A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete CAC Nemzeti kutyakiállítást rendez 2016. Június 19.-én Nyíregyházán.  A C.A.C kiállítás a már megszokott helyszínen, a régi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu területén kerül megrendezésre.

Az 1957-ben alakult Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezet már több mint 20 éve rendez folyamatosan kutyakiállításokat, mellyel évről-évre nagy tömegeket vonzanak a Sóstói Múzeumfaluba. A különleges helyszín, a barátságos légkör és a kellemes időjárás mind hozzájárul, hogy a kiállítók szeretnek „együtt kutyázni” és találkozni a többi kutyát szerető kiállítóval. A Nyíregyházi Szervezet által rendezett CAC kutyakiállítások különleges hangulata megfogja a kiállításon résztvevő kiállítókat és a kilátogató vendégeket egyaránt.

A kiállítás külön aktualitása a Babicz József emlékdíj átadása. Babicz József, sok éven át a nyíregyházi Szervezet Elnöke volt, ezen kívül, több mint húsz évet foglalkozott a Német Juhászkutya fajtával, tenyésztette és kiképezte őket, valamint Német Juhászkutya fajtaspecialista bírói vizsgával is rendelkezett, külföldi kiállításokon is eredményesen bírálta a fajtát. 2008-ban hunyt el hírtelen. Helyét 2011 augusztusától a Szervezet Elnöki tisztében fia, Babicz Csaba vette át.

A jelenlegi vezetőség tenyésztőkből és munkakutyás fiatalokból áll és így együtt azért is dolgoznak, hogy a fiatalabb nemzedéket már gyerekkortól kezdődően bevonják a kutyázásba, hogy megismertessék a gyerekekkel a felelős állatszeretetet és állattartást. A Szervezet kutyaiskolája az egyik legjobb forrása ennek, ahol a kutyát szerető családok, felnőttek és gyerekek is találkoznak, és szakképzett oktatók segítségével együtt tanulnak a kutyáikkal. Az iskola növendékei között szinte minden korosztály megtalálható, a 10 éves gyermektől, a 60 éves felnőttig.

kutyaiskola

A kutyaiskola szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segíti a kutyatartókat, megtanítják az iskola növendékeit szeretettel és türelemmel kutyázni.

agility

A több egy évtizede működő kutyaiskola jelenleg fegyelmező, őrző-védő és agility szakosztályokat működtet sikeresen, ezen felül vizsgákra, versenyekre és kiállításokra való felkészítést is vállalnak és a város problémás kutyáinak is próbálnak érdemben segítséget nyújtani. A kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken is fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, amik nagyon népszerűek a nézők körében.

A Szervezők a kiállításra már reggel 07.00 órától várják a kiállítókat és a látogatókat egyaránt, a kiállítás megnyitása 9 óra 30 perckor kezdődik, a bírálatok körülbelül 10.00 órakor indulnak a ringekben.

A 2016. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük.

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

Nevezési felhívás

A kiállítással egy időben és helyszínen megrendezésre kerül az I. Nyírség Kupa nem hivatalos, nyílt agility verseny is.

I. Nyírség kupa nevezési felhívás

Online nevezés az agility versenyre>>.

Bírói lista:

Vezető bíró: Vinnai András

FCI I. fajtacsoport
Border Collie, Bearded Collie, Collie rough, Collie smooth, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke László Krisztina
Komondor, Kuvasz, Délorosz Juhászkutya Vinnai András
Fel nem sorolt kutyafajták Szabó Sándor
FCI II. fajtacsoport
Bordói Dog, Bullmasztiff, Mastino Napoletano, Tosa-Inu, Mastino Espanol, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Perro Dogo Mallorquin, Berni Pásztorkutya, Újfoundlandi, Hovawart, Leonbergi, Landseer, Szent Bernáthegyi P. Szabó Béla
Fel nem sorolt kutyafajták Vinnai András
Orosz fajták, Pinscherek, Schnauzerek, Újfoundlandi, Landseer, Berni Pásztorkutya, Szent Bernáthegyi, Sarplaninac, Leonbergi, Hovawart, fel nem sorolt fajták Pettkó Csaba
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Radvánszky Katalin
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Kiss Tibor
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta P. Szabó Béla
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Nagy István
FCI VII. fajtacsoport
Szetterek, Magyar Vizslák, Német Vizslák, Pointer Kiss Tibor
Fel nem sorolt kutyafajták Nagy István
FCI VIII. fajtacsoport
Retrieverek Kiss Zoltán
Fel nem sorolt kutyafajták Nagy István
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Gröschl Ferenc
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Nagy István

Meghosszabbított nevezési határidő: 2016. Június 10.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A *- gal jelölt mezők kitöltése után, fel kell tölteni a nevezendő kutya iratmásolatait (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata). Ha minden *- gal jelölt mező kitöltésre került valamint az iratmásolatokat is feltöltöttük, a „Jelentkezés elküldése” gombra kattintva küldhetjük el a nevezésünket. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
MKB RT. 10300002 – 10525883 – 49020012.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete
Nyíregyháza 2.
Pf.: 23.
4402

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoenyir@webmail.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 30 377 7937.

További információk a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

Nyomon követhetjük a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetét a hivatalos Facebook oldalán is>>.

A 2012-es Nyíregyháza CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel megtekinthető:

A 2012. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról a Kölcsey Televízió által készített videó felvétel megtekinthető:

A 2010. évi Nyíregyházán rendezett Magyar Fajta CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió videó felvétele megtekinthető:

A 2009. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról készített Ebugatta Televízió videó felvétele megtekinthető:

A 2008. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel első része megtekinthető:

A 2008. évi Nyíregyháza CAC kutyakiállításról az Ebugatta Televízió által készített videó felvétel második része megtekinthető:

 

A Kutyakiállítás városa Nyíregyháza, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye és Magyarország 7. legnagyobb városa, a Nyírség gazdasági és kulturális központja is egyben. Az 1990-as évektől folyamatosan fejlődő város turisztikai szempontból is kiemelkedik az ország keleti régióinak városai közül. Belvárosi látnivalói közül a legjelentősebbek a Városháza, a Korona Szálló, a Megyeháza, a Móricz Zsigmond Színház, a Jósa András Múzeum, a Római Katolikus, a Görög Katolikus, a Református és az Evangélikus templomok, valamint a Tuzson János Botanikus kert, mely a Nyíregyházi Főiskola területén található.

A város környéke vonzza a természet szerelmeseit is. A Sóstói Parkerdőt, a Városligetet és a Bujtosi Tó környékét a természet szeretetétől vezérelve számtalan kiránduló keresi fel évente.

Az ide látogató vendégeknek kellemes felüdülést ígér minden évszakban a Sóstói Gyógyfürdő, mely az üdülni és gyógyulni vágyók kedvelt pihenőhelye.

Sóstó üdülőövezetében található a Nyíregyházi Állatpark (Sóstó ZOO), az ország legnagyobb állatparkja, melyben 500 faj 5000 egyedét tekinthetjük meg a természeti élőhelyükhöz hasonló környezetben. A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén és az itt megtalálható természeti kincseket érintetlenül hagyva illeszkedik a környezetébe. Az Állatparkban földrészenként elhelyezve csodálhatjuk meg az állatokat. Az elrendezés célja az volt, hogy a látogatók végigjárhassák a Földet és így megismerhessék az egyes földrészek állatvilágát.

Az Állatpark fontosnak tartja az élőhelyek megóvását, ezért a helyi természetvédelmi szervezetekkel együtt dolgozik a védett és fokozottan védett fajok sérült egyedeinek mentésében és gyógyításában.

Az Állatpark minden korosztály számára képes újat mutatni és tanítani. A látványos ismeretterjesztő és kulturális programjaik segítségével fokozottan odafigyelnek a gyerekek állatszeretetre való ösztönzésére, tanítására.

A CAC kutyakiállításnak hagyományosan a Nyíregyháza Sóstófürdőn található Múzeumfalu ad otthont. Ilyenkor a régi házak udvaraiban, a tornácokon, a portákhoz vezető utakon is „kutyások” százaival találkozhatunk.

Az 1979-ben megnyílt szabadtéri Múzeumfalu Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tájegységeinek jellegzetes építészetével, hagyományaival igazi látványosságot ígér az ide látogató vendégeknek, népi építészetének legszebb darabjait itt csodálhatjuk meg. A Múzeumfaluban betekintést nyerhetünk a régi időkből egy iskolába, szatócsboltba és kocsmába is. A Múzeumfalu a megye néprajzi múzeuma is egyben, mert itt található a Jósa András Múzeum teljes néprajzi gyűjteménye.

A Múzeumfaluban sok különböző és változatos programmal találkozhatunk szinte egész évben, ezen kívül állandó kiállításokkal is várják az idelátogató vendégeket. 1996-ban a Múzeumfalu elnyerte az „Év Múzeuma”, 2006-ban pedig a „Családbarát Múzeum” címet.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete június közepén egy különleges és színes CAC kutyakiállítással!

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!