A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2019. Június 29-én és 30-án. A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne az idei évben is a Velencei-tó partján található agárdi szabad strand területe.

A kiállítást rendező Egyesület, a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének vezetősége tenyésztőkből és munkakutyásokból áll és így együtt azért is dolgoznak, hogy a fiatalabb nemzedéket már gyerekkortól kezdődően bevonják a kutyázásba, hogy megismertessék a gyerekekkel a felelős állatszeretetet és állattartást. A Szervezet kutyaiskolája az egyik legjobb forrása ennek, ahol a kutyát szerető családok, emberek és gyerekek is találkoznak, és együtt tanulnak a kutyáikkal. A Kutyaiskola viselkedési és szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat, megtanítják az iskola növendékeit szeretettel és türelemmel kutyázni. Ezen felül működik az őrző-védő kiképzés, a munkavizsgára és kiállításra való felkészítés és a népszerű kutyás sport, az agility is sok érdeklődőt vonz. A foglalkozások csoportosan és egyénileg is igénybe vehetők.

A MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete a 2000-es évet átlépve szinte majdnem minden évben elnyerte a jogot kutyakiállítás rendezésére, a 2008-as, a 2010-es, valamint a 2016-os években CAC kiállítást tarthatott, míg a 2007-es, a 2009-es, a 2010-es, a 2011-es, a 2012-es és a 2015-ös években 2 x CACIB nemzetközi kiállítás rendezhetett. A 2013-as és 2014-es évben duplázott, ugyanis a Székesfehérvári Bregyó közi Kemping területén megrendezett 2 x CACIB kiállítások után egy hónappal a Szervezet rendezte és bonyolította le a Velence-tavi CAC nemzeti kutyakiállítást is. A Szervezet az idei évben újból megkapta a lehetőséget a 2 x CAC nemzeti kutyakiállítás megrendezésére. Ehhez kívánunk nekik jó munkát, sok-sok nevezett és kiállított kutyust, tömérdek látogatót, csodálatos időt és sikeres kiállítást!

Információk kiállítóknak

A kiállítás térképe

2019. 06. 29 – Szombat

2019. 06. 30 – Vasárnap

A 2 napos 2 x CACIB kiállításra egy összevont katalógus készül. Az online katalógus a kiállítás napján elérhető lesz Nyomtatott katalógus is kérhető. Ára: 900.- Ft/db. Az összeget a nevezési díjon felül kell fizetni!

Bírói lista

Vezetőbíró: Harsányi Péter

Fajta
2019. Június 29
Szombat
2019. Június 30
Vasárnap

FCI – I. Fajtacsoport

Német Juhászkutyák, Angol Pásztorkutyák, Belga Juhászkutyák Balázsovits Jánosné (HU) Székely István (HU)
Magyar Pásztorkutyák Vinnai András (HU) Dr. Sirkó Éva (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Székely Isgván (HU) Hargitai Gábor (HU)

FCI – II. Fajtacsoport

Dobermann, Boxer,Rottweiler, Német Dog, Angol Bulldog, Bordói Dog, Shar-Pei Tibor Havelka (SK) Csépai István (HU)
Schnauzerek, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya Dr. Sípos Márta (HU)
Schnauzerek, Orosz fajták Balázsovics Jánosné (HU)
Bullmasztiff, Masztiff, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Mastino Napoletano, Argentin Dog, Cane Corso, Dogo Canario Harsányi Péter (HU) Hargitai Gábor (HU)
Orosz Fekete Terrier Dr. Sirkó Éva (HU)
Szent Bernáthegyi, Újfoundlandi, Landseer, Hovawart, Leonbergi, Pireneusi Hegyikutya, Berni Pásztorkutya, Tibeti Masztiff, Sarplaninac
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Dr. Hargitai Gábor (HU)
Újfoundlandi, Landseer, Hovawart, Leonbergi, Pireneusi Hegyikutya, Szent Bernáthegyi, Berni Pásztorkutya, Egyéb Svájci fajták Vinnai András (HU)
Tibeti Masztiff, Sarplaninac, Pinscherek
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Harsányi Péter (HU)
FCI – III. Fajtacsoport
Bull típusú Terrierek, Hosszú lábú Terrierek Dr. Sirkó Éva (HU)
Rövid lábú Terrierek Sárközy Gyula (HU)
Bull típusú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Borsfai Csaba (HU)
Hosszú lábú Terrierek Harsányi Péter (HU)
FCI – IV. Fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU) Radvánszky Katalin (HU)
FCI – V. Fajtacsoport
Összes fajta Csépai István (HU) Miklós Levente (HU)
FCI – VI. Fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU) Tibor Havelka (SK)
FCI – VII. Fajtacsoport
Magyar Vizslák, Német Vizslák Csépai István (HU) Vinnai András (HU)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Miklós Levente (HU) Harsányi Péter (HU)
FCI – VIII. Fajtacsoport
Összes fajta Miklós Levente (HU) Dr. Sípos Márta (SRB)
FCI – IX. Fajtacsoport
Francia Bulldog, Mopsz, Boston Terrier, Griffonok Sárközy Gyula (HU) Radvánszky Katalin (HU)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Radvánszky Katalin (HU) Sárközy Gyula (HU)
FCI – X. Fajtacsoport
Összes fajta Székely István (HU) Tibor Havelka (SK)
FCI által el nem ismert fajták
Tibor Havelka (SK) Miklós Levente (HU)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2019. 05. 08.
Második nevezési határidő
2019. 06. 03.
Utolsó nevezési határidő
2019. 06. 17.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft 2000 Ft

A MEOESZ tagsággal nem rendelkezőknek a fenti nevezési díjak dupláját kell fizetniük!

Nevezett kutya osztályok közötti átsorolására a II. nevezési határidőig van mód! Az átsorolás díja 3000.- Ft/változtatás!

A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.
A nevezési díj kategória tekintetében az a nap irányadó, amikor az egész nevezési díj befizetésre kerül. Részbefizetés esetén az a nap számít, amikor az egész összeg befizetésre kerül.
Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezésről a rendszerben rögzített email címre automatikus igazolás érkezik, mely a nevezés adatait tartalmazza. Ennek véglegesítését követően megerősítő e-mail kerül kiküldésre, mely a nevezés végleges formáját tartalmazza. Online nevezés esetén bankkártyával lehetséges a nevezés díját fizetni. A nevezés megtörténte után azonnal átirányítják a nevezőt az OTP Bank online felületére, ahol az internetes fizetésre alkalmas bankkártyán keresztül tudjuk rendezni a nevezési díjat. Az online rendszerben csak azok a nevezések maradnak benn, melyeket a nevező az online nevezési rendszerben bankkártyával kifizet, amennyiben ez nem történik meg, vagy a nevező bármely más úton fizeti meg a nevezési díjat, a rendszer a nevezést automatikusan törli. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének számlaszáma:
OTP Bank – 11736116 – 20017888.
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete
Székesfehérvár
Pf.: 138.
8002

További információk a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámokon:
+36 70 457 2770.

Egyéb információért hívd a következő telefonszámot:
+36 70 953 9315.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Székesfehérvárt

A 2 x CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Agárd, mely a Velencei-tó legrégibb és talán legismertebb üdülőhelye, kertvárosi hangulatú üdülő- és szabadidős centrum. Agárd Gárdony város egyik városrésze, Agárdon működik a híres Pop Strand, itt található Gárdonyi Géza Emlékháza és a Gárdonyi Rönkvár is.

Agárd első írásos emléke 1193-ból származik, amikor III. Béla egy részét a fehérvári keresztes vitézek konventjének (szerzetestelep) adta. A királyi részen udvarnokok éltek, melyet IV. Béla a csúti prépostságnak adományozott 1264-ben. A következő évszázadokban sok birtokosa volt, többek közt a Nádasdy család az 1850-es évek elejétől 1930-ig. A nyaralóövezet a Nádasdyak telkesítésével, előre megtervezett, szabályos utcahálózattal kezdett kiépülni. Egy 1930-ban tartott vármegyei értekezleten határoztak a tó egész déli partján kialakítandó fürdőéletről. A villatelep kiépítésére Agárd adottságait ítélték kedvezőbbnek, míg az üzletek, műhelyek számára Gárdony volt alkalmasabb. Ennek köszönhetően a harmincas években Agárd rohamos fejlődésnek indult. 1500 kiparcellázott nyaralótelket értékesítettek, amelyet Nádasdy-féle Fürdő- és Üdülőtelepnek neveztek el. Az 1930-as évektől a II. világháború végéig több mint 700 nyaraló épült Agárdon, de a háborút követően fejlődése megtorpant és csak a 60-as évektől lendült fel ismét. A 70-es évekre Agárd Magyarország egyik legismertebb idegenforgalmi helyévé vált.

Agárd legfőbb vonzereje – a strandokon kívül – a gyógyhatású termálvíz. Agárd déli határában, a Bika-völgyben felfedezett 50°C-os termálvízre 1984-ben termálfürdő épült, melyet 2004-ben gyógyászati centrummá fejlesztettek.

Agárdon a Fürdő közelében áll a híres Agárdi Pálinkafőzde, ahol a környék zamatos gyümölcseiből párolt szeszesitalokat készítenek. A Velencei-tavi Borút agárdi pincéi pedig jellegzetes borokat kínálnak az oda betérőknek.

Színes koncert palettával gazdagítja a programkínálatot a könnyűzenei rendezvényeiről ismert több mint 30 éves Agárdi Pop Strand, amely a hazai pop és rock zenekarok egyik legismertebb nyári találkozóhelye. A vidéken a legnagyobb múlttal rendelkező és emberi léptékű szabadtéri színpad, egy gyönyörű, vízparti, gyepszőnyeges természetes környezetű 2.2 méter magas, óriás színpad, ahol mindenki mindent lát! Az agárdi élményeket tovább fokozzák a Dance Beach belépődíj nélküli retro partijai. Az Agárdi Popstrand napjainkban már nem csak nyáron várja a fiatalos életvitelű vendégeit, hanem a téli hétvégéken is. Az Agárdi Popstrand Jégpályája, jelenleg Magyarország legnagyobb csúszkálásra és korcsolyázásra alkalmas jégpályája.

A település híres szülötte Gárdonyi Géza. Vezetéknevét szülőfaluja tiszteletére vette fel, ahol a gyermekkorát töltötte. Az épület, amiben 1988 óta az emlékház van, egyben Gárdonyi Géza szülőháza is. A házban egymásba nyitott szobákban az író életének dokumentumaival, fényképeivel és emléktárgyaival ismerkedhet meg a látogató. A tárlat bemutatja Gárdonyi Géza életének legfőbb állomásait, irodalmi munkásságának kiemelkedő értékeit. A tárlókban naplója és műveinek legszebb kiadásai mellett néhány eredeti, személyes tárgya is megtekinthető. megismerhetjük alkotói módszerét, írói munkásságát, bepillantást nyerhetünk különleges titkosírásába. Az épületben egy korabeli eszközökkel és bútorokkal berendezett konyhát is láthatunk. A Gárdonyi Géza szülőháza illetve a falakon elhelyezett leírások közelebb hozzák Gárdonyi életét és munkásságát.

A Gárdonyi Géza Emlékház szomszédságában található a Velencei-tavi Galéria. Az új művészeti központ értékeket megőrző és teremtő kulturális létesítményként: alkotó- és bemutató térként működik.

A gárdonyi Rönkvár az Egri vár kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg. Az egri várat mintázó létesítmény tárt kapukkal és színes programokkal várja a kalandra vágyó vendégeket. A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékezet fenntartásához hasonlóan Gárdonyi Géza regényéhez, az Egri Csillagokhoz.

A várban barangolva a látogatók közelebb kerülnek az akkori korhoz, a régi emberekhez; a regény történései élményszerűbbek lesznek a rönkvárbeli kalandok után. A gárdonyi várkapitány az ide látogatókat végigkalauzolja a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe!

A település természeti értékeit hűen képviseli a a Chernel István Madárvárta, amelyet 1957-59 között épített Radetzky Jenő. Célja a fiatalok tanítása, az odalátogatók szórakoztatása, természetvédelemre nevelése. A kutatók mellett a nyári szünidőben szívesen várja a gyermekeket és más érdeklődőket.

A település legnagyobb rendezvénye a május első hétvégéjén megrendezésre kerülő Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, amelynek különleges élményeket kínáló programjaira vendégek ezrei érkeznek.

A Velencei-tó számtalan kiváló lehetőséget kínál a vízi sportok terén, vízisí és szörfözési lehetőséggel várja a vízi sportok szerelmeseit, de lehetőség van a környéken kajakozásra, kenuzásra, azon kívül a horgászoknak is nagyszerű lehetőséget kínál, hogy imádott sportjuknak hódolhassanak.

Sétahajózásra is van lehetőség a tavasz beköszöntétől egészen késő őszig, Agárdról indulva sajátos nevű tisztásokat és nádasokat érintve.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

A kiállítások helyszíne az agárdi szabad strand területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a MEOE Székesfehérvári Önálló Jogú Szervezete június 29-én és 30-án két színvonalas CACIB kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe az ajánló szerzőjének hivatalos honlapját, ahol a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában olvasható, továbbá az elmúlt évek MEOESZ kutyakiállítási naptárjai is visszanézhetőek.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Várlak szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂