Az Állatok Világnapja tisztelgés Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Gondolkodásának és tetteinek középpontjában a feltétel nélküli szeretet állt. A legtöbb róla szóló történetből kiderül, hogy nem csak az emberekért végzett áldásos misszionárius munkát, hanem az állatokat és a természetet is nagyon szerette.

Szent Ferenc sokszor prédikált az ember és az állat kapcsolatáról is. Azt hirdette, hogy az emberiségnek kötelessége védeni és élvezni a természetet.

Assisi Szent Ferenc 1226. október 3-án hunyt el. 2 évvel később IX. Gergely pápa szentté nyilvánította. A 20. század derekán VI. Pál Pápa a környezetvédők védőszentjévé avatta. Éppen ezért világszerte október 4-én nemcsak a ferences rendi szerzetesek emlékeznek meg rendalapítójukról, hanem az állat- és természetvédők is az állatok világnapja rendezvényeivel.

Gondolkodjunk és éljünk felelősen! Ne csak ezen a napon, hanem az év minden napján szeressük és felelősségteljesen gondozzuk, védjük az állatokat!.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂