A forró nyár legmelegebb hónapjában, 2015. Július 11.-én a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából immár második alkalommal kerül megrendezésre az Esti CAC Nemzeti kutyakiállítás Szombathelyen. Az Esti CAC kiállítás konkrét helyszíne az Arborétum Sportcentrum. A kiállítás kezdési időpontja 18.00 óra.

A MEOE Szombathelyi Szervezete 1968-ban rendezte az első kutyakiállítását, melyet az évek folyamán még sok kiállítás követett. Kutyakiképző Iskolájuk is ugyanezen évben kezdte meg működését. Az Egyesület ez időben lelkes törzsgárdával az „Együtt – Egymásért” elvet megvalósítva dolgozott.

Az Egyesület, mint a MEOE tag Szervezete működött jó ideig, majd pár évvel ezelőtt, 2000-ben önálló jogúvá vált, mint nagyon sok más MEOE tag Egyesület is.

A MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Egyesületének jól működő kutyaiskolájában kutyák és gazdáik együtt tanulnak a különböző tanfolyamokon, mint például az engedelmességi és az örző-védő tanfolyamok valamint munkavizsgára való felkészítés is folyik, továbbá a kutyaoviba is várják a 3 és 8 hónap közötti kutyákat és gazdáikat.

A kutyakiképzésnek és a kutyasportnak adózva 2013. szeptemberében új kutyasport központ kezdte meg működését a városban. A sportközpontban a már hagyományosnak számító képzések mellett bevezetésre kerültek olyan csapat sportok is, mint a flyball és az agility, mely az ügyességre, valamint a kutya és a gazdája közötti harmonikus kapcsolatra épít.

Az Egyesület vezetősége 2012-ben megújult és a jövőbeni céljaik között szerepel a kutyás társadalom összefogásának előmozdítása. Mint olvashatók az Egyesület Elnökének szavai – „Mutassunk példát együtt gondolkodásból, együttérzésből, önzetlen, érdek nélküli állatszeretetből.” E gondolatok fényében minden kutyaszerető tulajdonost és kiállítót a kutyáikkal várnak az esti CAC kutyakiállításra egy nagyszerű együtt kutyázásra.
A 2015. évi CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás:

nevezesi_felhivas

Bírói lista:

Vezető bíró: Harsányi Péter

FCI I. fajtacsoport
Német Juhászkutya Korózs András (HU)
Komondor, Kuvasz, Puli, Pumi, Mudi Harsányi Péter (HU)
Angol Pásztorkutyák, Ausztrál Juhászkutya Gellén Tibor (HU)
Belga Juhászkutyák, Briard, Beauceron, Svájci Fehér Juhász, Csehszlovák Farkaskutya, Lengyel Juhászkutyák, Délorosz Juhászkutya, fel nem sorolt fajták Ruth Wagner (L)
FCI II. fajtacsoport
Rottweiler, Boxer, Angol Bulldog, Német Dog, Újfoundlandi, Landseer, Leonbergi, Hovawart, Pyreneusi Hegyikutya, Shar-Pei Otakar Vondrous (CZ)
Orosz fajták, Cane Corso, Mastino Napoletano Viera Staviarska (SK)
Schnauzerek, Pinscherek, Dobermann, Bernáthegyi, Berni Pásztorkutya, Appenzeller’s, Entlebucher’s, Nagy Svájci Havasi Kutya Joao Vaskos Pocos (P)
Bullmasztiff, Masztiff, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Pyreneusi Masztiff, Spanyol Masztiff, Tibeti Masztiff Gellén Tibor (HU)
Argentín Dog, Bordói Dog, Dogo Canario, fel nem sorolt fajták Harsányi Péter (HU)
FCI III. fajtacsoport
Bull típusú Terrierek Korózs András (HU)
Hosszú lábú Terrierek, Rövid lábú Terrierek Harsányi Péter (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Viera Staviarska (SK)
FCI V. fajtacsoport
Szibériai Husky, Alaszkai Malamut, Szamojéd, Amerikai Akita, Akita Inu, Shiba Inu Rony Doedijns (NL)
Chow-Chow, Spitzek, Eurázsiai, Lajkák, Basenji, fel nem sorolt fajták Ruth Wagner (L)
FCI VI. fajtacsoport
Rhodesian Ridgeback Dr. Vladimir Piskay (SK)
Basset Hound, Beagle Rony Doedijns (NL)
Többi fajta Dorota Witkowska (PL)
FCI VII. fajtacsoport
Szetterek, Pointerek Viera Staviarska (SK)
Magyar Vizsla rövidszőrű és drótszőrű Dr. Vladimir Piskay (SK)
Német Vizsla rövidszőrű és drótszőrű, Weimaraner, Olasz Vizsla, fel nem sorolt fajták Dorota Witkowska (PL)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Dorota Witkowska (PL)
FCI IX. fajtacsoport
Francia Bulldog, Mopsz Dr. Vladimir Piskay (SK)
Máltai Selyemkutya, Bichon Frise, Bichon Havanais, Coton de Tulear, Bolognese, Shih-Tzu, Lhasa Apso, Tibeti Terrier, Kínai Meztelen Kutya, Löwchen Rony Doedijns (NL)
Uszkárok, Chihuahua, Cavalier King Charles Spániel, Papillon, Phalene, Japán Chin, Pekingi Palotakutya, Boston Terrier, Griffonok Korózs András (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Ruth Wagner (L)

Nevezési határidő: 2015. Június 11.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, szövetségi tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2015. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11747006 – 2022.0451
A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni a nevezési lapon szereplő e-mail címet, valamint a befizetett összeget – ez alapján fogják tudni beazonosítani a nevezett kutyát.

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezete
Szombathely
Pf.: 200.
9701.
A Közlemény rovatba a „Nevezés” szó kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információk a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének hivatalos weboldalán>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámokon:
+36 30 849 8185; +36 30 466 5868.

Illetve az alábbi email címen is kérhető információ:
meoeszombathely@meoeszombathely.eu

 

Az Esti CAC nemzeti kutyakiállítás helyszíne Szombathely, latin nevén Savaria, mely Magyarország legrégibb alapítású városa és a Nyugat királynőjének is szokták nevezni. Lakosainak száma több mint 80 000 fő.

Szombathely utcáin végigsétálva átélhetjük a római kor és a mai modern élet összefonódását, a több évezredes hangulatot árasztó világból átléphetünk a mába.
A történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag várost a dinamikusan fejlődő idegenforgalom, valamint a városban rendezendő fesztiválok sokasága, mint például a Savaria táncverseny, Nemzetközi Bartók Fesztivál, Savaria karnevál, továbbá a nemzetközi vásárok sokasága jellemzi.

Szombathely gazdag látnivalói és a színes programlehetőségein kívül a környék természeti adottságai és nevezetességei is kiváló célpontok a kirándulók számára.
A város parkjai, a Történelmi Témapark, a Csónakázótó, a Tófürdő, a Vasi Múzeumfalu, a Kámoni Arborétum is kedvelt kirándulóhelyek.

Természeti látnivalói közül meg kell említenünk a Gyöngyös-patak partján fekvő Kámoni Arborétumot, mely az ország legnagyobb, 27 hektáros botanikus kertje, melyben megtalálhatók a mérsékelt és hideg égöv fa- és cserjefajai.

A Kámoni Arborétumban, több mint 1000 fenyőfaj mellett 2000 lomblevelű fafaj is él. A kert büszkesége minden évben, az 50 fajtát felvonultató csodás Rhododendron bokrok, melyek a májusi virágzásuk alkalmával teszik legteljesebbé a kertet.

A régi korok paraszti életformáját, valamint a népi építészeti kultúrát mutatja be a Vasi Múzeumfalu. A Múzeumfalu 1973-ban nyitotta meg kapuit, 27 településről 43 építményt sikerült újból felépíteni a területén. Az őshonos magyar háziállatok betelepítése és a rendszeres hagyományörző programok teszik teljessé a Múzeumfalu életét.

Az esti CAC kutyakiállítás az idén már új helyszínen, az Arborétum Sportcentrum zöldövezeti területén várja a kutyásokat. Valamint minden érdeklődőt, vendéget is szeretettel vár a forró nyár legmelegebb hónapjában a MEOE Szombathelyi Önálló Jogú Egyesülete Szombathelyre az esti CAC nemzeti kutyakiállításra!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a kiállításra kilátogatni szándékozó vendégeket, családokat a parkolási és belépési díjak mértékével kapcsolatosan:
A parkolási és a belépési díj mértékét minden esetben az adott kutyakiállítást rendező Ebtenyésztő Egyesület szabja meg, tehát annak számokban meghatározható értékét mi pontosan előre jelezni nem tudjuk, csak egy becsült összeget.
A parkolási díj mértéke 1000.- Ft illetve akár 4000.- Ft között alakulhat (attól függően, hogy mely városban kerül megrendezésre a kiállítás).
A belépési díj mértéke változó, 500.- Ft-tól 2000.- Ft-ig is terjedhet fejenként, de a legtöbb esetben a gyerekek és a nyugdíjasok vagy egyáltalán nem fizetnek, vagy nagyobb kedvezményt élveznek.