A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesület Karcagi Önálló Jogú Szervezetének rendezésében 2017. Október 07.én minden fajtás CAC kutyakiállításon vehetünk részt Karcagon. A CAC kutyakiállítás helyszíne, Karcag belvárosi részében, a Zuglógerben található Liget utca.

A kunsági régió legjobban működő ebtenyésztő Szervezete, a Karcagi Önálló Jogú Szervezet 1971-ben alakult. A megalakulást követő években tagsága folyamatosan bővült, a Szervezet pedig évről évre fejlődött. Így hamarosan aktuálissá vált egy kutyaiskola létrehozása is hozzáértő kutyakiképzőkkel, oktatókkal. A kutyaiskola sok éve sikeresen működik és ma már a régió legjobban felszerelt iskolájaként tartják számon.

Az Egyesület a 2008-as év végén egy megfiatalodott, új testülettel állt fel és egy új szellemiséggel, fiatalos lendülettel kezdtek el dolgozni.
A Szervezet céljai között szerepel már gyerekkortól kezdve a jövő kutyás nemzedékének bevonása a kutyás programokba, a fiatalok körében népszerűsíteni a kutyatartást, megismertetni velük a kutyák és a kiállítások színes világát, a tenyésztést, továbbadva a tudást, amellyel rendelkeznek, kinevelve ezzel a jövő kutyás nemzedékét.

A Szervezet a 2010-es évben sikeres CAC kutyakiállítást, majd pár hét elteltével egy Táj Kutya bemutatót is rendezett, melyen lehetőséget biztosítottak a kutyát szeretők számára a fajtatiszta törzskönyvvel nem rendelkező, illetve keverék kutyák bemutatására is. Ez a Táj Kutya bemutató kiállítás minden év nyarán megrendezésre kerül a Szervezet felvezetésével, melyet kutyás bemutatók is színesítenek és a már említett törzskönyvvel nem rendelkező fajtatiszta valamint keverék kutyák is bírálatra kerülnek.

A 2010-es sikeres CAC kutyakiállításnak köszönhetően a Szervezet 2012-ben és 2014-ben is rendezhetett egy-egy CAC kiállítást. A tavalyi évben pedig újból elnyerte a jogot, hogy 3 év kihagyás után az idén újból nemzeti kutyakiállítás szervezhessen. Ehhez kívánunk nekik sok sikert!

A 2017. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró:

FCI I. fajtacsoport
Összes fajta László István (HU)
FCI II. fajtacsoport
Molosszerek, Bullmasztiff, Bordói Dog, Német Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Mastino Napoletano Dr. Jakkel Tamás (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták P. Szabó Béla (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Jakkel Tamás (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Gröschl Ferenc (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta László István (HU)

Nevezési határidő: 2017. október 1.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>
A *- gal jelölt mezők kitöltése után, fel kell tölteni a nevezendő kutya iratmásolatait (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata). Ha minden *- gal jelölt mező kitöltésre került valamint az iratmásolatokat is feltöltöttük, a „Jelentkezés elküldése” gombra kattintva küldhetjük el a nevezésünket. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Karcagi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
10101171 – 07927700 – 01003006
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:

Ferenczi Andrea

5300 Karcag Vágóhíd út 26

További információk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Karcagi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos honlapján>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
info@meoekarcag.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámokon:
Fülöp Norbert – elnök: +36-30-2955-303.

A 2012-as évi Karcagi CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2012-as évi Karcagi CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

A 2010-as évi Karcagi CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

 

A CAC kutyakiállítás városa Karcag, mely jelenleg 23 000 lakost számlál és a Nagykunság fővárosaként tartják számon. Fekvéséből, kulturális, kereskedelmi, egészségügyi, oktatási és gazdasági szerepéből következően lett a táj központjává. Karcag jellegzetes alföldi mezőváros, ami településformájában, intézményeinek sokaságában, külső kapcsolatrendszerében érhető tetten.

Történelmi múltja a XIII. századi mongol pusztításig nyúlik vissza, az itt letelepedő kunok ekkor alapították a várost. A kunok magyarországi letelepedésük után keresztény hitre tértek és beilleszkedtek a magyar társadalomba, viszont kiváltságos népként fegyverrel szolgálták a királyokat. Idővel magyarrá váltak, de ősi nyelvüknek, kultúrájuknak néhány eleme még napjainkban is tovább él.

Karcag hatalmas határa a török hódoltság idején alakult ki úgy, hogy az elpusztult apró falvak megmaradt népét és határát bekebelezte. Ezért is mondják Hatkunságnak Karcag vidékét, mivel csak hat település éledt újjá a 18. században. Ezek életmódját a pusztákon űzött legeltető állattartás és a tanyás földművelés jellemezte. Karcag mezővárosi rangját is ez a termelési szerkezet adta századokon keresztül.

A kunok történelmére visszatekintve láthatunk egyfajta őserőt, összetartást, mely segítette a kun ősöket mind a zivataros, mint a békés időkben. Ez az összetartás máig tart és segíti a kunok leszármazottait hagyományaik megőrzésében. Az egykori szokásokat eleveníti fel a háromévenként megrendezésre kerülő Kunok Világtalálkozója és ezen belül a Kunkapitány választás is.

Karcag a Hortobágyi Nemzeti Park déli fogadókapuja. Az alföldi puszta látványa, a kunhalmok titkokat rejtő kúpjai, a szélmalom és a szárazon álló ötlyukú Zádor-híd meglátogatása kellemes kirándulást, a karcagi termálvizű fürdő és az uszoda, pihenést és gyógyulást kínál a Karcag iránt érdeklődő látogatóknak.

A város környékén további természetvédelmi területek is találhatók, mint például a Kecskeri-puszta, melynek érintetlen növény és állatvilága igazi élményt nyújt az idelátogató turisták számára, valamint a Nagykunságban fellelhető Kunhalmok, melyek a kunok ittlétének emlékét idézik fel. A hatalmas határban még fellelhető tanyák, gémeskutak, letűnt korokat idéznek.

Karcag városa központi szerepet tölt be a Nagykunság életében, a különböző intézményhálózatának köszönhetően a nagyszámú helyi lakosság valamint a környékbeli településeken élők egészségügyi, oktatási és kereskedelmi igényeit elégíti ki.

A Kun ősök emlékét idézi a Kun Emlékhely és a Nagykun Millenniumi Emlékmű. A „Jászkun kapitányok nyomában” elnevezésű tematikus túraútvonal egyik legérdekesebb állomása a Nagykun Látogatóközpont és annak attrakciós terei. A Györffy István Nagykun Múzeumban a „Kunok öröksége” című állandó kiállítás a kunok több évszázados történetét, életmódját mutatja be. Kuriózumnak számít a védett köves daráló, a malomtörténeti kiállítás és a műemlék szélmalom. Az Orvostörténeti és Patika-kiállításban egy több mint száz éves patika eredeti berendezése és a Kátai Gábor karcagi gyógyszerész életét bemutató gyűjtemény található.

Karcag jelentős a művészeti élettel is bír, különösen híres a fazekassága. Itt élt és alkotott a Kossuth-díjas Kántor Sándor, de ma is több műhelyben forog a korong. Karcag ad otthont Györfi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművésznek is, akinek bronzba álmodott köztéri szobrai sok helyen ékesítik a településeket. Karcag Szimfonikus Zenekara, Szalonzenekara, a Városi Vegyeskar és Vonós kamarazenekar is hozzájárul a színes zenei élet teljesebbé tételéhez.

Az ide látogató vendégek számtalan karcagi sajátosságot felvonultató rendezvényen vehetnek részt, mint például az országos hírű Karcagi Birkafőző Verseny, az augusztus 20.-i rendezvényekhez köthető Nagykunsági Kulturális Napok rendezvénysorozata, valamint a lovas hagyományok ápolását szolgáló két napos rendezvény, a Karcagi Lovasnapok.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesület Karcagi Önálló Jogú Szervezete október elején egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinekHa kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

“A kutyák és az őszi veszélyek” című cikkünkben az őszi időszakhoz köthető veszélyekre és egészségügyi problémákra hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

“Gyermekek és kutyák: 10 csodálatos hatás”, portálunk cikkében a gyermek és a kutya harmonikus kapcsolatának pozitív hatásairól olvashattok! Minden szülő, nagyszülő, leendő szülő figyelmébe!

“Az EMBER és a KUTYA kémiai kötődésének kulcsa: a kölcsönös SZERETET.” Mikor szeretett kutyánk édes kiskutya szemekkel a szemünkbe néz, melegséggel tölt el bennünket. Tudjátok, hogy közben mi a játszódik le a szervezeteinkben? A megfejtést tudományos tényekkel igazolva elolvashatod portálunk cikkében.

Tudjátok, hogy vajon miért alszanak háton fekve a kutyák? Előjáróban annyit elárulok, hogy mindez két okra vezethető vissza. Pontosabban megtudhatod, ha portálunk erről szóló cikkét elolvasod!

A kutyák az ember által legrégebben háziasított állatok. Az emberhez fűződő hosszú kapcsolatuknak köszönhetően egyedülállóan érzékenyek az emberi viselkedésre. Annak ellenére, hogy a két faj már évezredek óta él szoros kapcsolatban egymással, az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekről úgy vélik, hogy a kutyák szeretik, de végül kiderül, hogy a kutyák határozottan nem kedvelik azokat. Hogy melyek azon emberi viselkedések, melyeket a kutyák nem kedvelnek, utálnak vagy gyűlölnek, megtudhatod a “6 emberi viselkedés, melyet a kutyák nem kedvelnek” című cikkünkből.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!

Kövess minket a facebookon is!