Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének rendezésében minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2019. május 19.-én Kapuváron. A kiállítás helyszíne a Kresz- Park területe (a Flóra Gyógyfürdő mellett).

A kiállítást rendező Egyesület, az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete

A MEOE hajdani Kapuvári helyi Szervezete 47 éves múltra tekint vissza. A Szervezet megalakulása után a Győri Szervezet alszervezeteként működött, majd 4 év múltán a tagság folyamatos bővülésével már önálló Szervezetként folytatta tovább tevékenységét. Ezen időszak meghatározó volt a Szervezet életében, a tagság nőttön-nőtt és volt időszak, amikor számuk elérte a több százat. A Szervezet az elkövetkezendő évek során (egészen az 1990-es évekig) több alkalommal is sikerrel rendezett CAC kutyakiállításokat, valamint tenyésszemléket is.

A kutyaiskolájuk is méltán híres volt, olyan kutya is került ki az iskola tanulói közül, aki aztán Világgyőztes címmel is büszkélkedhetett. A kutyaiskola a jelenlegi helyszínen a megye egyik legszebb iskolájának számít.

2011-ben a Kapuvári Szervezet vezetősége jelentős változáson ment át, 2013-ban pedig a megújulás következő lépéseként teljesen átalakult, és az óta „Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete” néven tevékenykedik tovább.

Figyelem! Hobbi kutya szépségverseny a kiállítás ideje alatt! Nevezés a helyszínen!
Tovább információk: +36 30 947 4740.

Információk kiállítóknak

A kiállítók nyomtatott katalógust és leíró bírálatot kapnak!

Bírói lista:

Vezető bíró: Korózs András

FCI I. fajtacsoport
Angol Pásztorkutyák, Ausztrál Juhászkutya Muzslai Ildikó (HU)
Magyar Pásztorkutyák
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták
Firic Peter (SRB)
FCI II. fajtacsoport
Dobermann, Boxer, Rottweiler, Német Dog, Cane Corso, Schnauzerek, Pinscherek Tibor Havelka (SK)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Hartmann György (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Galiyah Litova (BG)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Tibor Havelka (SK)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Borsfai Csaba (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Cesky Fousek, Pointer, Angol Szetter, Német Vizsla, Magyar Vizsla, Ír Szetter, Weimari Vizsla L’udmila Fintorová (SK)
VII. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Korózs András (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Tiina Taulos (SF)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Bíró Zsolt (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Korózs András (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Tibor Havelka (SK)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak
érvényes MEOESZ tagsággal rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 04. 21.
Második nevezési határidő
2019. 05. 05.
Első kutya 4000 Ft 6000 Ft
További kutyák 3500 Ft 5000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 2500 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 2000 Ft 2000 Ft
Kutyapárok 2000 Ft 2000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Nevezési határidők és nevezési díjak
s
zövetségi tagkártyával nem rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 04. 21.
Második nevezési határidő
2019. 05. 05.
Első kutya 8000 Ft 12 000 Ft
További kutyák 7000 Ft 10 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 5000 Ft 8000 Ft
Tenyészcsoportok 4000 Ft 4000 Ft
Kutyapárok 4000 Ft 4000 Ft
Fiatal Felvezetők 4000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének bankszámlaszáma:
Rajkai Takarék – 59500193 – 11101947
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információk az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének hivatalos Facebook oldalán találhatók>>.

Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületének email címén is kérhetsz segítséget:
kapuvarikutyaiskola@gmail.com

Az eseményhez kapcsolódni a Rendezvény facebook oldalán tudsz >>.

Nevezés faxon:
+36 62 222 485.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Kapuvárt

A CAC nemzeti kutyakiállítás városa Kapuvár, mely a Rábaköz és a Hanság találkozásánál fekszik és több mint 10 000 lakost számlál.

A város területe már az őskortól lakott volt, kelták, rómaiak, avarok telepedtek meg itt a népvándorlás előtt. A település tényleges létrejötte a honfoglalás utánra tehető. A történelem viharaiban Kapuvár többször is idegen kézbe került, az Oszmán csapatok gyakorta elfoglalták, a Rákóczi szabadságharc idején pedig hadszíntérré vált és több alkalommal is gazdát cserélt. A 19. században Kapuvár mezővárosi rangot kapott, majd pár évtizeddel később ettől megfosztották és községgé minősítették át.

A város a XX. században rohamos fejlődésnek indult, az 1950-es évektől ipara és mezőgazdasága is felvirágzott, mindezekből adódóan 1969-ben városi rangot kapott. Az 1990-es években jól működő ipari parkot, termálfürdőt és üdülőparkot alakítottak ki a városban. Műemlékei, Templomai, Múzeuma, a Kapuvári Várkastély, a Fertő-Hanság Nemzeti Park bemutató háza, valamint további látnivalói sok turistát vonzanak.

A város nagy kincse az 1762 méter mélyről feltörő gyógyvíz, melyet bő hozamú források táplálnak. A Hanság közelsége és érintetlensége olyan mikroklímai körülményeket biztosít, amely teljesen egyedülálló. A város tulajdonában lévő termálkút 1800 méter mélységből 67 fokos gyógyvíz minőségű termálvizet biztosít, amelynek összetétele lehetővé teszi a gyógyítási területeken a felhasználás széles skáláját. A kapuvári 67 C-os termálvíz – amely gyógyvíz minősítésű– Magyarországon a szakértői vélemények szerint csúcsminőségű víz, Hévíz után a leginkább elismert.

Kapuvár másik csodája, a kapuvári szénsavhó, amely a perifériás érbetegségben szenvedő személyek gyógyítására szolgál. A felszínre törő széndioxidgázból szénsavhó (közismertebb nevén szárazjég) keletkezik. Ennek gyógyhatását dr. Megyesi Scwartz Pál ismerte fel, aki 1935-től körzeti orvos volt Mihályiban. 1940-ben tisztítatlan szénsavhó felhasználásával fürdőkádban állított elő mesterséges szénsavgázt, és felfedezte, hogy ez az érszűkületi betegségeket hatásosan gyógyítja. Ezen kísérletek eredményességén felbuzdulva, később a kapuvári kórházban eredményesen alkalmazta a végtagkeringési betegségekben szenvedő, valamint reumás betegek gyógyításában. Felfedezését napjainkban a kapuvári Lumniczer Sándor kórházban alkalmazzák. A terápia alapját a -79 fokos szénsavhó alkotja, melyre forró vizet engedve tejfehér szénsavas köd képződik, mely másfélszer nehezebb a levegőnél és így a speciálisan kialakított kezelőkádakat alulról felfelé tölti meg. A szénsavgáz-fürdő legfontosabb javallatai: a végtagok idült verő érbetegségére, idült vénás elégtelenségre, idült nyiroködémára, érkeringési zavarokra, élsportolók rehabilitációs kezelésére és teljesítmény fokozására. A fürdőkúra évenkénti ismétlésével az érbetegség rosszabbodása, végtagvesztéssel járó szövődmény kialakulása nagy valószínűséggel elkerülhető. A szénsav-gázfürdő egészséges, de túlhajszolt, kimerült emberek számára is nyugtató, teljesítményt fokozó hatású.

A természet kedvelői is megtalálják Kapuváron a lehetőséget, hogy kedvenc szórakozásuknak hódolhassanak, hiszen a várost minden irányból 2-3 km hosszan erdők veszik körül, ezzel kiváló lehetőséget nyújtva az ide látogató vendégeknek a túrázáshoz és a kiránduláshoz.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

A CAC kiállítás a Kresz-Park területén kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel fogad és vár az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesülete!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe az ajánló szerzőjének hivatalos honlapját, ahol a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában olvasható, továbbá az elmúlt évek MEOESZ kutyakiállítási naptárjai is visszanézhetőek.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Várlak szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂