Sikeresen lezajlott a bullterrier fajtatalálkozó 2014. Augusztus 10.-én, vasárnap. E találkozóról olvashattok egy kedves beszámolót Korsós Andrásnak, az „Independent” bullterrier tenyészet tulajdonosának, egyben a rendezvény főszervezőjének tolmácsolásában.

          „Sok fajtakedvelő szimpatizáns és bullterrier gyűlt össze a „Boldog” kutyaiskolában, ahol 2014. Augusztus 10.-én, vasárnap megrendezésre került a „Bullterrier Fajtatalálkozó 2014” elnevezésű rendezvény. A baráti légkör, a fajta iránti szeretet, az elkötelezettség és a szórakozás jellemezte a napot. Szinte érezni lehetett a levegőben, hogy itt mindenki a bullterrier fajta szerelmese.

          A baráti beszélgetések, ismerkedések mellett, az elkerített futtatóban a kutyák fergetegesen játszottak, futottak, jól érezték magukat. Mindeközben gazdáik szeretettel és mosolyogva nézték őket, hiszen gondolom, nem túlzás azt kijelenteni, mintha csak a gyermeküket nézték volna egy játszótéren. A fajtakedvelők a bullterriereket egyenértékű családtagokként kezelik. A fajta szerelmesei, a kutya mivoltán túlemelve rajonganak értük. Számukra Ők nem kutyák, ők igazi családtagok.

          E találkozó egyik célja az volt, hogy az érdeklődőknek a fajtát valódi mivoltukban mutassuk be. Az összejövetelen a 3 hónapos kölyöktől kezdve a 6 éves korú felnőttig képviseltette magát a fajta. Az ügyességi versenyekben többen is megmérkőztek, igaz nemcsak egymással, de az idővel is. A gazdihoz futás 02.87-es idejét Kira állította fel, aki mellett a legkisebb Thézeusz is képviseltette magát és 23.35-ös idejével meglepő, de maga mögé utasította az inkább a virágokat előnyben részesítő Magic-et, aki a célba még a kiskutyánál is 5 másodperccel később ért be. Voltak száguldó, csavargó és cammogó kutyák is.

          Hasonlóan mosolygós játék volt az az ügyességi, mely a megszokott akadálypályán túl egyéb szereplésre is lehetőséget biztosított. Bárki bemutathatta miben más, miben kiemelkedő az Ő bullterriere. Így lehet, hogy a lufifejelő, majd a szétpukkantás utáni lufi kétségbeesett keresésével bemutatkozó Zora megnyerte ezt a versenyszámot. A második helyet a levegőben pörgő Kira kapta, aki a meleg időjárás ellenére is rendíthetetlenül hajtotta végre a feladatát. A harmadik helyen a hason fekve ivás ugyancsak érdekes produkcióját mutatta be Maci.

          Kiválasztásra került a legszebb fehér és legszebb színes kutya is, melyet az előbbiekhez hasonlóan nem a kiállításokon megszokott standard szerint értékeltek, hiszen itt egy cseppet sem számított, hogy valaki mekkora bajnok. A lényeg a szeme csillogása, a megfogó arca, a mosolya, vagy a cukisági faktora volt.

          A rendezvény tombolával zárult, ahol különböző felajánlások (lovaglás, nyakörv, póráz, masszázs) mellett bullterrieres emléktárgyak is gazdára találtak.

          Bullterrier fajtatalálkozó, mely minden résztvevő számára egy igazán kellemes élményt nyújtott és azt gondoljuk mindenki kellően el is fáradt, gazdik és kutyák egyaránt. A szervezők (Independent kennel) ígérik, jövőre sokkal nagyobb, sokkal jobb és sokkal emlékezetesebb rendezvényre törekednek majd.”

Köszönjük szépen Korsós Andrásnak, az „Independent” bullterrier tenyészet tulajdonosának, egyben a rendezvény főszervezőjének a találkozóról készült érdekes és részletes beszámolót és a szép fotókat is.

A bullterrier fajtatalálkozón készült fotók megtekinthetők, melyeken keresztül kicsit azok is bepillantást nyerhetnek a találkozó kedves és baráti hangulatába és a „bullterrierek világába”, akik az idén nem lehettek jelen.