermann, Schnauzerek, Pinscherek Eva Eriksson (S) Olga Grin (RU)
Argentin Dog Olga Grin (RU) Stefan Sinko (SLO)
Boxer Olga Grin (RU) Eva Eriksson (S)
Bulldog, Rottweiler Stefan Sinko (SLO) Olga Grin (RU)
Újfoundlandi, Landseer, Berni Pásztorkutya, Szent Bernáthegyi, Sarplaninac, Leonbergi, Hovawart Olga Goncharuk (UA) Eva Eriksson (S)
Bullmasztiff, Masztiff, Dogo Canario, Mastino Napoletano Siklósi Béla (HU) Stefan Sinko (SLO)
Bordói Dog, Cane Corso, Fila Brasileiro Siklósi Béla (HU) Al Daghistani Vojislav (SR)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Al Daghistani Vojislav (SR) Siklósi Béla (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Border Terrier, Cairn Terrier, Jack Russel Terrier, Foxterrier Jessie Madsen Borregaard (DK) Tibor Bosnjak (SR)
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek, Bull típusú Terrierek Al Daghistani Vojislav (SR) Tibor Bosnjak (SR)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Olga Grin (RU) Olga Goncharuk (UA)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Tibor Bosnjak (SR) Olga Goncharuk (UA)
FCI – VI. Fajtacsoport
Vasárnap: Dalmata Eva Eriksson (S)
Szombat: Összes fajta
Vasárnap: Összes többi fajta
Csigai Gabriella (HU) Kardos Vilmos (HU)
FCI – VII. Fajtacsoport
Magyar Vizslák Kardos Vilmos (HU) Jessie Madsen Borregaard (DK)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Stefan Sinko (SLO) Jessie Madsen Borregaard (DK)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Spánielek, Vízi kutyák Jessie Madsen Borregaard (DK) Olga Grin (RUS)
Retrieverek Jessie Madsen Borregaard (DK) Kardos Vilmos (HU)
FCI – IX. Fajtacsoport
Uszkárok, Bichonok, Francia Bulldog, Mopsz, Boston Terrier Kardos Vilmos (HU) Al Daghistani Vojislav (SR)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Tibor Bosnjak (SR) Stefan Sinko (SLO)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Stefan Sinko (SLO) Tibor Bosnjak (SR)

Nevezési határidők és nevezési díjak

Első nevezési határidő
2017. 07. 09.
Második nevezési határidő
2017. 08. 13.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.
Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető bankkártyáról vagy átutalással. Ha átutalással küldjük, célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Hód Dog Kutyabarát Egyesület számlaszáma:
10700158 – 67770580 – 51100005
A befizetés és a nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információk a Hód Dog Kutyabarát Egyesület hivatalos weboldalán>>.

A Hód-Dog Center Kutyaiskola képzéseivel kapcsolatosan is mindennemű információt megtalálhatunk a kutyaiskola hivatalos weboldalán>>.

Illetve a kutyaiskola hivatalos facebook oldalán>>.

A CAC kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
hod.dog@indamail.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 30 953 8321.

A 2011. évi dupla CACIB kiállítás őrző-védő bemutatójáról készített videó felvétel megtekinthető:

A 2011. évi nemzetközi kutyakiállítások színvonalas programjaiból, a Kéktói ménes lovas csapatának bemutatóját tekinthetjük meg:

 

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás városa Hódmezővásárhely, mely az Alföld egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja, valamint Magyarország második legnagyobb területű városa.

A terület már az őskor óta lakott volt. Az első írásos emlékek a Hód és Vásárhely települések történelmét a 13. század elejétől örökítik meg. A 15. században e két település összeolvadásából jön létre Hódmezővásárhely, mely főképp mezővárosként funkcionált. A lakosság fő megélhetését a földművelés, a piacok és az állatvásárok biztosították. A török uralmat e város is megszenvedte, az 1550-es években rombolták le először, majd az 1600-as évek végén újból. Az elpusztított város 1700-ban épült újjá. A város népességének újratelepítéséhez évtizedekre volt szükség. Az 1848-49 harcok idején a város ifjai részt vettek a délvidéki harcokban. Az 1870-es évektől kezdődően indult igazán fejlődésnek a város és 1890-ben már az ország negyedik legnépesebb városa volt. Az I. Világháborút követően a város előbb francia majd román megszállás alá került, melyek alatt nagy károkat szenvedett el. A II. világháborúig a város mezőgazdasági jellegű maradt, utána azonban az ipar is egyre jelentősebb szerepet kapott. A 19. század végétől jelentős volt a művészeti élet a városban, az alföldi táj, a Tisza közelsége, a puszta nyugalma és szépsége ide vonzotta az alkotókat. A népművészet hagyományaira épülve a 20. század elejétől pezsgő kulturális élet alakult ki a városban. A rendszerváltás óta egyenletes fejlődés jellemzi Hódmezővásárhely életét. 1997-ben Európa Díjjal ismerték el Hódmezővásárhely munkásságát az infrastrukturális fejlesztések és a szociális hálózat bővítésének területén. 2009-ben Hódmezővásárhely az Év Települése lett, majd 2010-ben Magyar Örökség díjat kapott.

A városban folyamatos a fejlődés, az ide látogatók felfedezhetik a nagy múltú mezőváros számtalan értékét, a szecessziós épületek gyűrűjébe foglalt belvárost, megismerkedhetnek a város gyógyfürdőjével, a modern sportuszodával, valamint a tiszai holtág festői környezetével. A város központjában és az innen induló régi városrészekben szép számmal találunk műemlék épületeket, villákat és népies téglaépületeket. A város bővelkedik szobrokban, szabadtéri képzőművészeti alkotásokban, melyek azt bizonyítják, hogy egy alföldi művészvárosban járunk. A város főtere, a Kossuth tér teljes egészében parkosított, s így kedvenc pihenőhelye az itt lakóknak.

Hódmezővásárhely épített örökségei közül kiemelkednek a Károlyi család uralma alatt épült épületek, például a Református Ótemplom, az Alföldi Galéria klasszicista épülete, a város legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. További kiemelkedő épület a Városháza eklektikus stílusú épülete, valamint az Alföld egyik legnagyobb oszlopok nélküli bálterme, a Fekete Sas Rendezvényház, mely bálok és kulturális rendezvények színhelye, a Görögkeleti Templom, a Tornyai János Múzeum, melyben sokféle időszaki kiállítás megtekinthető. A város főutcáján, a egy kis park közepén áll a Belvárosi Római Katolikus Templom, melynek középső és két oldalsó hajója Ybl Miklós tervei alapján épült fel az 1800-as évek közepén. Mint olvasható, a város bővelkedik vallási tárgyú épületekben, az Alföld legnagyobb barokk református temploma, az Újtemplom is itt található, valamint az izraelita templom eklektikus épülete, a Zsinagóga, melynek jellegzetes szecessziós díszítésű épületét a város a Holokauszt. 60. évfordulójára korhűen felújította. A Szent István téren áll Szent István lovas szobra, mögötte az 1936-ban épült Szent István Római Katolikus Templom.

A város Tájházában a látogatók megismerkedhetnek a vásárhelyi hímzés és kerámia történetével. A Paraszti Eszközök Pincemúzeuma pedig magángyűjteményként ad helyet a paraszti élet bemutatásának. A felújított Papi-féle szélmalom és molnárház is egyre több programnak biztosít helyszínt.

A vásárhelyi fürdőélet több mint félévszázados hagyományra tekint vissza. A strand mellett épült nemzetközi szintű sportversenyek megrendezésére is alkalmas, korszerű Városi Sportuszoda is folyamatosan várja a sportolni vágyókat.

A természet kedvelői is megtalálják itt szórakozásukat, a Kardoskúti Fehértó Hódmezővásárhely természeti értéke. A Kardoskúti Fehértó egy részén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság magyar szürke szarvasmarha, racka- és cigályajuh állománya található. Ezek az őshonosságuk miatt védett állatfajták, felbecsülhetetlen értékeket hordoznak, értékes géntartalékként tartják őket nyilván. A terület kultúrtörténeti értékekben gazdag. A védett terület közvetlen közelében, Pusztaközpontban található a Kardoskúti múzeum. A kiállítás összefoglalja és bemutatja a terület történetét, természeti értékeit. Figyelemmel lehet követni a táj változásait, növény- és állatvilágát régi térképekkel, rajzokkal, fotókkal illusztrálva. A védett területen tájékoztató táblák segítik az eligazodást.

A kutyakiállítás az idei évben is a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumában kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításra a Hód Dog Kutyabarát Egyesület!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

2017. Szeptember 23.-án és 24.-én Club Show Weekend Komáromban, a Monostori Erőd területén. Szeptember 23.-án, a szombati napon CAC Klub- és Speciál kutyakiállítások megrendezésére kerül sor >>. Szeptember 24.-én, vasárnap minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállítás >>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Tudjátok, mit kell tennetek, ha kutyátok túlmelegszik vagy hőgutát kap? Tudjátok, melyek a hőguta tünetei? És azt tudjátok, hogy segíthettek egy hőgutát kapott kutyán? Ezekre világít rá a “Hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták” című cikkünk, melyben külön kiemeljük, mely kutyafajták és miért tartoznak a magasabb kockázatú fajták közé.

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

18 betegségjelző tünet, ami jelzi számodra, hogy kutyádnak segítségre van szüksége! Fontos felismerni a megváltozott viselkedést, hogy minél előbb meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket kutyáink egészségének helyreállítása érdekében.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!

Kövess minket a facebookon is!