A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete Éjszakai CACIB kutyakiállítás hirdet 2016. Július. 23.-ára. Az Ebtenyésztők a kutyakiállítás helyszínéül Debrecenben immár hagyományosan a Kossuth laktanya Sportpályáját választották.

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete az 1960-as években alakult meg, akkor még MEOE Debreceni Szervezete néven. 1967-ben jöttek létre a vadász, terelő, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az Egyesület keretein belül e képzések valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult.1990-ben az Egyesület Önálló Jogúvá vált, a mostani időkben pedig már a legnagyobb taglétszámú Egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az Egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az őrző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

Az éjszakai kutyakiállítás nagy hagyománnyal rendelkezik, az Egyesület az első ilyen jellegű showt 18 évvel ezelőtt, azaz 1998-ban rendezte meg, akkor még Éjszakai Tájjellegű Kutyakiállítás néven. Ez az éjszakai kutya show 4 éven keresztül, mint Tájjellegű kiállítás szerepelt az Ebtenyésztők programjában. Az elkövetkezendő több mint 10 éven át a kiállítást CAC rangra emelkedett, 2014-től pedig már Éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállításként ismerik a kiállítók és a látogatók.

E kiállításra minden évben nagy számban érkeznek a kiállítók és a vendégek is, hiszen meleg baráti hangulatával elvarázsolja az embereket. Ehhez hozzájárul még az Egyesület részéről tapasztalható baráti és kedves légkör. Évek óta visszatérő hagyomány, hogy minden kiállító egy üveg különleges bort kap, valamint Szabó Sándor úr részéről kedves gesztusként a hölgyek 1 szál piros rózsát kapnak ajándékba, amit Elnök úr saját kezűleg ad át a hölgyeknek a kiállításon.

A bírálatok még a naplemente előtt elkezdődve belecsúsznak az éjszakába, melynek sejtelmes fényei varázslatosan hatnak a jelenlévő kiállítókra és látogatókra egyaránt. A Best In Show kezdését már a lámpák misztikus fényeiben csodálhatjuk meg, mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt az éj sötétjében. A kiállítás gyakorlati megszervezésében segédkező egyesületi tagokat minden évben dicséret illeti e kiállítás megrendezése terén nyújtott munkájukért!

A 2016. évi Éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

2 nap – 3 Dog Show
2 nap 3 dog show

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete és a nagyváradi Ebtenyésztő szervezet összefogásában 2 nap alatt 3 kutyakiállításon vehetnek részt a kiállítók.
A nagyváradi kutyakiállítások további infói>>.

Éjszakai CACIB bírói lista:

Vezető bíró:

FCI I. fajtacsoport
Australian Kelpie, Groenendeal, Malinois, Tervueren, Laekenois, Schipperke, Német Juhászkutya hosszú és rövidszőrű, Berger de Beauce, Berger de Picardie, Briard, Nederlandse Schapendoes, Slovensky Cuvac, Délorosz Juhászkutya, Svájci Fehér Juhászkutya, Bouvier des Flanders, Kárpátiai Juhászkutya, Cseh Farkaskutya Dr. Hargitai Gábor (H)
Bearded Collie, Border Collie, Collie hosszú- és rövidszőrű, Bobtail, Shetland Sheepdog, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke, Cane de Pastore Bergamesco, Cane de Pastore Marremmano-Abruzzese, Komondor, Kuvasz, Mudi, Puli fekete, Puli fakó, Puli fehér, Pumi, Polski Owczarek Nizinny, Polski Owczarek Podhalanski, Australian Shepherd, Australian Cattle Dog Aleksandra Lubaszka (PL)
FCI II. fajtacsoport
Dobermann fekete-vörös, Dobermann barna-vörös, Német Pinscher, Német Törpe Pinscher, Affenpinscher, Kaukázusi Juhászkutya, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Moszkvai Őrkutya, Orosz Fekete Terrier Sergej Vanzha (RU)
Bulldog, Schnauzer óriás fekete, Schnauzer óriás só-bors, Schnauzer közép fekete, Schnauzer közép só-bors, Schnauzer törpe fekete, Schnauzer törpe só-bors, Schnauzer törpe fekete-ezüst, Schnauzer törpe fehér, Bullmasztiff, Unfoundlandi, Hovawart, Leonbergi, Tibeti Masztiff, Appenzeller, Entlebucher, Berni Pásztorkutya, Nagy Svájci Havasi Kutya Arne Foss (NO)
Argentin Dog, Fila Brasileiro, Boxer sárga és csíkos, Perro Dogo Mallorquin, Dogo Canario, Bordói Dog, Masztiff, Mastino Napoletano, Cane Corso, Tosa Inu Francisco Ruiz Rodriguez (ES)
Shar-Pei, Német Dog sárga, Német Dog csíkos, Német Dog fekete, Német Dog foltos, Német Dog kék, Rottweiler Miroslav Vaclavik (CZ)
Landseer, Spanyol Masztiff, Pireneusi Masztiff, Pireneusi Hegyi Kutya, Sarplaninac, Bernáthegyi hosszú- és rövid szőrű, fel nem sorolt kutyafajták Dr. Hargitai Gábor (HU)
FCI III. fajtacsoport
Brazil Terrier, Jagd Terrier, Airedale Terrier, Bedlington Terrier, Border Terrier, Lakeland Terrier, Welsh Terrier, Ír Terrier, Kerry-blue Terrier, Ír-soft-coated-Wheaten, Dandie Diamont Terrier, Norfolk Terrier, Norwich Terrier, Scottish Terrier, Selyham Terrier, Skye Terrier, West Highland White Terrier, Cesky Terrier, Australian Silky Terrier, Yorkshire Terrier, Cairn Terrier, Bull Terrier, Miniature Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Amerikai Staffordshire Bull Terrier Korózs András (HU)
Foxterrier, Foxterrier drótszőrű, Parson Russel Terrier, Jack Russel Terrier, Trine Blume (DK)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Trine Blume (DK)
FCI V. fajtacsoport
Összes fajta Viva Maria Soleckyj Szpunar (PL)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Miroslav Vaclavik (CZ)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Bauchal Gianfranco (I)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Linda Volarichova ()
FCI IX. fajtacsoport
Chihuahua rövid- és hosszú szőrű, Shih-Tzu Viva Maria Soleckyj Szpunar (PL)
Bolognese, Kínai Meztelen Kutya, Papillon, Francia Bulldog, Mopsz, Boston Terrier, Közép Uszkár barna, Közép Uszkár fekete, Közép-Uszkár vörösfakó, Törpe Uszkár fehér, Törpe Uszkár fekete, Törpe Uszkár ezüst, Toy Uszkár fehér, Toy Uszkár apricot Daniele Poltri (I)
Máltai Selyemkutya, Bichon Havanais, Bichon a Poil Frise, Coton de Tulear, Belga Griffon, Brüsszeli Griffon, Kis Brabanti Griffon, Lhasa Apso, Tibeti Spániel, Tibeti Terrier, Cavalier King Charles Spániel, King Charles Spániel, Pekingi Palotakutya, Japán Chin, Phaléne, Orosz Toy Terrier hosszú szőrű Göran Bodegard (SW)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Göran Bodegard (SW)

Nevezési határidők és nevezési díjak:

Első nevezési határidő
2016. Május 27.
Második nevezési határidő
2016. Június 25.
Első kutya 6000 Ft 8000 Ft
További kutyák 5000 Ft 7000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 4000 Ft 5000 Ft
Tenyészcsoportok 3000 Ft 3000 Ft
Kutyapárok 3000 Ft 3000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének számlaszáma:
OTP Bank Zrt. Debrecen – 11738008 – 20328102.
A közleményhez rovatba kérik feltüntetni a kutya nevét, fajtáját és a tulajdonost.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési cím postai feladás esetén:
Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete
Debrecen
Pf.: 103.
4001

További információk a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Valamint az Egyesület hivatalos Facebook oldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon:
+36 52 443 565.

Illetve az alábbi e-mail címen:
debrecenmeoe@gmail.com

Nevezéshez használható e-mail:
debrecendogshow@gmail.com

 

A 2008. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 1. része megtekinthető:

A 2008. évi Debrecen Éjszakai CAC kutyakiállítás Ebugatta TV felvételének 2. része megtekinthető:

 

Az éjszakai CACIB nemzetközi kutyakiállítás helyszíne Debrecen, mely Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Kelet-Magyarország kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja is egyben. A mai időkben hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő városaként tartják számon.

Debrecen városát gyakran emlegetik kálvinista Róma-ként vagy civisváros-ként is, mely az 1300-as években mezővárosi, majd az 1600-as években királyi városi rangot szerzett és kétszer is volt már az ország fővárosa. Történelme évszázadokon át összefonódott a reformációval, erről üzen számos történelmi emléke is, a Kossuth tér, az Emlékpark és a Nagyerdei Szoborpark is.

Látnivalói közül kiemelkedik a város jelképe, az 1800-as évekbeli klasszicista stílusú Református Nagytemplom, mely az ország legnagyobb református temploma és melyben ereklyeként őrzik Kossuth Lajos karosszékét. Az épület a város szívében, a Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1500-as évektől működő Református Kollégium, melynek tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg. A Kollégium nagykönyvtára, félmilliós állományával – melyben könyvritkaságok is megtalálhatók – a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteményeként van nyilvántartva.
A Kollégium mellett a neobarokk stílusban épült Déri Múzeum épületét találjuk. Leghíresebb részében, a Munkácsy teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása.

A városközpont másik nevezetessége a patinás Aranybika Szálló, mely az ország legrégebbi és még ma is működő szállodája, a Főtér, melynek közepén díszburkolatba foglalva megtalálható a város üvegmozaikból kirakott címere, valamint a Városháza klasszicista stílusú épülete, mely a legszebbek közé tartozik.

A város bőséges kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20.-i színpompás és csodálatos Virágkarnevál, a Jazz Napok, a Költészeti Fesztivál és a Nyári Egyetem rendezvényei.

A város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye az Európában egyedülálló Virágkarnevál. Az államalapító Szent-István megkoronázásához és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó látványosságra több százezren érkeznek a városba. Az egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye, a Virágkarnevál évről évre látványosabb, a résztvevők meseszép virágkompozíciókat láthatnak, melyek fenséges illata sem elhanyagolható. Ezen kívül színvonalas, szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok, valamint a nap megkoronázásaként tűzijáték várja a Virágkarneválra kilátogató családokat, vendégeket.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az Állatkert, mely 1958 óta fogadja a látogatókat. Az eltelt közel 60 év alatt az Állatkert területe folyamatosan nőtt és mára már elmondható, hogy az uniós normáknak megfelelő parkot hoztak létre, ahol 5 földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogató családok, vendégek.

Az itt élő fajok számára a körülmények a korábbinál lényegesen nagyobb jólétet és jobb közérzetet biztosítanak. A terület az itt megtalálható 341 növényfajával együtt 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll.

Debrecen természeti látnivalói közül kiemelkedik a Nagyerdő, mely az 1939-es évtől kezdődően Magyarország első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, valamint botanikus kerttel, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével. Az arborétumban mintegy 8000 növényfaj között láthatunk bőven trópusi ritkaságokat is, továbbá az európai hírű, 2000 fajt és 10 000 növényt képviselő kaktuszgyűjtemény is itt található.

A kutyakiállítás helyszíne, a Kossuth Laktanya sportpályája, ahová minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel és egy hangulatos kutyakiállítással vár a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete.Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!