Amerika legjobb kutyáinak nem szurkolhatnak a rajongók, legalábbis élőben az idei 2021-es Westminster Kennel Club kutyakiállításon.

A klub hétfőn jelentette be, hogy a koronavírus kapcsán életbe lépett korlátozások miatt idén nem engedik be a nézőket és az árusokat sem. Nem is lehet majd jegyet venni a kiállításra.

Ez a koronavírus legújabb, az ország legrangosabb kutyakiállításának sorozatára mért csapása. Nem elég, hogy a februári dátumot el kellett halasztani június 12-13-ra, el is költöztették az eseményt a Hudson folyó mólóitól és a Madison Square Garden-ből egy szabadtéri környezetbe, Tarrytown külvárosba, Manhattantől 40 km-re északra.

Több. mint egy évszázad óta ez lesz az első alkalom, amikor a legnevesebb kiállítási díjat nem adják ki a Madison Square Gardenben, ahol kutyabarátok ezrei csodálhatják kedvenc fajtáikat és versenyzőiket. A tavalyi kiállítást 2020 február közepén tartották, körülbelül egy hónappal a vírus okozta bezárások megkezdése előtt.

A kiállítás általában lehetőséget kínál a nézőknek arra is, hogy kapcsolatba lépjenek kutyákkal és a tenyésztőkkel, amikor kilépnek a ringből, amely sok kiállító számára kiemelt esemény.

Ezúttal a rajongók csak távolról nézhetik az utolsó fordulókat a Fox csatornákon. Az előzetes fordulókat – beleértve az agility verseny június 11-i korai szakaszait – és az engedelmességi versenyt közvetítik a Westminster honlapján.

A klub azt tervezi, hogy a bemutató jövőre visszatér New Yorkba.

Image by Gerd Altmann from Pixabay