Az ezerszínű ősz utolsó CAC kutyakiállításán a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2016. október 23.-án Dunaújvárosban. A kiállítás helyszíne a Szalki-szigeti Kemping területe.

A Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete 18 év kihagyás után a 2010-es évben rendezett újból CAC kutyakiállítást. A kiállítás annyira sikeresnek bizonyult, hogy a 2012-es, valamint a 2014-es évre is újból megkapták a rendezési jogot és megismételhették a sikeres kutyakiállítást. A 2010-es évtől kezdődő 2 évenkénti kiállítás rendezési hagyomány az idén sem törik meg, hiszen az őszi idén utolsó CAC nemzeti kiállítását a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete rendezheti meg. Ehhez sok sikert kívánunk Nekik, valamint egy esőmentes, csodás őszi időjárást!

Programok a kiállítás ideje alatt:

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 7.00 órától várják az Ebtenyésztők.

A kiállítás megnyitására délelőtt 10.00 órakor kerül sor. A ringekben a bírálatok szintén 10.00 órakor kezdődnek.

12.00 órától nézőként részt vehetünk a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesületének kutyás bemutatóján.

Érdekes programnak ígérkezik a 13.00 órakor kezdődő hobby kutya szépségverseny, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák vehetnek részt és melyre szintén a helyszínen lehet nevezni. E versenyre a családi kedvencként élő kutyák érkeznek leginkább. Bírál: Dr. Vadócz Éva.

14.00 órától veszi kezdetét a BIS program, melyben gyermek-kutya pár, fiatal felvezetők versenye két korcsoportban, senior felvezetők versenye szintén két korcsoportban zajlik majd, valamint a tenyészcsoportok és a kutyapárok legszebbjeinek kiválasztása, a legszebb magyar fajta kutya kiválasztása, legszebb dunaújvárosi kutya kiválasztása, valamint Baby, Kölyök, Veterán BIS és a fajtacsoportok legszebbjeinek felvonulása várható. A kiállítás fénypontja pedig a Junior és a felnőtt győztesek 3 legszebbjének kiválasztásával zárul.

Kedvcsinálóként látogatóink megtekinthetik ezt a kis videó felvételt, mely a 2012. évi dunaújvárosi CAC kiállításon készült:

Kiállítók figyelmébe! A 2016. évi dunaújvárosi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük! Kérlek, kattints a “+” jelre vagy az “Információk kiállítóknak” szövegre és nyisd le a dobozt, melyben megtalálod a nevezéshez szükséges információkat!

[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Információk kiállítóknak „]

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Kardos Vilmos

FCI I. fajtacsoport
Angol-, Ausztrál- és Lengyel Pásztorkutyák Kotlár Róbert (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Firic Péter (SRB)
FCI II. fajtacsoport
Schnauzerek, Pinscherek, Német Dogok, Rottweiler, Boxer, Dobermann Dr. Vadócz Éva (HU)
Bulldog Paróci Pál (SRB)
Bordói Dog, Bullmasztiff, Angol Masztiff, Fila Brasileiro, Cane Corso Firic Péter (SRB)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dusan Rodic (SRB)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Darko Zivanovic (SRB)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Paróczi Pál (SRB)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Paróczi Pál (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Dusan Rodic (SRB)
FCI VII. fajtacsoport
Rövidszőrű- és Drótszőrű Magyar Vizsla, Pointer, Weimari Vizsla, Bracco Italiano Kotlár Róbert (HU)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dusan Rodic (SRB)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Vígh Orsolya (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Kotlár Róbert (HU)

Nevezési határidő: 2016. Szeptember 26.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztő Egyesületének bankszámlaszáma:
K & H Bank – 10400463 – 50526689 – 55671005.
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29
9143

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
s.senator@vnet.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 20 411 4307.
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]

A CAC kiállítás városa Dunaújváros, mely a dunaújvárosi járás székhelyeként Fejér megye második legnépesebb települése. Dunaújváros a tengerszint felett 116 méter magasan, a Mezőföld keleti szélén és a Duna jobb partján fekszik. Keleten a Duna 10 kilométer hosszan kíséri, nyugaton pedig szelíd dombvidék öleli.

A város történetéből kiderül, hogy a terület már az ősidőkben lakott volt és az ókorban Intercisa néven jelentős szerepet töltött be a Római Birodalom életében. A honfoglaló magyarok a 10. század elején telepedtek meg a térségben. A későbbi korból származó ásatások tárták fel a Dunaújváros elődjének tekinthető Pentelét, amely a Szent Pantaleon-apátság védőszentjéről, Szent Pantaleonról kapta a nevét. A falu 1541-től 1688-ig volt török uralom alatt, a tizenöt éves háború alatt pedig a lakosság teljesen kipusztult. A török uralom alóli felszabadulás után a magyar lakosságot rácok váltották fel. A pentelei rác lakosság részt vett a Rákóczi-szabadságharcban, amelynek leverése után a falu újra kiürült volna, ha nem hoznak magyar telepeseket a községbe. Ezt követően a település intenzív fejlődésnek indult. Az 1848-49-es szabadságharc idején a város népe Kossuth zászlaja alatt harcolt, majd a szabadságharc bukása után a lakosság nagy része mezőgazdasági bérmunkás sorba kényszerült. A kiegyezést követő közigazgatási változások során 1870-ben Dunapentelét a nagyközségek közé sorolták.

A mai város hat évtizede épült az egykori Dunapentelét magába olvasztva és azt körülvéve. Mindennapjaiban az iparváros jelleg dominál, déli részén épült a Dunai Vasmű, északi végében helyezkedik el a Pentele-városrész, magasan fölötte pedig az Újváros, mely funkcionális szempontokat figyelembe véve épült fel.

Dunaújváros látnivalói közül kiemelkednek az Óváros védett értékei, elsősorban a több mint háromszáz éves barokk szerb ortodox Rác templom és a másfél évszázados neoromán stílusú Szentháromság katolikus templom, melynek 27 méter magas tornyában 3 harang lakik. A római kor emléke a Kőtár és a Romkert számos sírkővel és mérföldkővel. A festői környezetű Duna-parti sétautakon közel 60 műalkotás képezi a Nemzetközi Acélszobor Park gyűjteményét, mely egyúttal a Kulturális Örökség része. Dunaújvárosi sétánk alkalmával érdemes betérni az 1980-as években felépült Református, a 2000-es évben elkészült Katolikus valamint az ovális alapterületű Evangélikus templomba is.

Dunaújváros a sport városa, több olimpikon is itt bontogatta szárnyait, legyen szó úszásról, atlétikáról, kézilabdáról, vízilabdáról, labdarúgásról.

A város kulturális rendezvényeinek sorából kiemelkedik a minden évben hagyományosan májusban megrendezésre kerülő nyárköszöntő Duna-parti Parázs-Varázs három napos rendezvénysorozata, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való programot.

A város tüdejét a nagyméretű, gondozott zöld területek, a városszerte védett fák és fasorok képezik, a Duna által nyújtott természeti lehetőségek élhetővé és vonzóvá teszik. A városkép meghatározói a tágas zöld területek, virágos parkok, amelyek jól tompítják az egyes épületek monumentalitását. Az ipari területeket is erdős részek választják el a várostól. A természetes környezet jelenléte biztosítja a település ökológiai egyensúlyát.

Dunaújváros egy része a Szalki-sziget, mely korábban csak ipari szerepet kapott a városban, de az elmúlt évtized folyamatos fejlődésének köszönhetően üdülőövezetté alakult át. A Szalki-szigeten megtalálható a szoborpark, halászcsárda, rév és itt található a Kemping is, mely jelen esetben a CAC kutyakiállítás helyszínéül szolgál, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete egy színes kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető.

Portálunkon már a MEOE Szövetség és tagszervezetei által megtartandó 2017. évi kutyakiállítások listája is megtekinthető.

Ha még soha nem voltál, vagy ha érdeklődsz a székesfehérvári kutyakiállítás iránt, portálunk élménybeszámolója által utólagosan kicsit a részese lehetsz, ha elolvasod a „Kiállítások világa – Kutyakiállítás a Királyok városában” című cikkünket, melyet kiállítók bevonásával készítettünk.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

2014-ben, a Kutya Portál 1 éves születésnapja alkalmából született egy édes és kedves cikk a gyermekek számára ajánlott kutyafajtákról. Minden gyermekes családnak, szülőknek, gyermekeknek, nagyszülőknek, minden kutya iránti rajongónak ajánljuk szeretettel a „Gyermekek számára ajánlott kutyafajták I.” és a „Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.” részét is.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, egy weboldal a kutyák szerelmeseinek!

Várunk vissza portálunkra!