Az őszi idény első nemzeti CAC kiállításának rendezési jogát az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete nyerte el a MEOE Szövetségtől. A nemzeti CAC kiállítás 2016. Szeptember 11-én kerül megrendezésre Salgótarján városában, az idei évben is hagyományosan a Tó-strand területén.

Az Ebtenyésztő Egyesület az 1990-es évek első felében rendezte első kutyakiállítását. E kiállítás követően hosszú idő után kerülhetett sor a következő megrendezésére. A 2008-as évben megrendezett Tájjellegű kutyakiállításon a kutyák fajtánként a Salgótarján Szépe és Salgótarján Bajnoka címért versenghettek a ringekben. A Szervezet egy eredményes kutyakiállítást tudhatott maga mögött. Ennek reményében bíztak benne, hogy hamarosan CAC kiállítás rendezésének jogot is kaphatnak. Ez az idő a 2010-es évben érkezett el, így a tavaszi idény legszebb hónapjában, májusban egy színvonalas CAC kiállítást rendeztek a Tó-strandon sok szép felvezetett kutyával. A sikeres 2010. évi kiállítás után a Szervezet a 2012-es, a 2013-as, a 2014-es és a 2015-ös években is rendezhetett kutyakiállítást. A tavalyi sikeres évadnyitó CAC kiállítás után, az idén egy reményeik szerinti, szintén sikeres őszköszöntő CAC kutyakiállítással látják vendégül újból a tenyésztőket/kiállítókat.

Salgótarjánban aktív kutyás élet működik. Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete a jól működő kutyaiskolával együtt sokat tesz a környék állattartási kultúrájának jobbításáért. A kutyakiállítás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy e nagyszerű kutyás sportnak hódoló kiállítók a kutyák szeretetétől vezérelve találkozzanak és megosszák egymással tapasztalataikat.

Kedvcsinálóként látogatóink megtekinthetik az Ebugatta TV által a 2014. évi salgótarjáni CAC kiállításon készített videó felvételt:

Kiállítók figyelmébe! A 2016. évi salgótarjáni CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük! Kérlek, kattints a “+” jelre vagy az “Információk kiállítóknak” szövegre és nyisd le a dobozt, melyben megtalálod a nevezéshez szükséges információkat!

[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Információk kiállítóknak „]

Információk kiállítóknak:

program

Bírói lista:

Vezető bíró: Kardos Vilmos

FCI I. fajtacsoport
Groenendeal, Malinois, Border Collie, Briard, Collie, Schipperke, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke, Svájci Fehér Juhászkutya Kardos Vilmos (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták P. Szabó Béla (HU)
FCI II. fajtacsoport
Schnauzerek, Pinscherek, Német Dogok, Orosz Fekete Terrier, Szent Bernáthegyi, Moszkvai Őrkutya, Kaukázusi Juhászkutya, Landseer, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Újfoundlandi, Berni Pásztorkutya Papp László (RO)
Bordói Dog, Argentin Dog, Bullmasztiff, Fila Brasileiro, Tosa Inu Gröschl Ferenc (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Molnár Zsolt (RO)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta P. Szabó Béla (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Mopsz, Kínai Meztelen Kutya, Papillon, Shih-Tzu, Uszkár Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
Francia Bulldog Kardos Vilmos (HU)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Gröschl Ferenc (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI által el nem ismert fajták Dr. Váczi-Balogh Zsuzsanna (HU)

Nevezési határidő: 2016. Augusztus 15.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11741000 – 20175643
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29.
9143

További információk az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének hivatalos honlapján>>

Illetve az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének hivatalos Facebook oldalán találhatók>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
meoestarjan@gmail.com; nograddog@starjan.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 70 984 2768.
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]

Az elmúlt évek CAC kiállításain készült fotók megtekinthetők a Nógrádi Ebtenyésztők Google+ galériájában>>.

A 2013-as évi Salgótarján CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A kiállításon készült fotók megtekinthetők a Nógrádi Ebtenyésztők Galériájában>>.

A 2012-es évi Salgótarján CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2012-es évi CAC Kiállításról a Salgótarjáni Városi Televízió felvétele megtekinthető:

A CAC kutyakiállítás városa Salgótarján, mely Nógrád megye legnagyobb városa, valamint a második legkisebb megyeszékhely Magyarországon. A város a Karancs, a Medves és a Cserhát hegységek találkozásánál egy szűk völgyben fekszik.

Salgótarján neve a honfoglalás korára, számottevő múltja mindössze 150 évre nyúlik vissza. Salgótarján mai története a múlt század közepén a barnaszén felfedezésével vette kezdetét, ekkor emelkedett ki a település a jelentéktelen jobbágyfalvak sorából.
A barnaszénbányászat 1850 körül indult meg a leendő városhoz közel fekvő Inászó pusztán, így a szénbányászat és az erre épülő ipar központja szinte természetszerűleg Salgótarján lett. A város 1950-ben vált a megye székhelyéve, ekkor indult meg a városépítés, melynek máig is tartó legjelentősebb szakasza az 1960-as évek elején kezdődött az elavult városközpont újjáépítésével. A gazdasági élet fellendülése is ezen időszakra tehető, mely egész a rendszerváltásig folytatódott. A 2000-es évek második felétől városszépítő program indult, mely az elkövetkezendő 20 évre egy szebb, jobb és élhetőbb város kialakítását tűzte ki célul.

Salgótarján látnivalói közül meg kell említenünk a templomokat, melyekből bőven van a városban, szám szerint hét: négy Római Katolikus, egy Görög Katolikus, egy Református és egy Evangélikus. A város északi részében találhatjuk a turisztikai látnivalókat, a város szívében a Múzeumokat és a muzeális épületeket, míg a város déli részét még mindig az ipari üzemek uralják.

Salgótarján legismertebb és legközkedveltebb turisztikai látnivalója Salgó Várának romja, mely a várostól északra, a Salgóbánya település feletti 625 méter magas sziklacsúcson emelkedik a város fölé.

Múltjáról a napfényre került leletek és korabeli oklevelek alapján nyerhetünk tájékoztatást. Korai magját, a vaskos öregtornyot a hegyoromra a XIII. század végén a Kacsics földesúri család emeltette. 1554 őszén a török hódítók könnyűszerrel foglalták el a várat, melyet a királyi sereg 40 esztendő múltán erős ostrommal vett vissza. A győztesek falait felrobbantották, melyek konzerválása napjainkban is tart. Turisták által igen kedvelt kirándulóhely.
A város természeti látnivalói közül ki kell emelnünk a Vadasparkot, mely Somoskőn 19 hektáron terül el. Az elkerített erdőrészeken természetes környezetben összesen huszonegy, Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont. A látogatók sétányokról és hét kilátóból figyelhetik a vadakat, mely igazi élmény minden természet- és állatkedvelőnek.

A CAC kutyakiállítás konkrét helyszíne a Tó-strand területe, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ha 2014-ben nem tudtál részt venni a salgótarjáni CAC kutyakiállításon, portálunk élménybeszámolója által utólagosan kicsit a részese lehetsz, ha elolvasod a “Kiállítások világa – Kutyakiállítás Palócföldön” című cikkünket, melyet kiállítók bevonásával készítettünk.

Ajánljuk figyelmedbe a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető.

Portálunkon már a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítások listája is megtekinthető.

2016. Szeptember 16.-án és 17.-én a Hírös Magyar Ebtenyésztők Önálló Jogú Egyesületének rendezésében sor kerül Kecskeméten a 2 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállításra. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nemcsak tanítjuk a kutyáinkat, de mi – kutyaszerető emberek, gazdik, tulajdonosok – is sokat tanulhatunk tőlük. Portálunk képes cikke rávilágít azon fontos életleckékre, melyeket megtanulhatunk a kutyáktól.

„NÉGY BOLDOG MANCS – TAVASZVARÁZS – meseszép felvételek Anne Geier fotóművész világából”. Az osztrák művész fotói által varázslatos világba vezeti el Olvasóit. Ti is meggyőződhettek róla, ha a fotósorozatot végignézitek.

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!