CAC Kutyashow – Dunaújváros – 2018. Október 28. - Kutya Portál CAC Kutyashow – Dunaújváros – 2018. Október 28. - Kutya Portál

CAC Kutyashow – Dunaújváros – 2018. Október 28.

CAC Kutyashow – Dunaújváros – 2018. Október 28.

Az ezerszínű ősz utolsó CAC kutyakiállításán a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2018. október 28.-án Dunaújvárosban. A kiállítás helyszíne a Szalki-szigeti Kemping területe.

A kiállítás rendező Egyesület, a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete

A Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete 18 év kihagyás után a 2010-es évben rendezett újból CAC kutyakiállítást. A kiállítás annyira sikeresnek bizonyult, hogy a 2012-es, a 2014-es, valamint a 2016-os évre is újból megkapták a rendezési jogot és megismételhették a sikeres kutyakiállítást. A 2010-es évtől kezdődő 2 évenkénti kiállítás rendezési hagyomány az idén sem törik meg, hiszen az őszi idén utolsó CAC nemzeti kiállítását a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete rendezheti meg. Ehhez sok sikert kívánunk Nekik, valamint egy esőmentes, csodás őszi időjárást!

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László

FCI I. fajtacsoport
Angol és Ausztrál Pásztor és Juhászkutyák Kardos Vilmos (HU)
Francia és Belga Juhászkutyák Gröschl Ferenc (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Miklós Levente (HU)
FCI II. fajtacsoport
Rottweiler, Dobermann, Boxer, Bulldog, Argentin Dog, Bordói Dog, Berni Pásztorkutya, Német Dogok Paróci Pál (SRB)
Bulldog, Bullmasztiff, Cane Corso, Dogo Canario, Dogo Mallorquin, Orosz Fekete Terrier, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya Nikola Smolic (CR)
Pinscherek, Schnauzerek Kardos Vilmos (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Gröschl Ferenc (HU)
FCI III. fajtacsoport
Bull típusú Terrierek Dalibor Antic (SRB)
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Borsfai Csaba (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU)
FCI V. fajtacsoport
Akiták, Szánhúzók Erdős László (HU)
V. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Jasna Matejcic (CR)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Jasna Matejcic (CR)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Oliver Simon (CR)
FCI IX. fajtacsoport
Bichon Frise, Bolognese, Havanese, Máltai Selyemkutya, Coton de Tulear, Uszkárok, Kínai Meztelen Kutya, Shih-Tzu, Francia Bulldog, Mopsz, Boston Terrier Suzana Verstovsek (CR)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Oliver Simon (CR)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)

Nevezési határidő: 2018. Szeptember 28.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztő Egyesületének bankszámlaszáma:
K & H Bank – 10400463 – 50526689 – 55671005.
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29
9143

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
s.senator@vnet.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 20 411 4307.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Dunaújvárost

A CAC kiállítás városa Dunaújváros, mely a dunaújvárosi járás székhelyeként Fejér megye második legnépesebb települése. Dunaújváros a tengerszint felett 116 méter magasan, a Mezőföld keleti szélén és a Duna jobb partján fekszik. Keleten a Duna 10 kilométer hosszan kíséri, nyugaton pedig szelíd dombvidék öleli.

A város történetéből kiderül, hogy a terület már az ősidőkben lakott volt és az ókorban Intercisa néven jelentős szerepet töltött be a Római Birodalom életében. A honfoglaló magyarok a 10. század elején telepedtek meg a térségben. A későbbi korból származó ásatások tárták fel a Dunaújváros elődjének tekinthető Pentelét, amely a Szent Pantaleon-apátság védőszentjéről, Szent Pantaleonról kapta a nevét. A falu 1541-től 1688-ig volt török uralom alatt, a tizenöt éves háború alatt pedig a lakosság teljesen kipusztult. A török uralom alóli felszabadulás után a magyar lakosságot rácok váltották fel. A pentelei rác lakosság részt vett a Rákóczi-szabadságharcban, amelynek leverése után a falu újra kiürült volna, ha nem hoznak magyar telepeseket a községbe. Ezt követően a település intenzív fejlődésnek indult. Az 1848-49-es szabadságharc idején a város népe Kossuth zászlaja alatt harcolt, majd a szabadságharc bukása után a lakosság nagy része mezőgazdasági bérmunkás sorba kényszerült. A kiegyezést követő közigazgatási változások során 1870-ben Dunapentelét a nagyközségek közé sorolták.

A mai város hat évtizede épült az egykori Dunapentelét magába olvasztva és azt körülvéve. Mindennapjaiban az iparváros jelleg dominál, déli részén épült a Dunai Vasmű, északi végében helyezkedik el a Pentele-városrész, magasan fölötte pedig az Újváros, mely funkcionális szempontokat figyelembe véve épült fel.

Dunaújváros látnivalói közül kiemelkednek az Óváros védett értékei, elsősorban a több mint háromszáz éves barokk szerb ortodox Rác templom és a másfél évszázados neoromán stílusú Szentháromság katolikus templom, melynek 27 méter magas tornyában 3 harang lakik. A római kor emléke a Kőtár és a Romkert számos sírkővel és mérföldkővel. A festői környezetű Duna-parti sétautakon közel 60 műalkotás képezi a Nemzetközi Acélszobor Park gyűjteményét, mely egyúttal a Kulturális Örökség része. Dunaújvárosi sétánk alkalmával érdemes betérni az 1980-as években felépült Református, a 2000-es évben elkészült Katolikus valamint az ovális alapterületű Evangélikus templomba is.

Dunaújváros a sport városa, több olimpikon is itt bontogatta szárnyait, legyen szó úszásról, atlétikáról, kézilabdáról, vízilabdáról, labdarúgásról.

A város kulturális rendezvényeinek sorából kiemelkedik a minden évben hagyományosan májusban megrendezésre kerülő nyárköszöntő Duna-parti Parázs-Varázs három napos rendezvénysorozata, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való programot.

A város tüdejét a nagyméretű, gondozott zöld területek, a városszerte védett fák és fasorok képezik, a Duna által nyújtott természeti lehetőségek élhetővé és vonzóvá teszik. A városkép meghatározói a tágas zöld területek, virágos parkok, amelyek jól tompítják az egyes épületek monumentalitását. Az ipari területeket is erdős részek választják el a várostól. A természetes környezet jelenléte biztosítja a település ökológiai egyensúlyát.

Dunaújváros egy része a Szalki-sziget, mely korábban csak ipari szerepet kapott a városban, de az elmúlt évtized folyamatos fejlődésének köszönhetően üdülőövezetté alakult át. A Szalki-szigeten megtalálható a szoborpark, halászcsárda, rév és itt található a Kemping is, mely jelen esetben a CAC kutyakiállítás helyszínéül szolgál, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete egy színes kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Portálunkon már a 2019. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár is megtekinthető.

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Egy kutatási projekt rávilágít, hogy kutyáknak hasonlóan mérhető IQ-juk van, mint az embereknek. A vizsgálatok felfedték a kutyák gondolkodásának működését és egyben segítséget nyújtanak azon betegségekkel kapcsolatban, melyek az ember és a kutya életében egyaránt előfordulnak, mint például az időskori demencia. Minderről bővebben olvashatsz “A kutya IQ teszt feltárja a kutyák általános intelligenciáját” című cikkünkben.

Megosztjuk az ételeinket a kutyáinkkal. De vajon minden élelmiszer, amit mi emberek fogyasztunk, a kutyáinknak is megfelelő? Ez egyáltalán nem így van. A kutyáink számára veszélyes illetve nem ajánlott élelmiszerekről, ételekről, általuk a kutyáinkra gyakorolt hatásukról beszélgettünk szakértő klinikus állatorvosunkkal, Dr. Hauberger Péterrel, melybe betekintést nyerhetsz a “Kutyáink egészségvédelme – Veszélyes élelmiszerek” című cikkünk elolvasása által.

Tudjátok, hogy vajon miért alszanak háton fekve a kutyák? Előjáróban annyit elárulok, hogy mindez két okra vezethető vissza. Pontosabban megtudhatod, ha portálunk erről szóló cikkét elolvasod!

“A kutyák és az őszi veszélyek” című cikkünkben az őszi időszakhoz köthető veszélyekre és egészségügyi problémákra hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

A chow-chow egy különleges családi kedvenc. Megjelenésében oroszlánszerűen fenséges, jellemében szenvedélyesen hűséges, mégis más, mint a többi kutyafajta. De vajon miben különbözik? „Egy ősi kutyafajta, a kéknyelvű Chow-Chow” című cikkünkből megkapod a választ. A cikkben érdekes és hasznos információkat, tényeket olvashatsz a fajtáról a jellem, a vérmérséklet, a viselkedés, a nevelés, a tanítás, a szőrzetápolás, az egészségügyi problémák és még sok más tekintetében!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: