A Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesületének szervezésében 2018. Szeptember 01.-én CAC nemzeti kutyakiállítás részesei lehetünk.  A kiállítás helyszíne a hajdúdorogi Városi Strandfürdő területe. A kiállítással egy időben és helyszínen megrendezésre kerül a Török János emlék-kiállítás is.

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Dr. Tesics György

FCI I. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnár Zsolt (RO)
FCI II. fajtacsoport
Boxer, Dobermann, Pinscherek, Rottweiler, Schnauzerek, Fila Brasileiro, Angol Bulldog, Cane Corso Papp László (RO)
Német Dog, Mallorcai Masztiff, Bordói Dog, Bullmasztiff, Nápolyi Masztiff, Újfoundlandi, Szent Bernáthegyi, Landseer, Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Korózs András (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Denk Csaba (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnár Zsolt (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Tesics György (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Sárközy Gyula (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Tesics György (HU)

Nevezési határidő: 2018. Augusztus 17.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2018. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesületének bankszámlaszáma:
11738008 – 20884640.
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

A nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell befizetni:
Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesülete
Hajdúdorog
Füzes utca. 1/b.
4087

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
H-6801 Hódmezővásárhely
Pf.1

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Hajdúdorogot

A Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesülete által megrendezésre kerülő C.A.C nemzeti kutyakiállítás városa Hajdúdorog, mely egy kevesebb, mint 10 000 lakosú kisváros Hajdú-Bihar megyében.

Történelmi emlékei szerint a város területe már a rézkorban is lakott hely volt. Erre utal a város határában talált rézbalta, ami Kr.e. 2300-2000 körül készült. Hajdúdorog első okleveles említése 1301-ből származik.

A Bocskai-szabadságharc idején. Bocskai István fejedelemmé választása után hajdúinak nemesi címet adományozott, egyúttal biztosította letelepedésüket Böszörmény, Dorog, Hadház, Nánás, Polgár, Szoboszló, Vámospércs területén. A hajdúk által kialakított új település védelmi jellegű, zárt rendszerű település volt. Középen állt az őrtorony a templom erőddel, amit vastag fal vett körül, négy sarkán körte alakú bástyával.

A város részt vett a Rákóczi-szabadságharcban, annak elmúltával viszonylag békés időszak köszöntött be, amit csak a különböző járványok (kolera) szakítottak meg. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcból a dorogi hajdúk is derekasan kivették a részüket, öt századost és több száz katonát adva a haza mentésére. A kiegyezés után Hajdúdorogon a lakosság száma emelkedni kezdett és a századfordulóra elérte a 9900 főt.

Hajdúdorog 1639-ben mezővárosi címet kapott, 1886-ban lemondott városi rangjáról, és község, majd nagyközség lett. Lemondásának oka: a történelmi és gazdasági események kedvezőtlen alakulása. Városi rangját újból 1989-ben nyerte vissza.

Hajdúdorog a hét történelmi hajdúváros egyike, mely kultúrtörténeti szempontból országszerte híres értékeket hozott létre.

A város az egész magyar nyelvterületen, a Kárpát-medencében, de különösen a hajdúvárosok sorában a görög katolikus vallásával tűnik ki. Hajdúdorog legjelentősebb épülete a Görög Katolikus Székesegyház. Kiemelkedő építészeti értéket képvisel még az 1660-as években épült árkádos Városháza, melynek oromzatát a város címere díszíti.

A városban jelentős képzőművészeti alkotások láthatók:

  • Jákob küzdelme az angyallal
  • 1848/49-es, I. és II. világháborús valamint az ’56-os emlékkövek
  • Hajdúk kútja
  • Bocskai lovas szobor
  • Római zarándoklat
  • Görög Demeter mellszobor
  • Vitéz Csokonai Mihály és Farkas Lajos emléktábla

Hajdúdorog történelmi emlékeit, néprajzi értékeit, egyháztörténeti kincseit a Helytörténeti Gyűjtemény óvja, és kiállításokon mutatja be.

A hajdúvárosok legtöbbje, így Hajdúdorog is, kiváló minőségű gyógyvízzel rendelkezik. A városban már a 18. század vége óta tudják, hogy a föld mélye értékes hévizet rejt. Az első közfürdő, a Szent István Fürdő a település déli részén nyitott meg, 1900-ban. Ennek a felszámolása után hosszú évtizedekig kiaknázatlan maradt Hajdúdorog termálvíz készlete. 1976-ben a város északi területén termálforrást találtak. 1978-ban a település vezetése terveket készített egy strandfürdő létrehozatalára, de pénz szűkében, csak 1982-ben indultak meg a munkálatok. A Hajdúdorogi Strandfürdőt 1983-ban avatták fel.

A 8,9 hektáros területen elterülő, parkosított fürdő négy medencével, tenisz- és focipályával, horgásztóval és egy jurta formájú ifjúsági szállással rendelkezik. A medencék mindegyike nyitott, emiatt a fürdő csak a nyári szezonban tart nyitva. A víz magas oldott ásványi anyag tartalma miatt elsősorban az ízületi gyulladások, izom- és idegfájdalmak kezelésére alkalmas. 2003-ban – a termálvíz bevizsgálását követően –  gyógyvízzé minősítették.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

A kiállítás helyszíne a Városi Strandfürdő területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Hajdúsági Kutyatenyésztők Egyesülete az év kilencedik hónapjának első napján egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ajánljuk figyelmedbe a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Portálunkon már a 2019. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár is megtekinthető.

2018. Szeptember 22.-én és 23.-án a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének rendezésében sor kerül Kecskeméten a 2 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállításra. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak>>.

A MEOE Szövetsége állatvédelmi tevékenységét tovább bővítve 2017. Június 01.-től kezdődően Ivartalanítási Támogatási Programot hirdetett, mely a MEOESZ határozatának értelmében folytatólagosan érvényes a 2018. évre is. További információk portálunk cikkében olvashatóak>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

“A kutyák és az őszi veszélyek” című cikkünkben az őszi időszakhoz köthető veszélyekre és egészségügyi problémákra hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

“Az EMBER és a KUTYA kémiai kötődésének kulcsa: a kölcsönös SZERETET.” Mikor szeretett kutyánk édes kiskutya szemekkel a szemünkbe néz, melegséggel tölt el bennünket. Tudjátok, hogy közben mi a játszódik le a szervezeteinkben? A megfejtést tudományos tényekkel igazolva elolvashatod portálunk cikkében.

A chow-chow egy különleges családi kedvenc. Megjelenésében oroszlánszerűen fenséges, jellemében szenvedélyesen hűséges, mégis más, mint a többi kutyafajta. De vajon miben különbözik? „Egy ősi kutyafajta, a kéknyelvű Chow-Chow” című cikkünkből megkapod a választ. A cikkben érdekes és hasznos információkat, tényeket olvashatsz a fajtáról a jellem, a vérmérséklet, a viselkedés, a nevelés, a tanítás, a szőrzetápolás, az egészségügyi problémák és még sok más tekintetében!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2017-es év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon! 🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is!