Május hónap első CAC nemzeti kutyakiállítása 2016. Május 01.-én kerül megrendezésre a Gyulai Kutyás Klub rendezésében. A C.A.C kiállítás helyszíne Gyulán a Thermal Camping és Motel területe.

A korábbi nevén Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesülete első alkalommal 2009-ben nyerte el a jogot az anyaegyesülettől a 2010-es évi CAC kutyakiállítás megrendezésére. A kiállítás annyira sikeresnek bizonyult, hogy az Egyesület a 2012-ben és 2014-ben szintén megrendezhetett egy-egy CAC kiállítást.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének volt Gyulai Szervezete 27 éve alakult, mely a MEOE tagegyesületként a 2011-es évig működött. Ekkor jelentős átalakuláson ment keresztül (mint a többi tagegyesület is, akik vállalták az önálló jogúvá válást). A Szervezet a következő évtől kezdődően, mint Gyulai Kutyás Klub Közhasznú Egyesület néven folytatta tovább a megkezdett munkát. Az önállósodás nem indult zökkenőmentesen, ugyanis a Klub pénzügyileg nulláról indult, vagyonát mindössze a befolyt tagdíjak jelentették. Azóta az Egyesület anyagilag megerősödött és az idei évben immár negyedik alkalommal szervezhet CAC Nemzeti kutyakiállítást, melynek rendezési jogát a tavalyi évben nyerte el a MEOE Szövetségtől.

A 2016. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Figyelem! Tenyésszemle!

A Hungária Toy Molosser Kutyások Egyesülete által gondozott fajtáknak:

 • Francia Bulldog
 • Mopsz
 • Boston Terrier

Ideiglenesen elismert:

 • Brüsszeli Griffon
 • Brabanti Griffon
 • Belga Griffon.

valamint a Chihuahua és Törpespániel Tartók Kynológiai Egyesülete által gondozott fajtáknak:

 • Chihuahua
 • Cavalier King Charles Spániel
 • Papillon
 • Phaléne.

Ideiglenesen elismert:

 • King Charles Spániel

Bírál: Gröschl Ferenc (HU)

A részvételi szándékot az alábbi email címre előre jelezni szíveskedjenek:

hod.dog@indamail.hu

Nevezési felhívás:

Nevezesi-felhivas

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Magyar Pásztorkutyák Korózs András (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták Szabó Sándor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Rottweiler, Dobermann, Boxer, Schnauzerek, Pinscherek Csépai István (HU)
Angol Bulldog, Shar-Pei, Pireneusi Hegyikutya, Német Dog, Argentin Dog, Cane Corso, Bullmasztiff, Masztiff, Tosa Inu, Mastino Napoletano, Bordói Dog, Fila Braselieiro, Dogo Canario Gröschl Ferenc (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták Dr. Sipos Márta (SRB)
FCI III. fajtacsoport
Rövid lábú Terrierek, Hosszú lábú Terrierek Szabó Sándor (HU)
Bull típusú Terrierek Dr. Sipos Márta (SRB)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Csépai István (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Golden Retrieverek Kardos Vilmos (HU)
Fel nem sorolt kutyafajták Sinisa Pavlovic (SRB)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Karlo Bala (SRB)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Sinisa Pavlovic (SRB)

Nevezési határidő: 2016. Április 03.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezesi-lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOESZ Gyulai Kutyás Klub bankszámlaszáma:
11733027 – 20049447.
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

A nevezési díjat postai befizetés esetén a következő címre kell feladni:
Gyulai Kutyás Klub
Gyula
Vásár utca 24.
5700

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

A kiállítással és a nevezéssel kapcsolatos további információk megtekinthetők a Hód Dog Kutyabarát Egyesület oldalán>>.

 

A Gyulai Kutyás Klub által megrendezésre kerülő C.A.C nemzeti kutyakiállítás városa Gyula, mely Békés megye jelentős turisztikai központja, egyben az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa. Ez a békés kisváros, a „Vizek városa”, Magyarország legmélyebben fekvő területén, az Alföld dél-keleti részén, a Fehér-Kőrös bal partján fekszik.

Gyulát nem véletlenül nevezik a „Vizek városának”, mivel a kisvárost több helyen hangulatos csatornák szelik át, melyeken csónakázni és vízi biciklizni is lehet. A város az elmúlt években a „Vizek városa” szimbolizálására nagy fejlesztésekbe kezdett, az Öreg-Kőrösön szökőkutak sora szórja a vízsugarakat, a város főterén szintén szökőkutakat és csobogókat építettek, melyeket nemrégiben fény- és hangjátékokkal bővítettek ki, így ezzel még lenyűgözőbb látványt nyújtanak az esti kivilágításban.

A 19 gyógyvizes medencét tartalmazó gyulai Várfürdő az Almásy-kastély 8 és fél hektáros természetvédelmi területén található. A Várfürdőben minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. Az egész család számára élményt nyújthat a strandfürdő, a gyógyulni vágyó idősebb korosztálynak pedig a gyógyfürdői részleg. Az európai színvonalú gyógyfürdő termálkútjaiból 72 C° gyógyvíz tör fel, mely kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések orvoslására, balesetek utáni rehabilitációs gyógykezelésre.

A város egyik fő nevezetessége a XV. században épült gótikus stílusú Gyulai Vár, mely Közép-Európában egyedülálló ép, síkvidéki téglavár. A Vár a mai időkben a Vármúzeumnak ad helyet, mely a Vár középkori világát mutatja be 24 kiállító terem segítségével. A Vár falai között működik a Gyulai Várszínház, mely egész nyáron változatos programokkal várja a városba látogató vendégeket. Ezen felül a Várkert is sok kulturális és szabadtéri rendezvény helyszíne.

A város híres szülötte Erkel Ferenc, magyar zeneszerző, karmester, zongoraművész és híres sakknagymester, a Magyar Himnusz megzenésítője és a nemzeti opera megteremtője. Szülőháza ma Múzeumként funkcionál, bronz mellszobra a Százéves cukrászda előtt, az Erkel-téren található.

A Százéves cukrászda, hazánk második legrégebbi cukrászdája, 1840 óta működik, a 150 éves, felújított, biedermaier berendezésével a múlt század hangulatát idézi meg. A régi cukrászműhelyből múzeumot alakítottak ki, ahol megtekinthetjük a korabeli cukrászműhelyek készítményeit. A városnéző sétánk alkalmával érdemes ide betérni és hagyni, hogy megérintsen bennünket a régi korok hangulata.

A város figyelmet fordít a közterek, parkok szépítésére, virágosítására is. Ennek következtében, a 2007-es évben Gyula városa I. helyezést ért el a „2007. évi Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyen. Így Magyarországot Gyula képviselte a 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében, ahol ezüstminősítést szerzett.

Gyula az ország egyik legkedveltebb, fürdő- és fesztivál városa parkjaival, műemlékeivel, hangulatos utcáival fogadja az ide látogató vendégeket, turistákat. A kultúra szerelmeseinek, a kikapcsolódni vágyóknak olyan változatos programok sokaságát kínálja, mint a Gyulai Napok és a Végvári Esték rendezvénysorozata, a Tűzoltó zenekari és Mazsorett Fesztivál, a Végvári Pünkösd és a Minden Magyarok Táncfesztiválja.

A C.A.C kiállítás pontos helyszíne Gyulán a Thermal Camping és Motel területén található. A Thermal Camping Gyula városának üdülőövezetében, 3.2 hektáros, parkkal és erdősávval övezett területen fekszik, csendes és barátságos környezetben. Kiváló helyszínként szolgál különböző nagy létszámú rendezvények lebonyolítására, így a kutyakiállításoknak is már hagyományosan e Camping ad otthont. A szervezők az idei évben is várják a kutyásokat és a vendégeket a Camping területére.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Gyulai Kutyás Klub Május 01.-én egy színvonalas CAC kutyakiállítással!

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!