fbpx

Facebook bejegyzések2 Hetekkel ezelőtt

Kutya Portál

Na igen, ugye, ismerős a helyzet? 😍🤣 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés a Facebookon

2 Hetekkel ezelőtt

Kutya Portál

Amellett, hogy szép, megfelelően szocializált is!❤️
Mert, nem mindegy honnan veszünk kutyát!🙂Fjodor Magic Bernese 🐾 13 hetesen bátran szalad a rednelőbe és csóválva örül mindenkinek. 🥰 Ezek is azok pillanatok amikor tenyésztőként érzem, hogy megérte a sok álmatlan éjszaka, a sok velük töltött idő, a szocializáció és a gondos gazdiválasztás. 🙏 A tenyésztő és gazdik egy csapatként éveken keresztül működnek együtt! Ezért nem mindegy honnan veszünk kutyát! 💜 #magicbernesefamily
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés a Facebookon

2 Hetekkel ezelőtt

Kutya Portál

Érdemes elolvasni, ajánlom figyelmetekbe, mert nem mindegy honnan vásárolsz kiskutyát! A tenyésztők hiteles források, szabályok szerint tenyésztenek! Aki nem így tenyészt, az tudatos szaporító, vagy tudattalan házi szaporító! Az utóbbi két kategóriába tartozók nagyon sok vásárlót behúznak a csőbe. Szóval, informálódj, keress, kérdezz! Ha tenyésztőtől szeretnél kiskutyát, a MEOESZ fajtagondozó Egyesületeihez fordulj, akik ahhoz a tenyésztőhöz irányítanak, akiknél éppen van kiskutya. A fajtagondozó Egyesületeket az alábbi link alatt találod.
www.kennelclub.hu/index.php?modul=szervezetek&szuro=fajtaCockapoo-k, cavapoo-k, labradoodle-k, maltipoo-k és egyéb keverékek szaporításának helyszíne. Ezeket a kiskutyákat és hozzájuk hasonló keverékeket árusítanak számos felületen, legyen szó a közösségi médiáról, a nemzeti vagy nemzetközi online "piactereken" fajtatiszta, tisztavérűként, a legolcsóbb áron 500.000 Ft-ért.
Igen, jól olvassátok. ÖTSZÁZ EZER FORINT egy keverékért. Ezek az emberek elhitetik a vásárlókkal, hogy ezek a cuki kiskutyák csodás, egészséges szülőktől származnak, családi környezetben nevelkednek, gondos, megbízható "tenyésztőtől" vannak. Ez a kép nagyon jól szemlélteti, hogy nem ez a helyzet.

Az a piros doboz a kiskutyák ketrecein képes 7 napnyi tápot és vizet tárolni, így ezeknek az embereknek elég heti egyszer elmenniük a kutyákhoz, hogy újratöltsék az önetetőt és önitatót. Az esetek többségében kikapcsolják az áramot is ezekben az épületekben, hogy ne fogyasszanak áramot "feleslegesen". Ezek a kiskutyák így élik le az életüket 6 hetes korig(holott 8 hetes kor előtt nem is lehetne kiskutyát eladni). Kevesebb, mint 1 négyzetméteren, sötétben, a saját vizeletükben és ürülékükben, emberi foglalkozás és szocializáció nélkül. Sok esetben nincs meg a megfelelő szellőzés sem, nemhogy még hűtés vagy fűtés, így akar a -20 és a +30 fokban is így élnek. Már amelyik túléli. De ez az ilyen szaporítóknak nem számít.

Jön a kérdés ezután, hogy "De hát nem élhetnek ilyen körülmények között, hiszen én egy tiszta kiskutyát veszek át, egy családi ház gyönyörű pázsittal borított kertjéből!". Ugye azt nem kell említsem, hogy ez is hazugság? Amint megvan a leegyeztetett időpont, kiveszik a kutyát, kifürdetik a mocsokból és egy tökéletesnek tűnő környezetbe viszik, hogy meggyőzzék a laikus gazdit - rosszabb esetben egy benzinkúton vagy egy piacon, vásáron veheted meg ezeket a kiskutyákat egy csomagtartóból vagy egy dobozból.

Van belőlük olcsóbb változat is, általában ők azt állítják, hogy ezek fajtatiszta kutyák, az esetek nagy részében valami felkapott, divatos fajta - jelenleg ezek a fajták a francia bulldog, a mopsz, tacskó, német juhászkutya és bizony a bull típusú terrierek(pit bull és amstaff főleg) is. Ezeknek a kutyáknak az ára akár 5.000 Ft-tól kezdődően, több 100.000 Ft-ig is terjedhet. Sokszor azt mondják, hogy csak azért nincs törzskönyve, mert akkor jóval drágább lenne. Ez egy óriási hazugság. Jelenleg Magyarországon a törzskönyvezés ára 7.000 azaz HÉTEZER FORINT - megtekinthető a www.kennelclub.hu/index.php?link=dijszabas&m=39 linken. Az a 7.000 Ft olyan sok lenne? Kétlem.

Ti, akik kutyaszerető embereknek mondjátok magatokat, mindezt bevállaljátok? Ennyit ér nektek egy kutya? Meggyőzitek magatokat, hogy majd pont az az egy szaporító, akitől vásároltok, nem olyan lesz, mint az összes többi? Majd ő egészséges kutyát ad, akivel foglalkoztak? NE áltassátok magatokat, ne éljetek álomvilágban. Ez semmi másról nem szól nekik, mint a pénzről.
NE VEGYETEK KUTYÁT szaporítótól!!! Nem menő, nem kutyaszerető magatartás és végképp nem etikus hozzáállás.

Minden esetben kérjétek meg a tenyésztőt, akitől vásárolni akartok, hogy mutassa meg az FCI kennelkártyáját - az enyémet megtaláljátok a kommentben, hogy láthassátok, mire kell számítani.

Egy igazi tenyésztőtől fajtától függően, már akár 100-200.000 Ft-tól kezdődően tudtok kiskutyát venni. Fajtatisztát. Olyat, akivel foglalkoztak, szocializálták, családban nőtt fel addig, amíg meg nem találta az igazi, szerető otthonát. Pénzvisszafizetési, egészségügyi garanciával. Szerződéssel. Törzskönyvvel, 3-4 oltással, féreghajtással. Mert ezek a kiskutyák SZENVEDÉLYBŐL, SZAKTUDÁSSAL születhettek meg, a TENYÉSZTŐ SZERETŐ és GONDOSKODÓ kezei alatt nevelkedtek.

Ha már pénzt költesz az előreláthatólag 10-18 évig veled lévő társadra, légy IGÉNYES is arra, amit veszel! Ne elégedj meg a furcsa magyarázatokkal, a mellébeszéléssel, a meglepően jónak tűnő háttérrel-környezettel! Légy résen, ne hagyd magad átverni.

A MEGOSZTÁSOKAT MEGKÖSZÖNNÉM, minden tenyésztő és minden felelősségteljesen tenyésztett kutya nevében ❤
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés a Facebookon

2 Hetekkel ezelőtt

Kutya Portál

❤️ Apák napja: "Egyszer én is ilyen erős és okos leszek, mint apu!" ❤️A magyar vizslák
Egyszer én is ilyen erős és okos leszek, mint apu!
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés a Facebookon

2 Hetekkel ezelőtt

Kutya Portál

😍 KUTYANYELV 😍
Jövő héten jön a meleg, ne felejtsetek el mindig friss vizet adni az ebnek és olvassátok el ezt a hasznos cikket ;): kutya-portal.hu/a-hoguta-es-a-legveszelyeztetettebb-kutyafajtak/
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés a Facebookon
0 Shares
%d blogger ezt szereti: