A MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesülete CAC nemzeti kutyakiállítást szervez Európa egyik kulturális fővárosába, Pécsre, 2019. Április 07.-ére. A CAC kutyakiállás helyszíne a Pécstől 20 km-re fekvő Szentlőrinc város Kiállítási Centruma.

A kiállítást rendező Egyesület, a MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesülete

Az Egyesület megalakulása az 1947-es évre tehető, mely a MEOE tagegyesületeként működött 2012-ig, majd a következő évtől kezdve már Önálló Jogú Egyesületként dolgozott tovább. A megalakulás utáni két évtizedben a kutyás élet megszervezése kötötte le a vezetőséget, ezzel együtt a további évtizedek a szakmai és anyagi fellendülést is meghozták számukra. A kutyás élet felvirágoztatása magával hozta az aktív klubéletet is az Egyesület életében, mely a mai napig kiemelten működik.

Az Egyesület jól működő kutyaiskolát is működtet, fegyelmező, engedelmességi és őrző-védő foglalkozásokkal várják a kutya tulajdonosokat. A foglalkozások vizsgázott mesterkiképzők felügyelete alatt zajlanak, melyeken meghatározó szempont a gazdi és kutya közötti jó kapcsolat és harmónia. A MEOE Pécsi Önálló Jogú Szervezetének vezetősége és a mester kutyakiképzők sok szeretettel várják a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat a kutyaiskola különböző tanfolyamaira.

A Pécsi Önálló Jogú Egyesület a kiállítások rendezése terén nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen már az 1970-es évektől kezdődően szervez kutyakiállításokat, ezen belül már 17. éve nemzetközi kiállításokat, melyek minden 2. évben kerülnek megrendezésre évenkénti váltásban a nemzeti kutyakiállításokkal.

Információk kiállítóknak:

Végleges statisztika>>

Körbeosztás>>

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak
MEOESZ tagsággal rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 03. 08.
Második nevezési határidő
2019. 03. 24.
Első kutya 4000 Ft 6000 Ft
További kutyák 3500 Ft 5000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 2500 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 2000 Ft 2000 Ft
Kutyapárok 2000 Ft 2000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Nevezési határidők és nevezési díjak
s
zövetségi tagkártyával nem rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 03. 08.
Második nevezési határidő
2019. 03. 24.
Első kutya 8000 Ft 12 000 Ft
További kutyák 7000 Ft 10 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 5000 Ft 8000 Ft
Tenyészcsoportok 4000 Ft 4000 Ft
Kutyapárok 4000 Ft 4000 Ft
Fiatal Felvezetők 4000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesületének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11731001 – 20204828.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

Nevezés faxon:
+36 62 222 485.

További információk a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
info@meoepecs.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 20 595 2020.

Az eseményhez csatlakozni a Rendezvény facebook oldalán tudsz >>.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Szentlőrincet

A CAC kutyakiállítás városa Szentlőrinc, mely Pécstől 20  km-re a Mecseket a Zselictől elválasztó Bükkösdi-völgy torkolatában fekszik.

Az Árpád-kori eredetű település az Okor folyó mellett alapított templomos lovagok rendházáról kapta a nevét. A templomos rend 1312-évi feloszlatása után a johanniták kezére került. A mohácsi csatát követő hadfelvonulások, seregjárások során többször is felgyújtották. 1550-ben és 1579-ben Szent Lőrinc város, a Pécs központú török közigazgatásban a szentlőrinci járás központja. Szentlőrinc a XVIII. század első évtizedétől uradalmi központ. A század közepén Esterházy Miklós herceg birtokkomplexumának egyik székhelyévé lett. Szentlőrinc 1773-tól kapott járási székhelyi rangot. Ebben az időszakban épültek ki a nagyközség közigazgatási, joghatósági, egészségügyi, kereskedelmi és közoktatási intézményei.

A kedvező földrajzi helyzet, közlekedési viszonyok és a gazdasági-igazgatási szerepkör bővülése a település lakosságának folyamatos gyarapodását idézte elő. A kereskedelem a vasútvonalak kiépülése óta jelentős a településen. Személy- és teherforgalma Szentlőrincet kereskedelmi gócponttá emelte. A háborús évek a település fejlődésében törést jelentettek, de a XX. sz. elejére a népesség ennek ellenére meghaladta a 2000 főt, majd a második világháborút követő évtized végére 3000 fő fölé emelkedett. A nagyközség lélekszáma két évtized alatt megduplázódott és megközelíti a hétezer főt.

Szentlőrinc 2004 januárjától kistérségi központtá lépett elő, s ezzel a körzetéhez tartozó húsz település közigazgatási, hatósági, egészségügyi, oktatási és kulturális feladatainak ellátását is fokozatosan felvállalta.

Szentlőrinc látnivalói közül meg kell említenünk az 1718-ban épült Esterházy-kastélyt, mely jelenleg műemléki védelem alatt áll, de sokáig elhanyagolt állapotban volt. 2006-ban felújították, s az óta városházaként működik.

A település első iskolája 1795-ben épült, többször bővítették, illetve átépítették. Mai formáját 1907-ben nyerte el, és szintén műemléki védettséget élvez. Néhány éve ismét felújították, azóta itt működik a művelődési ház.

Az 1718-ban barokk stílusban épült Katolikus templom figyelemre méltó látványossága egy török medencéből átalakított szenteltvíztartó. Orgonája a pécsi Angster József alkotása.

Az országban meglehetősen ritka építészeti stílusban (erdélyi vártemplom) készült el a kisváros Református Temploma, melyet 1935-ben kezdtek építeni, s 1937-ben szenteltek fel.

A város kulturális kínálatából kiemelkedik a minden évben augusztus 10.-ével induló Lőrinc-napi rendezvénysorozat, a Lőrinc-napi búcsú, valamint a Gazdanpok, melyet 1994 óta rendeznek meg.  A Gazdanapok Baranya megye ma már legjelentősebb mezőgazdasági kiállítása és vására, melyen a megye és az ország mezőgazdasági termelőin, feldolgozóin, értékesítőin kívül egyre több külföldi kiállító és érdeklődő vesz részt. Ez a rendezvénysorozat kellemes hétvégi programot kínál nemcsak a szakembereknek, hanem az idelátogató családoknak is.

Évente hagyományosan ismétlődik az Országos Klubközi és a Nemzetközi Társastánc Csapatverseny, mely szintén egy nagyon élvezetes program mind a helyiek, mind a vendégek számára.

A Jubileumi CAC Dog Show helyszíne a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Kiállítási- és Rendezvény Centruma, melynek alapterülete 81 000 m2. A Centrum fedett kiállítási csarnokokkal és füves szabadterületekkel is rendelkezik. A területhez közvetlenül kapcsolódnak a parkolók, valamint teljes az internet hozzáférés (WIFI lefedettség biztosított).

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

Minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel valamint egy színes CAC kutyakiállítással vár a MEOE Pécsi Egyesülete Április 07.-én Szenlőrincre, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Kiállítási- és Rendezvény Centrumába.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük!🙂.Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe az ajánló szerzőjének hivatalos honlapját, ahol a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában olvasható, továbbá az elmúlt évek MEOESZ kutyakiállítási naptárjai is visszanézhetőek.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Várlak szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂