Július hónap első CAC kutyakiállításán az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesületének jóvoltából vehetünk részt. A CAC kutyakiállítás 2016. Július 03.-án kerül megrendezésre Herenden a csodálatos Park sétány területén.

A kiállításra a kutyásokat és a vendégeket is már reggel 07.00 órától várják az Ebtenyésztők. A kiállítás megnyitására 09.30 perckor kerül sor, a bírálatok pedig 10.00 órakor kezdődnek majd. A Best In Show 14.30 perckor kezdődik, melynek díjazása a tavalyi évhez hasonlóan történik majd.

Látogatói programok a kiállítás ideje alatt:

A kiállítás szervezői nemcsak a kiállítókat célozták meg a rendezvénnyel, sokszínű és különleges programokat kínálnak a kiállításra kilátogató családoknak, vendégeknek egyaránt. 12.00 órától kutyás bemutatókon vehetnek részt a kiállításra kilátogató vendégek.

Érdekes programnak ígérkezik a 13.00 órakor kezdődő hobbi kutya szépségverseny is, melyen a törzskönyv nélküli fajtatiszta illetve keverék kutyák, illetve az FCI által el nem ismert fajták vonulhatnak fel és melyre a helyszínen lehet nevezni. E versenyre a családi kedvencként élő kutyák érkeznek leginkább.

Az idei évben immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás Herenden, melynek egyik támogatója az idei évben is a Herendi Porcelánmanufaktúra. A BIS győztesek a mutatós serlegek mellett a Porcelánmanufaktúra által felajánlott mesés porcelán tányérokat kapják ajándékba.

A 2016. évi CAC nemzeti kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Ringtérkép

RingtérképTenyésszemle!

Az Amerikai Akita fajtáknak

valamint az alábbi a Hungária Molosser Egyesület által gondozott fajtáknak:

  • Angol Masztiff
  • Dogo Mallorquin
  • Tibeti Masztiff
  • Spanyol Masztiff
  • Amerikai Bulldog
  • Uruguay-i Cimarrón

Nevezés a helyszínen!

Figyelem!

A Sarplaninac kutyafajta első 3 helyezettje külön díjban részesül a Best In Show körben.

Bíróváltozás! Szabó Sándor nem tud bírálni a kiállításon. A hozzá sorolt kutyák a többi bíró között kerülnek szétosztásra. További információ hamarosan!

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Komondor, Kuvasz, Puli, Pumi, Mudi Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Orcsik István (SRB)
FCI II. fajtacsoport
Boxer, Dobermann, Német Dog Korózs András (HU)
Berni Pásztorkutya, Bullmasztiff, Bordói Dog, Fila Brasileiro, Orosz kutyafajták, Leonbergi, Landseer, Masztiff, Mastino Napoletano, Újfoundlandi, Pireneusi Masztiff, Pireneusi Hegyikutya, Tosa Inu Tamás Károly (HU)
Cane Corso, Dogo Canario P.Szabó Béla (HU)
Sarplaninac, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Sasho Peshev (MK)
FCI III. fajtacsoport
rövid lábú Terrierek, hosszú lábú Terrierek Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
Bull típusú Terrierek Mirsad Sabanovic (BIH)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Orcsik István (SRB)
FCI V. fajtacsoport
Amerikai Akita, Akita Inu, Shiba Inu, Chow-Chow Pance Damaski (MK)
V. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták P. Szabó Béla (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Pance Damaski (MK)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Mirsad Sabanovic (BIH)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Linda Voláriková (SK)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Sasho Peshev (MK)

Nevezési határidő: 2016. Június 20.

Nevezési határidő kizárólag online nevezéssel: Június 26.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
Szentgál Takarék – 73600077 – 15708670
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György út. 29.
9143

További információk az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesületének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
meoeveszprem@freemail.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 70 506 4872.

 

A kutyakiállítás városa Herend, mely Veszprémtől 14 km-re, az Északi- és Déli-Bakony találkozásánál, a Séd patak partján, dombokkal körülvett medencében fekszik. Az első feljegyzések szerint a hely kisebb települések formájában már az 1300 évek elejétől lakott volt, de benépesülése az 1700 évekre tehető, az itt talált erre utaló történelmi leletek ezt igazolják. Abban az időben lakói mezőgazdaságból, szőlőtermesztésből és fakitermelésből éltek.

Az 1820-as években Herenden alakult meg Stingl Vince szervezésében a kerámia-üzem, melynek fellendülése a XX. századra tehető. Az 1900-as évek közepétől, a háború utáni időszakban a termelés jelentősen megnőtt a porcelángyárban, így a település a világhírű kézi festésű porcelánjai révén jelentős fejlődésnek indult és e század végére a herendi porcelán ismertté vált szinte az egész világon.

A „porcelánváros” néven is ismert település mára már Európa legnagyobb porcelán manufaktúrájává nőtte ki magát. A mesés kézzel festett herendi porcelán Hungarikum, a magyar örökség része. A Herendi Porcelánművészeti Múzeumban évente több mint 100 000 érdeklődőt látnak vendégül.

A gyűjteményhez tartozó Porcelániumban a kulisszák mögé tekinthetnek a látogatók és így megismerkedhetnek a porcelán készítés műhelytitkaival. A mesés porcelánok eredetileg főúri kastélyokba, várakba, kúriákba rendeltettek. Évenként vándorkiállítás keretén belül az érdeklődők eredeti környezetükben élvezhetik a porcelán szépségét a felújított hazai főúri kastélyokban.

A nemzeti kutyakiállítás Herenden a fás-ligetes Park sétány területén kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Közhasznú Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!