A 2017-es év első mindenfajtás CAC nemzeti kutyakiállításának rendezési jogát az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete nyerte el a MEOE Szövetségétől. A nemzeti CAC kiállítás 2017. március 26.-án kerül megrendezésre Salgótarjánban, az idei évben is hagyományosan a Tó-strand területén.

Az Ebtenyésztő Egyesület az 1990-es évek első felében rendezte első kutyakiállítását. E kiállítást követően hosszú idő után kerülhetett sor a következő megrendezésére. A 2008-as évben megrendezett Tájjellegű kutyakiállításon a kutyák fajtánként a Salgótarján Szépe és Salgótarján Bajnoka címért versenghettek a ringekben. A Szervezet egy eredményes kutyakiállítást tudhatott maga mögött. Ennek reményében bíztak benne, hogy hamarosan egy CAC kutyakiállítás rendezésének jogát is megkaphatják. Ez az idő a 2010-es évben érkezett el, így a tavaszi idény legszebb hónapjában, májusban egy színvonalas CAC kiállítást rendeztek a Tó-strandon sok szép felvezetett kutyával. A sikeres 2010. évi kiállítás után a Szervezet a 2012-es, a 2013-as, a 2014-es, a 2015-ös és a 2016-os években is rendezhetett kutyakiállítást. A tavaly őszi sikeres CAC kiállítás után, az idén egy reményeik szerinti, szintén sikeres tavaszköszöntő CAC kutyakiállítással látják vendégül újból a tenyésztőket/kiállítókat.

Salgótarjánban aktív kutyás élet működik. Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete a jól működő kutyaiskolával együtt sokat tesz a környék állattartási kultúrájának jobbításáért. A kutyakiállítás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy e nagyszerű kutyás sportnak hódoló kiállítók a kutyák szeretetétől vezérelve találkozzanak és megosszák egymással tapasztalataikat.

Kedvcsinálóként látogatóink megtekinthetik az Ebugatta TV által a 2014. évi salgótarjáni CAC kiállításon készített videó felvételt:

A 2017. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Programok:

Program

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

 

Vezető bíró: Kardos Vilmos

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya Firic Péter (SRB)
Magyar Fajták Szabó Sándor (HU)
I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták P. Szabó Béla (HU)
FCI II. fajtacsoport
Rottweiler, Dobermann, Boxer,Dogo Mallorquin, Bordói Dog, Fila Brasileiro, Bullmasztiff, Mastino Napoletano, Tibeti Masztiff, Dogo Canario P. Szabó Béla (HU)
Pinscherek, Schnauzerek, Szent Bernáthegyi, Berni Pásztorkutya, Orosz Fekete Terrier, Shar-Pei, Uruguay-i Cimaron Paróczi Pál (SRB)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Zlatko Jojkic (SRB)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Firic Péter (SRB)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Paróczi Pál (SRB)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Firic Péter (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Zlatko Jojkic (SRB)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Kardos Vilmos (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Paróci Pál (SRB)
FCI által el nem ismert fajták Paróczi Pál (SRB)

Nevezési határidő: 2017. Február 28.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11741000 – 20175643
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29.
9143

További információk az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének hivatalos honlapján>>

Illetve az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének hivatalos Facebook oldalán találhatók>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címeken:
meoestarjan@gmail.com; nograddog@starjan.hu

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 70 984 2768.

 

Az elmúlt évek CAC kiállításain készült fotók megtekinthetők a Nógrádi Ebtenyésztők Google+ galériájában>>.

A 2013-as évi Salgótarján CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A kiállításon készült fotók megtekinthetők a Nógrádi Ebtenyésztők Galériájában>>.

A 2012-es évi Salgótarján CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvétele megtekinthető:

A 2012-es évi CAC Kiállításról a Salgótarjáni Városi Televízió felvétele megtekinhető:

A CAC kutyakiállítás városa Salgótarján, mely Nógrád megye legnagyobb városa, valamint a második legkisebb megyeszékhely Magyarországon. A város a Karancs, a Medves és a Cserhát hegységek találkozásánál egy szűk völgyben fekszik.

Salgótarján neve a honfoglalás korára, számottevő múltja mindössze 150 évre nyúlik vissza. Salgótarján mai története a múlt század közepén a barnaszén felfedezésével vette kezdetét, ekkor emelkedett ki a település a jelentéktelen jobbágyfalvak sorából.

A barnaszénbányászat 1850 körül indult meg a leendő városhoz közel fekvő Inászó pusztán, így a szénbányászat és az erre épülő ipar központja szinte természetszerűleg Salgótarján lett. A város 1950-ben vált a megye székhelyéve, ekkor indult meg a városépítés, melynek máig is tartó legjelentősebb szakasza az 1960-as évek elején kezdődött az elavult városközpont újjáépítésével. A gazdasági élet fellendülése is ezen időszakra tehető, mely egész a rendszerváltásig folytatódott. A 2000-es évek második felétől városszépítő program indult, mely az elkövetkezendő 20 évre egy szebb, jobb és élhetőbb város kialakítását tűzte ki célul.

Salgótarján látnivalói közül meg kell említenünk a templomokat, melyekből bőven van a városban, szám szerint hét: négy Római Katolikus, egy Görög Katolikus, egy Református és egy Evangélikus. A város északi részében találhatjuk a turisztikai látnivalókat, a város szívében a Múzeumokat és a muzeális épületeket, míg a város déli részét még mindig az ipari üzemek uralják.

Salgótarján legismertebb és legközkedveltebb turisztikai látnivalója Salgó Várának romja, mely a várostól északra, a Salgóbánya település feletti 625 méter magas sziklacsúcson emelkedik a város fölé.

Múltjáról a napfényre került leletek és korabeli oklevelek alapján nyerhetünk tájékoztatást. Korai magját, a vaskos öregtornyot a hegyoromra a XIII. század végén a Kacsics földesúri család emeltette. 1554 őszén a török hódítók könnyűszerrel foglalták el a várat, melyet a királyi sereg 40 esztendő múltán erős ostrommal vett vissza. A győztesek falait felrobbantották, melyek konzerválása napjainkban is tart. Turisták által igen kedvelt kirándulóhely.

A város természeti látnivalói közül ki kell emelnünk a Vadasparkot, mely Somoskőn 19 hektáron terül el. Az elkerített erdőrészeken természetes környezetben összesen huszonegy, Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont. A látogatók sétányokról és hét kilátóból figyelhetik a vadakat, mely igazi élmény minden természet- és állatkedvelőnek.

A CAC kutyakiállítás konkrét helyszíne a Tó-strand területe, ahová Március 26.-án minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!,Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

Ha még eddig nem tudtál résztvenni a salgótarjáni CAC kutyakiállításon, portálunk élménybeszámolója által utólagosan kicsit a részese lehetsz, ha elolvasod a “Kiállítások világa – Kutyakiállítás Palócföldön” című cikkünket, melyet kiállítók bevonásával készítettünk.

2017. Április 01.-én és 02.-én a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Békéscsabán. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület Vadászkutya CAC kiállítást rendez 2017.  Április 08.-án Kaposvárott. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

A MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesülete 70 éves az idei évben, melyet egy Jubileumi CAC kutyakiállítással koronáznak. A kiállítás Szentlőrincen kerül megrendezésre 2017. Április 09.-én. További információk portálunk kiállítási ajánlójában.>>

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2017. Április 15.-ére és 16.-ára 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2017. április 23.-án Mosonmagyaróváron. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Figyelem! A lehűlés (hipotermia) a kutyákat is veszélyezteti! Az alacsony testhőmérsérséklet és a kihűlés veszélyeiről olvashatsz “Az alacsony testhőmérséklet veszélyei – A hipotermia kutyákban” című cikkünkben.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!