Az ezerszínű ősz utolsó CAC kutyakiállításán a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesületének (volt MEOE Dunaújvárosi Szervezete) jóvoltából vehetünk részt 2014. Szeptember 28.-án Dunaújvárosban. A kiállítás helyszíne a Szalki-szigeti Kemping területe.

A Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete a 2010-es évben 18 év kihagyás után rendezett újból CAC kutyakiállítást. A kiállítás annyira sikeresnek bizonyult, hogy a 2012-es évre újból megkapták a rendezési jogot és megismételhették a sikeres kutyakiállítást. Az Egyesület a kiállítások rendezési jogát minden alkalommal pályázat útján nyerte el a Magyar Ebtenyésztők Egyesületeinek Szövetségétől. A 2010-es évtől kezdődő 2 évenkénti kiállítás rendezési hagyomány az idén sem törik meg, hiszen az őszi idén utolsó CAC nemzeti kiállítását a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete rendezheti meg. Elsősorban sok sikert kívánunk Nekik mindehhez, valamint egy csodás őszi időjárást!

Programok a kiállítás ideje alatt:

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 7.00 órától várják az Ebtenyésztők.
A kiállítás megnyitására délelőtt 09.30 perckor kerül sor. A ringekben a bírálatok 10.00 órakor kezdődnek.
Ebéd környékén, 12.00 órától részt vehetünk nézőként a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesületének kutyás bemutatóján.
Érdekes programnak ígérkezik a 13.00 órakor kezdődő hobby kutya szépségverseny, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák vehetnek részt és melyre szintén a helyszínen lehet nevezni. E versenyre a családi kedvencként élő kutyák érkeznek leginkább.
14.30 perctől veszi kezdetét a BIS program, melyben gyermek-kutya pár, fiatal felvezetők versenye két korcsoportban, senior felvezetők versenye szintén két korcsoportban zajlik majd, valamint a tenyészcsoportok és a kutyapárok legszebbjeinek kiválasztása, a legszebb magyar fajta kutya kiválasztása, legszebb dunaújvárosi kutya kiválasztása, valamint Baby, Kölyök, Veterán BIS és a fajtacsoportok legszebbjeinek felvonulása várható. A kiállítás fénypontja pedig a Junior és a felnőtt győztesek 3 legszebbjének kiválasztásával zárul.
A 2014. évi CAC nemzeti kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Összes fajta Balázsovits Jánosné
FCI II. fajtacsoport
Angol Bulldog, Orosz fajták Siklósi Béla
Moszkvai Őrkutya, Landseer, Pireneusi Hegyi Pásztor, Szent Bernáthegyi, Újfoundlandi, Berni Pásztorkutya, Nagy Svájci Havasi Kutya, Leonbergi, Hovawart, Mastino Napoletano, Bulldog, Shar-Pei, Sarplaninac, Tibeti Masztiff Bánhidi Pálné
Pinscherek, Schnauzerek, Német Dogok Bíró Ferencné
Fel nem sorolt fajták Pettkó Csaba
FCI III. fajtacsoport
Hosszú lábú terrierek Paróczi Pál (SRB)
Bull típusú terrierek, Rövid lábú terrierek Homonnai Erika (A)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Paróczi Pál (SRB)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Paróczi Pál (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Gavril Cenadan (RO)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Gröschl Ferenc
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Gavril Cenadan (RO)

Nevezési határidő: 2014. Szeptember 22.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyésztési nagydíj, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről >>
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

nevezesi_lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2014. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztő Egyesületének bankszámlaszáma:
K & H Bank – 10400463 – 50526689 – 55671005.
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
H&K 2005 Kft.
Ózd
Mogyorós völgy 4.
3600

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
s.senator@vnet.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 30 411 4307.

A 2012. évi Dunaújvárosi CAC kiállítás videója megtekinthető:

A kutyakiállítás városa Dunaújváros, mely a dunaújvárosi járás székhelyeként Fejér megye második legnépesebb városa. Dunaújváros a tengerszint felett 116 méter magasan, a Mezőföld keleti szélén és a Duna jobb partján fekszik. Keleten a Duna 10 kilométer hosszan kíséri, nyugaton pedig szelíd dombvidék öleli.

A terület már az ősidőkben lakott volt, az ókorban Intercisa néven jelentős szerepet töltött be a Római Birodalom életében. A honfoglaló magyarok a 10. század elején telepedtek meg a térségben. A későbbi korból származó ásatások tárták fel a Dunaújváros elődjének tekinthető Pentelét, amely a Szent Pantaleon-apátság védőszentjéről, Szent Pantaleonról kapta a nevét. A falu 1541-től 1688-ig volt török uralom alatt, a tizenöt éves háború alatt pedig a lakosság teljesen kipusztult. A török uralom alóli felszabadulás után a magyar lakosságot rácok váltották fel. A pentelei rác lakosság részt vett a Rákóczi-szabadságharcban, amelynek leverése után a falu újra kiürült volna, ha nem hoznak magyar telepeseket a községbe. Ezt követően a település intenzív fejlődésnek indult. Az 1848-49-es szabadságharc idején a város népe Kossuth zászlaja alatt harcolt: A szabadságharc bukása után a lakosság nagy része mezőgazdasági bérmunkás sorba kényszerült. A kiegyezést követő közigazgatási változások során 1870-ben Dunapentelét a nagyközségek közé sorolták.

A mai város hat évtizede épült az egykori Dunapentelét magába olvasztva és azt körülvéve. Mindennapjaiban az iparváros jelleg dominál, déli részén épült a Dunai Vasmű, északi végében helyezkedik el a Pentele-városrész, magasan fölötte pedig az Újváros, mely funkcionális szempontokat figyelembe véve épült fel.

Dunaújváros látnivalói közül kiemelkednek az Óváros védett értékei, elsősorban a több mint háromszáz éves barokk szerb ortodox Rác templom és a másfél évszázados neoromán stílusú Szentháromság katolikus templom, melynek 27 méter magas tornyában 3 harang lakik. A római kor emléke a Kőtár és a Romkert számos sírkővel és mérföldkővel. A festői környezetű Duna-parti sétautakon közel 60 műalkotás képezi a Nemzetközi Acélszobor Park gyűjteményét, mely egyúttal a Kulturális Örökség része.
Dunaújvárosi sétánk alkalmával érdemes betérni az 1980-as években felépült Református, a 2000-es évben elkészült Katolikus valamint az ovális alapterületű Evangélikus templomba is.
Dunaújváros a sport városa, több olimpikon is itt bontogatta szárnyait, legyen szó úszásról, atlétikáról, kézilabdáról, vízilabdáról, labdarúgásról.

A város kulturális rendezvényeinek sorából kiemelkedik a minden évben hagyományosan májusban megrendezésre kerülő nyárköszöntő Duna-parti Parázs-Varázs három napos rendezvénysorozata, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való programot.

A város tüdejét a nagyméretű, gondozott zöld területek, a városszerte védett fák és fasorok képezik, a Duna által nyújtott természeti lehetőségek élhetővé és vonzóvá teszik. A városkép meghatározói a tágas zöld területek, virágos parkok, amelyek jól tompítják az egyes épületek monumentalitását. Az ipari területeket is erdős részek választják el a várostól. A természetes környezet jelenléte biztosítja a település ökológiai egyensúlyát.

Dunaújváros egy része a Szalki-sziget, mely korábban csak ipari szerepet kapott a városban, de az elmúlt évtized folyamatos fejlődésének köszönhetően üdülőövezetté alakult át. A Szalki-szigeten megtalálható a szoborpark, halászcsárda, rév és itt található a Kemping is, mely jelen esetben a CAC kutyakiállítás helyszínéül szolgál.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete Dunaújvárosba, a Szalki-szigeti Kemping zöldövezeti területére az év utolsó CAC kutyakiállítására!