Az őszi idény és egyben az idei év utolsó CAC kutyakiállításán a MEOE Jászberényi Szervezetének jóvoltából vehetünk részt 2015. Október 25.-én. A kiállítás helyszíne Jászberényben, a Borsóhalmi úton található Mentőkutya Iskola.

A MEOE Jászberényi Szervezete évről évre sikeresen rendezi meg az őrző-védő fajták seregszemléjét, hiszen minden évben 200-300, az alábbi kategóriába tartozó kutya nevezését regisztrálják. Ezen felül a CAC kutyakiállítások rendezése terén is jelentős múltra tekint vissza. Pontosan 20 évvel ezelőtt rendezte meg a Szervezet a 25 éves Jubileumi kutyakiállítását, melyről ezen kutyakiállítási katalógusborító is tanúskodik.

45. Jubileumi CAC Kutyashow – Jászberény - 2015. Október 25.

Ebből következően az idei CAC kutyakiállítás szintén egy Jubileumi Show a Szervezet számára, hiszen az idei évi kiállítással fennállásának 45 éves jubileumát ünnepli. Ehhez kívánunk nekik jó szervezőmunkát, sok szép kiállított kutyust, rengeteg kedves látogatót és egy sikeres CAC kutyakiállítást!

A 2015. évi Jubileumi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Vinnai András

FCI I. fajtacsoport
Komondor, Kuvasz Vinnai András (HU)
Német Juhászkutya P. Szabó Béla (HU)
Fel nem sorolt fajták Dr. Hargitai Gábor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Pinscherek, Schnauzerek, Dobermann, Német Dog, Argentín Dog, Boxer, Rottweiler Szokol Erika (HU)
Bulldog, Bordói Dog, Angol Masztiff, Tibeti Masztiff, Tosa Inu, Fila Brasileiro, Bullmasztiff Dr. Molnár Zsolt (RO)
Orosz fajták Vinnai András (HU)
Fel nem sorolt fajták P. Szabó Béla (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnár Zsolt (RO)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Hartmann György (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Hartmann György (HU)

Nevezési határidő: 2015. Szeptember 28.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

45. Jubileumi CAC Kutyashow – Jászberény - 2015. Október 25.

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Jászberényi Szervezetének bankszámlaszáma:
JÁSZ Takarékszövetkezet – 69500132 – 11013594
Nevezési díjat kizárólag a fenti bankszámlaszámra fogadnak el.
A nevezés a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
H&K 2005 Kft.
Ózd
Mogyorós völgy 4.
3600

Kiállítással kapcsolatos információk az alábbi e-mail címen kérhetők:
mejasz1970@freemai.hu

További információkért hívd az alábbi telefonszámot:
+36 30 9522 106.

 

A Jubileumi CAC kutyakiállítás városa Jászberény, mely az Alföld szívében a Zagyva folyó két partján terül el. Jászberény a „Jászság fővárosaként” a megye második legnépesebb városa.

Régészeti emlékek szerint a terület már az őskorban is lakott volt, kelták majd a későbbi időkben avarok telepedtek meg e területen. Konkrétan az Árpád-háziak uralkodása idején alakult a település, melyet sajnos a Tatárjárás teljesen elpusztított.
A Jászok a XIII. században népesítették be e tájegységet. Ezen időtől fogva lett Jászberény a Jászság szellemi, gazdasági és vallási központja. A török időkben a város a szultán magánkincstárához tartozott, védelmére palánkvárat építettek, mely vár sajnos a tűz martalékává vált és már nem építették újjá. A város az 1848-49-es szabadságharcból is kivette részét, a jászságból toborzott önkéntesekből Jászberényben alakult meg a Lehel huszárezred. Az 1950-es évek után a város egyre inkább fejlődésnek indult, létrejöttek az első ipari nagyüzemek, melyek a lakosságnak több munkalehetőséget biztosítottak.

Jászberény látnivalói közül elsőként kell említenünk az 1931 óta működő Jász Múzeumot, mely állandó kiállításainak keretén belül mutatja be a jászok múltjának írásos és tárgyi emlékeit. A műemlék épületben kiállított gyűjtemény legértékesebb darabja a gazdagon faragott, elefántcsont kürt, Lehet kürtje, melyet a X. század végén Németországban kalandozó magyarok egyik hőse, Lehel vezér birtokolt a monda szerint. A Hamza-Múzeum és a Jász Galéria Hamza D. Ákos festőművész-filmrendező festői munkásságát reprezentálja, egyben a múzeum őrzi Hamza D. Ákos 600 kötetes könyvtárát is.

További történelmi látnivalók a városban a gótikus eredetű és barokk formavilágú Magyarok Nagyasszonya Katolikus Templom, a Ferencesek Temploma, mely a XV. században épült, a Jézus Mennybemenetele Római Katolikus Templom.

Jászberényben élénk kulturális élet működik az évente visszatérő rendezvényeinek köszönhetően, mint például a Nemzetközi Táncház és Zenésztábor, a Csángó Fesztivál, az Országos Mézvásár és a Jászberényi Nyár. A városban működik a nemzetközi hírű Jászság Népi Táncegyüttes, a Lehel Társastánc Klub, a Palotásy János Vegyeskar és a Székely Mihály Kórus is.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az 1979 óta működő Állat- és Növénykert, mely a 4,5 hektáros területével Magyarország egyik legkisebb állatkertje. Az állatkert közel két évtizedig szinte állandó képet mutatott, a kilencvenes évek közepétől azonban nagy változások kezdődtek, a szűk zárt ketreceket tágas kifutókra cserélték és további természet közeli újításokat is bevezettek.
Az állatkert célja az állatoknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért a kifutók a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak. A hazai állatkertekhez hasonlóan fő feladatuknak tekintik az oktatást és természetvédelmi nevelést.

Az állatkertben mindennap zoopedagógiai látványetetésekkel várják a vendégeket. A 2001-ben elkezdett programok során az állatok megkapják a napi táplálékukat, amelyért gyakran meg is kell dolgozniuk, a látogatók pedig közben rengeteg információk hallhatnak az állatokról.
A 2003-as évben az állatkert elkezdett az arborétum felé terjeszkedni, a látogatókat szó szerint beviszik az erdőbe, ahol a 2 hektáros arborétumon belül három tanösvény is van, a látogatók ezeket végigjárva sok fontos dolgot megtudhatnak például a madár- és erdővédelemről. A Madárvédelmi Tanösvény 41 állomáson, 50 információs táblán több mint 90 állatfaj színes képével, 66 madárvédelmi eszközt, illetve módszert mutat be. A tanösvény kialakításának célja az volt, hogy a jászberényi állatkert mellett lévő arborétumot is bevonják a látogatók figyelmébe és ez által a környezeti nevelésbe.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az őszi idény 45 éves Jubileumi CAC kutyakiállítására Jászberénybe a MEJÁSZ!

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!