A Kutya Portál új, egészségvédelmi sorozatot indít, melyben a legtöbb fajtát érintő betegségekkel foglalkozunk szakértő állatorvosok bevonásával.

Tapasztalataink szerint nem kevés azon kutya szerető családok száma, akik nincsenek tisztában a kutyáikat érintő fontos egészségügyi kérdésekkel, problémákkal. Ezen tényből kiindulva oldalainkon szeretnénk e nagy fontossággal bíró egészségügyi problémákra állatorvos szakértők bevonásával felhívni a szerető kutya tulajdonosok, családok figyelmét. Tesszük mindezt a különböző kutya betegségek bemutatásával, kielemzésével, továbbá hasznos és megszívlelendő tanácsokkal segítve a kutya szerető családokat a különböző egészségügyi témakörökben eligazodni. Sorozatunk havonta jelentkezik, minden alkalommal egy fontos, illetve aktuális egészségügyi témakört járunk körbe.

A szeretett kutyáinkat érintő sokrétű és bonyolult egészségügyi témákban, mint felkért szakértők, a Nyíregyházi Oktató Állatkórház állatorvosai, állatorvos specialistái segítenek bennünket eligazodni.

A 20 éves múltra visszatekintő Nyíregyházi Oktató Állatkórház, Dr. Pelle György, klinikus kisállatgyógyász, szak-állatorvos vezetésével, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei régió legnagyobb és legkorszerűbb Állatkórháza, mely 0-24 órában, este 20.00 órától ügyeleti rendszerben várja a beteg és a gyógyításra szoruló kisállatokat.

Az Állatkórházban a 2010-es évtől Dr. Pelle György kórházvezető állatorvos vezetésével korszerű szaporodásbiológiai központ és Génbank kezdte meg működését Clone Hungary néven. A szaporodásbiológiai központ munkájával kitágítja a világot a tenyésztők előtt, lehetőséget biztosítva nekik a sperma levétele utáni hűtött illetve fagyasztásos tárolásra. Ezen fagyasztásos technológia alkalmazásával tárolt sperma a későbbiek során több célra is felhasználható, a tenyésztő akár a külföldi országokba exportálhatja, illetve másik lehetőségként külföldi fedező kanoktól is importálhat fagyasztott spermát.

A Nyíregyházi Állatkórház a 2011. évtől a Szent István Egyetem Oktató Állatkórházaként is működik, ezzel a végzős állatorvostan hallgatók gyakorlati képzésében is aktívan részt vesznek.

Az Állatkórház a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az állatgyógyászatban az egyik legfejlettebb kórház, számtalan új technikát alkalmazva a gyógyászatban. A Nyíregyházi Oktató Állatkórházban az állatorvos asszisztensekkel együtt kedves, segítőkész és hozzáértő állatorvos csapat keze alatt gyógyulhatnak a kisállatok. A 2013-as évben a tulajdonosok szavazatai alapján a Bayer Hungária Kft. által „Kedvencek állatorvosa 2013” címmel meghirdetett pályázaton a Nyíregyházi Oktató Állatkórház csapata lett a „Kedvencek állatorvosa Díj 2013” nyertese.
A Nyíregyházi Oktató Állatkórház hivatalos honlapja megtekinthető>>.