A nyári idény első CAC kiállításán a Füredi Ebtenyésztők Egyesületének jóvoltából vehetünk részt 2017. Június 18.-án. A CAC nemzeti kutyakiállítás csodás természeti környezetben, a Tiszafüredi Kemény Kastély parkjában kerül megrendezésre.

A MEOE volt Tiszafüredi Egyesülete 1990-ben alakult, majd az elkövetkezendő években gyors fejlődésnek indult. Ennek köszönhetően 2007-ben és 2011-ben is CAC kutyakiállítás rendezésére kaptak lehetőséget az anyaegyesülettől.

2014-ben az Egyesület jelentősen átalakult, a 2015-ös CAC kutyakiállítást már újult erővel, megfiatalodva rendezték meg, melynek sikereiből kiindulva az idei évben újból CAC kutyakiállítást rendezhetnek. Ehhez kívánunk nekik jó szerencsét és sok sikert!

Programok:

programok

Tanárok, szülők, gyermekek figyelmébe!

Hasznos program a 7-12 év közötti gyermekeknek!

A kutyakiállítás keretén belül a gyermekek részt vehetnek egy érdekes előadáson, amely elsősorban a kutyákról és azok felelős tartásáról szól. Szeretnék játékosan és interaktívan bemutatni, hogy mekkora felelősséggel jár egy kutya gazdijának lenni.

REGISZTRÁCIÓ:
Akik részt szeretnének venni ezen az előadáson, küldjék el nevüket és elérhetőségüket:

– facebookon, privát üzenetben a rendelő oldalán (www.facebook.com/drkoska/)

vagy

– e-mailben a hedvig.koska@gmail.com címre.

Regisztrálni június 15-ig lehet!
Az előadáson résztvevő gyermekek egy „bizonyítványt” kapnak, amely tanúsítja, hogy minden fontosabb információt megkaptak ahhoz, hogy felelős állattartók legyenek.

Minden állatbarát gyermeket szeretettel várnak!

gyereksarok

Információk kiállítóknak:

tenyesszemle

Bírói lista:

Vezető bíró: Erdős László

FCI I. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Dobermann, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Boxer, Német Dog, Rottweiler, Angol Bulldog, Schnauzerek P. Szabó Béla (HU)
Dogo Canario, Perro Dogo Mallorquin, Masztiff, Mastino Napoletano, Bullmasztiff, Bordói Dog, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Argentin Dog, Orosz Fekete Terrier, Shar-Pei, Cane Corso, Újfoundlandi, Landseer, Hovawart, Leonbergi, Szent Bernáthegyi, Tibeti Masztiff, Berni Pásztorkutya, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Hartmann György (HU)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor (HU)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Sárközy Gyula (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Erdős László (HU)
FCI által el nem ismert fajták
Dr. Balogh Zsuzsanna (HU)

Nevezési határidő: 2017. Május 22.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Füredi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
70100011 – 11100427.
Nevezési díjat kizárólag a fenti bankszámla számra való utalással fogadnak el!
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György út. 29.
9043

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
feetiszafured@hotmail.com

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 30 938 2145.

 

A CAC kutyakiállítás városa Tiszafüred, mely a Hortobágy szélén, az Észak-alföldi régió szívében fekvő Tisza-parti város. Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és egyben idegenforgalmi központja is, ebből kifolyólag gyakran használják a „Tisza-tó fővárosa” megnevezést is a városra.

Tiszafüred története a korabeli régészeti leletek tanúsága szerint i.e. 4500-ig nyúlik vissza. Az első leletek is erről tanúskodnak. A későbbiek folyamán a régészek a Tiszafüred külső részén folytatott ásatások során az államalapítás idejéből is találták értékes leleteket, egy települést és egy hozzá tartozó temetőt az Árpád korból. A település Tiszafüredként 1273-ben került először említésre. Az 1500-as és 1700-as évek között a város ötször vált lakatlanná. A XVIII. század végétől több mint egy évszázadig jelentős mezővárosi szerepet töltött be. 1833-tól jelentős fejlődésnek indult, híd épült a Tiszán és a közúthálózat is kezdett kiépülni. 1849-ben Tiszafüred egy rövid időre a Heves és Külső-Szolnok vármegyék székhelyévé vált. A rohamos fejlődésnek a I. Világháború vetett véget, a város ekkor mezővárosai rangját is elvesztette. A szocialista iparosítás jótékony hatással volt a lendületét vesztett település számára, hajó- és darugyár, valamint alumíniumgyár és gyógyszercsomagoló létesült Tiszafüreden. A duzzadó népesség és területi növekedés miatt 1984-ben várossá nyilvánították. A 2000-es évek elejére a gyárak bezárása után a település gazdasága összeomlott. A mai időkben Tiszafüred fokozatosan alakul át az egykori ipari városból idegenforgalmi-szolgáltató központtá. Turisztikai vonzerejét gazdag programkínálata mellett az ország első ártéri kalandparkja is növeli.

Tiszafüred látnivalói közül meg kell említenünk az 1877-ben alapított Kiss Pál Múzeumot, mely gazdag helytörténeti és naprajzi gyűjteménnyel rendelkezik, és amely a klasszicista stílusú Lipcsey kúriában kapott helyet és itt üzemel 1953 óta. A város másik műemléke a XIX. század második felében épült Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, ahol a népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a sok éve híres füredi fazekassággal is. A Tájház Múzeumként is funkcionál, állandó kiállítása Nyúzó Gáspár fazekas mester klasszicista stílusú lakóházában eredeti berendezési tárgyai és alkotásai segítségével mutatja be a fazekasok munka és életkörülményeit.

A városban két templom található. A református templom műemlék jellegű barokk épület, tornya 6 szintes, galériás. A templom mellett egy klasszicista stílusú paplak is található. Az 1819 és 1827 között szintén klasszicista stílusban épült római katolikus templomot Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel, melynek néhány oltárképe a XIX. század közepén készült.

Tiszafüred szép látnivalói közé tartozik az 1920-ban, neobarokk stílusban épült Kemény-kastély, amelyet korabeli bútorokkal rendeztek be, és amely a Hortobágyi Nemzeti Park tulajdonaként a Tiszafüredi Kastélypark területén található. A kastély ma vendégházként üzemel és a nagyközönség számára nem látogatható. Az 1980 óta védett kastélypark esztétikai értékét a kastélyhoz vezető utat szegélyező jegenyék, juharfák, borókák és tuják növelik. E csodás kastélypark szolgál konkrét helyszínéül a CAC kutyakiállításnak is évről évre.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a Tisza-tavi Madárrezervátumot, mely a vándormadarak fészkelő és költőhelye és a Hortobágyi Nemzeti Park része. A rezervátum egyik legértékesebb élőhelye a gémtelep. A fűzes és nyárfás ligeterdeiben héja és fekete gólya is fészkel, valamint rendszeresen átvonul a területen a daru, a halászsas és a bütykös hattyú is. A Tisza-tavi Madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, melyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár élőhelyek sorába. Az ezernyi szépséggel váró Tisza-tó rejtett kincseit azok számára tárja fel a legszívesebben, akik valamilyen vízi járműről szeretnének vele megismerkedni.

A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele az ökoturizmus céljait szolgálja. A város és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Az idelátogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas túrákon és a Tisza mentén kerékpáros túrán való részvételre. Aki megcsodálja ezt a tájat, bizton beleszeret és évről-évre visszatér.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Füredi Ebtenyésztők Egyesülete június 18.-án egy jól szervezett CAC kutyakiállítással.Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

A Vasi Kynológiai Egyesület jóvoltából 2017. Július 15.-én és 16.-án megrendezésre kerül a 2 napos CACIB és az esti CAC Kutyakiállítás Szombathelyen. Július 15.-én, szombaton kerülnek bírálatra az I.-es, a II.-es és a IX. fajtacsoportokba tartozó kutyák. A nemzetközi kiállítás után 18.00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a minden fajtás esti CAC kutyakiállítás. A 2 napos CACIB 2. napján, Július 16.-án, vasárnap a III.-as, a IV.-es, az V.-ös, a VI.-os, a VII.-es, a VIII.-as és a X.-es fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatával folytatódik. A kiállítás helyszíne Szombathelyen a Sportliget sportlétesítmény (sátrazott, füves sportpálya). További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak. >>

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

Tudjátok-e mi a módja az emberi évek”kutyaévekre” való lefordításának? “A kutyaévek mitológiája” című cikkünkben erről is olvashatsz, melyben egy évszámító kalkulátort is találsz, így 3 másodperc alatt magad is ki tudod számolni, kutya években mérve hány éves a kutyád.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

A kutyák az ember által legrégebben háziasított állatok. Az emberhez fűződő hosszú kapcsolatuknak köszönhetően egyedülállóan érzékenyek az emberi viselkedésre. Annak ellenére, hogy a két faj már évezredek óta él szoros kapcsolatban egymással, az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekről úgy vélik, hogy a kutyák szeretik, de végül kiderül, hogy a kutyák határozottan nem kedvelik azokat. Hogy melyek azon emberi viselkedések, melyeket a kutyák nem kedvelnek, utálnak vagy gyűlölnek, megtudhatod a “6 emberi viselkedés, melyet a kutyák nem kedvelnek” című cikkünkből.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!