Crufts Dog Show, a kutyák legjobb és legnagyobb ünnepe - 2015. Március 05 – 08. - Birmingham - Kutya Portál Crufts Dog Show, a kutyák legjobb és legnagyobb ünnepe - 2015. Március 05 – 08. - Birmingham - Kutya Portál

Crufts Dog Show, a kutyák legjobb és legnagyobb ünnepe – 2015. Március 05 – 08. – Birmingham

Skye terrier crufts 2013 group winner
Szerző: Sagaciousphil

A Crufts Dog Show az egyik legnagyobb kutyás esemény a világban. Ez már nem pusztán csak egy kiállítás, a Crufts minden szempontból a kutyáknak az életünkben betöltött szerepét ünnepli.

Ezt nem lehetett elképzelni még a Viktoriánus korban, amikor a néhai Charles Cruft létrehozta ezt az eseményt. Bár Charles Cruft egy nagy showman volt, a Crufts egy egészen más esemény volt még 1891-ben. Azóta a Crufts Dog Show a világ egyik legnagyobb kutyás eseményéve nőtte ki magát, amely ma már alapvető dátumként bármely kutyaszerető naptárában ott szerepel.

A kutyakiállítás még mindig egy fontos része a rendezvénynek, mellyel megünneplik azt az egyedülálló kapcsolatot, amelyet a kutyák megosztanak a tulajdonosaikkal. A bírók képzése biztosítja, hogy csak egészséges kutyák nyerhetnek díjakat, ami arra ösztönöz, hogy egészséges kutyákat tenyésszenek. De az esemény ezenkívül már sokkal többről szól.

A Crufts ma már több mint egy kutyakiállítás, a Crufts tele van rendezvényekkel és versenyekkel, melyekkel megünnepeljük az ember legjobb barátjának tehetségét. A mindig visszatérő “Friends for Life” versenyében a hős kutyák, az akadályverseny, az “Agility”, a váltóverseny, a “Flyball”, az engedelmességi verseny, az “Obedience”, a szabadstílusú zenei verseny, a “Heelwork to Music” mind-mind magával ragadja a közönséget. Ráadásul a Crufts Dog Showban immár 3. éve nemcsak a fajtatiszta, de a keresztezett kutyák is megmutathatják rátermettségüket az ügyességi versenyekben.

1948 óta e nagyszabású rendezvény szervezője és házigazdája, a 142 éves múltra visszatekintő The Kennel Club, az angol ebtenyésztő szervezet. A programokban bővelkedő Crufts Dog Show 2015. Március 05 és 08 között, egy négy napon át (csütörtöktől – vasárnapig) tartó kiállítás sorozat, melynek helyszíne Birminghamban, a NEC rendezvényközpont. A kiállítás 4 napja alatt közel 22.000 kutya érkezik a világ minden tájáról az Egyesült Királyságba.

A Crufts köztudottan a legszebb kutyák versenye, de ez csak egy része ennek a 4 napos óriás rendezvénynek. Nézzük, mennyi érdekes és különleges versenyt, programot kínál még a résztvevőknek és a vendégeknek e nagyszabású rendezvény.

Elsőként említhetjük természetesen a show kutyákat, akik az alábbi hét csoportban versenyeznek a verseny fődíjáért, a nagy ezüst Best In Show trófeáért:

  • Gundog Group (Vadászkutyák csoportja)
  • Hound Group (Vadászkutyák másik csoportja)
  • Pastoral Group (Pásztorkutyák csoportja)
  • Terrier Group (Terrierek csoportja)
  • Toy Group (Kistestű kutyák, ölebek csoportja)
  • Utility Group (Vegyes csoport)
  • Working Group (Munkakutyák csoportja)

Az “Agility” versenyek, néhány jelentősen fürge és atletikus kutyával az akadályok között.

A “Flyball” versenyei, mely a leggyorsabb kutyák váltója.

A “Heelsork to Music”, a szabadstílusú zenei verseny, több zeneimádó kutyával.

A különböző munkakutya bemutatók, mint a rendőrségi, a vadászkutya, melyek nagyon érdekesek és látványosak.

Az Scruffts versenyei, hogy megtalálják a legcsodálatosabb brit keresztezett fajtát. Az Scruffts versenyeiben a keresztezett kutyák bizonyíthatják rátermettségüket és ügyességüket is az „Agility”, az „Obedience” és a „Heelwork Music” számokban.

A “Pets as Therapy”, vagyis a terápiás kutyák éves versenye.

A “Young Kennel Club” és a nemzetközi Junior Handling versenyekben a gyermekeké és a fiataloké a főszerep.
Az idei évben a Junior Handling versenyben Magyarországot Baranyai Kata képviseli. Ezúton kívánunk neki sok sikert és előkelő helyezést a fiatal felvezetők versenyében!

A “Discover Dogs” rendezvény a 3-as csarnokban, ahol megtalálsz több mint 200 fajta kutyát és megtudhatsz mindent, amit szükséges tudnod a különböző fajtákról. Beszélhetsz hozzáértő tulajdonosokkal és tenyésztőkkel a különböző fajtákról. Első kézből kaphatsz tanácsokat az ápolással, a képzéssel és a fajtával kapcsolatosan. És természetesen minden kutyát meg lehet ölelgetni a csarnokban.

A “Friend for Life” verseny győztesének bejelentése a közönségszavazatok alapján. Ez talán a legkedveltebb verseny, mivel a mentálisan és fizikailag sérült embereket a legnagyobb nehézségeken átsegítő kutyák történetei egyszerűen csodálatosak.

És természetesen a sok-sok árus és az általuk favorizált termékek és szolgáltatások, a shopping… ami rengeteg résztvevőt, kiállítót és vendéget is vonz.

Közel 22.000 kutyát várnak a szervezők a Crufts Dog Show rendezvényeire a NEC Központba Március 05 és 08 között, továbbá mintegy 160.000 résztvevőt, kiállítót és vendéget.

“A Crufts egy brit intézmény, amit a kutyák szerelmeseinek látniuk kell. A show évről évre nőttön nő és nagy örömünkre szolgál, hogy annyira sok versenytársat látunk vendégül az Egyesült Királyságból, valamint a világ minden tájáról Birminghamban, a NEC Rendezvényközpontban az idei évben is” – mondja Caroline Kisko, a Kennel Club titkára.

Mint mindig, az esemény igazi nemzetközi ízét a 2995 tengerentúlról érkező kutya adja meg, ami 13 % növekedést mutat a tavalyi évhez képest, amikor 2655 kutya vett részt a rendezvényen a tengerentúlról. A résztvevő kutyák összesen 45 külföldi országból érkeznek a Crufts Dog Showra, köztük megtalálhatók Brazíliából, Kanadából és a Koreai Köztársaságból érkező kutyák is.

Mint látható, Magyarországot 42 kutya képviseli a Crufts Dog Showban! Kívánunk nekik és tulajdonosaiknak, felvezetőiknek sok sikert, sok szép győztes címmel öregbítsék hazánk hírnevét!

crufts_orszagonkent

A Crufts sokszínűségét a bemutatott fajták folyamatos növekedése garantálja. Az idei évben már a Griffon Fauve de Bretagne valamint a Portugál Pointer is képviselteti magát a showban, továbbá a Magyar Kuvasz is az i első alkalommal fog részt venni.

“Nagyon örülünk, hogy a bejegyzések a Cruftson erősek és egyenletesek maradnak. Igazi megtiszteltetésnek érezzük, hogy ebben a nagyszabású showban a világ minden tájáról a kutyák ennyire sok fajtáját üdvözölhetjük a tulajdonosokkal és a felvezetőkkel egyetemben. Az a tény is, hogy az emberek jó része messziről utazik el erre a rangos eseményre, azt bizonyítja, hogy a Crufts Dog Show folyamatosan a kutyát szerető emberek érdeklődésének középpontjában áll, függetlenül attól, hogy már sok év óta résztvevő az illető vagy első alkalommal érkezik a showra” – mondja Gerald King, a Crufts elnöke.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy azon kutyákat és embereket üdvözölhetjük a Cruftson, akik a kutyájukhoz kapcsolódó tevékenységek szerelmesei, legyen szó kiállításról, agility, flyball, engedelmességi vagy a szabadstílusú zenei versenyről. A Crufts egy olyan esemény, amely a kutyák szerelmeseinek sok szórakozást és különlegességet kínál, ezzel is inspirálva évről-évre az új generációkat, hogy aktívan vegyenek részt saját kutyáikkal tevékenységeiben” – nyilatkozta Caroline Kisko, a KennelClub titkára.

Végezetül megmutatjuk, hogyan látja egy kutya a Crufts Dog Showt. Íme:

Az élő közvetítést naponta nyomon követhetjük a Crufts Dog Show eseményeiről, a különböző versenyekről, az Agility, a Flyball és a Heelwork To Music bemutatókról és a BIS programról.

A Crufts témakörén belül írt további cikkeinket is ajánljuk látogatóink figyelmébe:
Crufts Dog Show – 2014. Március 06 – 09. – Birmingham
A Crufts Dog Show, az angliai kiállítás színes története
Az Angol Kennel Club története és hitvallásaA szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: