A Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesülete 70 éves az idei évben, melyet egy Jubileumi CAC kutyakiállítással koronáznak meg és tesznek még emlékezetesebbé. A CAC kutyakiállás helyszíne a Pécstől 20 km-re fekvő Szentlőrinc város Kiállítási Centruma.

A MEOE Pécsi Egyesülete 1947 alakult, amely a MEOE tagegyesületeként működött 2012-ig, majd a következő évtől kezdve már Önálló Jogú Egyesületként dolgozott tovább. A megalakulás utáni két évtizedben a kutyás élet megszervezése kötötte le a Vezetőséget, ezzel együtt a további évtizedek a szakmai és anyagi fellendülést is meghozták számukra. A kutyás élet felvirágoztatása magával hozta az aktív klubéletet is, mely a mai napig kiemelten működik.

Az Egyesület jól működő kutyaiskolát is működtet, fegyelmező, engedelmességi és őrző-védő foglalkozásokkal várják a kutya tulajdonosokat. A foglalkozások vizsgázott mesterkiképzők felügyelete alatt zajlanak, melyeken meghatározó szempont a gazdi és kutya közötti jó kapcsolat és harmónia. A MEOE Pécsi Önálló Jogú Szervezetének vezetősége és a mester kutyakiképzők sok szeretettel várják a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat a kutyaiskola különböző tanfolyamaira.

A Pécsi Egyesület a kiállítások rendezése terén nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen már az 1970-es évektől kezdődően szervez kutyakiállításokat, ezen belül már 17. éve nemzetközi kiállításokat, melyek minden 2. évben kerülnek megrendezésre évenkénti váltásban a nemzeti kutyakiállításokkal.

A 2017. évi Jubileumi CAC Dog Show fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Belépődíj 14 év felett 500.-Ft/fő.

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Harsányi Péter

FCI I. fajtacsoport
Magyar Pásztorkutyák Szabó Sándor (HU)
Német Juhászkutya, Angol Pásztorkutyák, Francia Pásztorkutyák, Belga Juhászkutyák, I. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Szabó Sándor (HU)
FCI II. fajtacsoport
Dobermann, Schnauzerek, Pinscherek, Boxer, Bulldog, Rottweiler, Német Dog Oliver Simon (HR)
Argentin Dog Dr. Molnárné Pesztenlehrer Ingrid (HU)
Molosszerek Dr. Molnár Jenő (HU)
Újfoundlandi, Landseer, Berni Pásztorkutya, Szent Bernáthegyi, Sarplaninac, Leonbergi, Hovawart Dr. Mijo Fury (HR)
Orosz kutyafajták, II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Antoan Hlebarov (BG)
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Szabó Sándor (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Összes fajta Antoan Hlebarov (BG)
FCI V. fajtacsoport
Alaszkai Malamut Antoan Hlebarov (BG)
V. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Harsányi Péter (HU)
FCI VI. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Molnárné Pesztenlehrer Ingrid/Kardos Vilmos (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Összes fajta Dr. Mijo Fury (HR)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Dusko Piljevic (SRB)
FCI IX. fajtacsoport
Összes fajta Mina Piljevic (SRB)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Antoan Hlebarov (BG)

BIS Program

Gyerek-kutya pár I.-II.-III. hely Antoan Hlebarov (BG)
Junior Handler 1. és 2. korcsoport- I.-II.-III. hely Antoan Hlebarov (GB)
Kutyapár I.-II.-III. hely Dr. Molnár Jenő (HU)
Tenyészcsoport I.-II.–III. hely Szabó Sándor (HU)
Minor Puppy BIS – I.-II.–III. hely Mina Piljevic (SRB)
Kölyök BIS – I.-II.-III. hely Dr. Molnárné Pesztenlehrer Ingrid (HU)
Veterán BIS – I.-II.-III. hely Dusko Piljevic (SRB)
Legszebb Magyar fajta kutya I.-II.-III. hely Szabó Sándor (HU)
Legszebb pécsi kutya I. hely Dr. Mijo Fury (HR)
FCI. I. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Szabó Sándor (HU)
FCI. II. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Harsányi Péter (HU)
FCI. III. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Oliver Simon (HR)
FCI. IV. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Harsányi Péter (HU)
FCI. V. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Dr. Mijo Fury (HR)
FCI. VI. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Kardos Vilmos (HU)
FCI. VII. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Dr. Mijo Fury (HR)
FCI. VIII. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Dusko Piljevic (SRB)
FCI. IX. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Mina Piljevic (SRB)
FCI. X. Fajtacsoport – I.-II.-III. hely Antoan Hlebarov (BG)
Junior BIS – I.-II.-III. hely Oliver Simon (HR)
BOS BIS – I.-II.-III. hely Harsányi Péter (HU)
BEST IN SHOW – I.-II.-III. hely Antoan Hlebarov (BG)

Nevezési határidő: 2017. Április 03.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
Átsorolás az utolsó nevezési határidőig 2000 Ft/kutya 4000 Ft/kutya
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza! A nevezési díjak a Magyar kutyafajták esetében 50%-os kedvezménnyel számítanak.

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető. Célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Nevezési lap

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesületének bankszámlaszáma:
OTP Bank – 11731001 – 20204828.
A befizetés mindig a tulajdonos neve alatt történjen!

Nevezési díjat postai feladás esetén a következő címre kell fizetni:
MEOE Pécsi Egyesülete
Pécs
PF.: 262.
7601
A közlemény rovatba a „Nevezés” kerüljön.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
Pf.: 1.
6801

További információk a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének hivatalos weboldalán>>.

Illetve a Facebook oldalán találhatók>>.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
info@meoepecs.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 20 595 2020.

A CAC kutyakiállítás városa Szentlőrinc, mely Pécstől 20  km-re a Mecseket a Zselictől elválasztó Bükkösdi-völgy torkolatában fekszik.

Az Árpád-kori eredetű település az Okor folyó mellett alapított templomos lovagok rendházáról kapta a nevét. A templomos rend 1312-évi feloszlatása után a johanniták kezére került. A mohácsi csatát követő hadfelvonulások, seregjárások során többször is felgyújtották. 1550-ben és 1579-ben Szent Lőrinc város, a Pécs központú török közigazgatásban a szentlőrinci járás központja. Szentlőrinc a XVIII. század első évtizedétől uradalmi központ. A század közepén Esterházy Miklós herceg birtokkomplexumának egyik székhelyévé lett. Szentlőrinc 1773-tól kapott járási székhelyi rangot. Ebben az időszakban épültek ki a nagyközség közigazgatási, joghatósági, egészségügyi, kereskedelmi és közoktatási intézményei.

A kedvező földrajzi helyzet, közlekedési viszonyok és a gazdasági-igazgatási szerepkör bővülése a település lakosságának folyamatos gyarapodását idézte elő. A kereskedelem a vasútvonalak kiépülése óta jelentős a településen. Személy- és teherforgalma Szentlőrincet kereskedelmi gócponttá emelte. A háborús évek a település fejlődésében törést jelentettek, de a XX. sz. elejére a népesség ennek ellenére meghaladta a 2000 főt, majd a második világháborút követő évtized végére 3000 fő fölé emelkedett. A nagyközség lélekszáma két évtized alatt megduplázódott és megközelíti a hétezer főt.

Szentlőrinc 2004 januárjától kistérségi központtá lépett elő, s ezzel a körzetéhez tartozó húsz település közigazgatási, hatósági, egészségügyi, oktatási és kulturális feladatainak ellátását is fokozatosan felvállalta.

Szentlőrinc látnivalói közül meg kell említenünk az 1718-ban épült Esterházy-kastélyt, mely jelenleg műemléki védelem alatt áll, de sokáig elhanyagolt állapotban volt. 2006-ban felújították, s az óta városházaként működik.

Esterházy kastély

A település első iskolája 1795-ben épült, többször bővítették, illetve átépítették. Mai formáját 1907-ben nyerte el, és szintén műemléki védettséget élvez. Néhány éve ismét felújították, azóta itt működik a művelődési ház.

Az 1718-ban barokk stílusban épült Katolikus templom figyelemre méltó látványossága egy török medencéből átalakított szenteltvíztartó. Orgonája a pécsi Angster József alkotása.

Az országban meglehetősen ritka építészeti stílusban (erdélyi vártemplom) készült el a kisváros Református Temploma, melyet 1935-ben kezdtek építeni, s 1937-ben szenteltek fel.

A város kulturális kínálatából kiemelkedik a minden évben az augusztus 10-el induló Lőrinc-napi rendezvénysorozat, a Lőrinc-napi búcsú, valamint a Gazdanpok, melyet 1994 óta rendeznek meg.  A Gazdanapok Baranya megye ma már legjelentősebb mezőgazdasági kiállítása és vására, melyen a megye és az ország mezőgazdasági termelőin, feldolgozóin, értékesítőin kívül egyre több külföldi kiállító és érdeklődő vesz részt. Ez a rendezvénysorozat kellemes hétvégi programot kínál nemcsak a szakembereknek, hanem az idelátogató családoknak is.

Évente hagyományosan ismétlődik az Országos Klubközi és a Nemzetközi Társastánc Csapatverseny, mely szintén egy nagyon élvezetes program mind a helyiek, mind a vendégek számára.

A Jubileumi CAC Dog Show helyszíne a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Kiállítási- és Rendezvény Centruma, melynek alapterülete 81 000 m2. A Centrum fedett kiállítási csarnokokkal és füves szabad területekkel is rendelkezik. A területhez közvetlenül kapcsolódnak a parkolók, valamint teljes az internet hozzáférés (WIFI lefedettség biztosított).

Minden látogatót, vendéget, kiállítót a kutyáikkal sok szeretettel valamint egy színes Jubileumi kutyakiállítással vár a MEOE Pécsi Egyesülete Április 09.-én Szenlőrincre, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Kiállítási- és Rendezvény Centrumába.Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2017. Április 15.-ére és 16.-ára 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2017. április 23.-án Mosonmagyaróváron. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

A MEOE Szövetség szervezésében és rendezésében GRAND PRIX 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállításon vehetünk részt 2017. Április 29.-én, 30.-án és Május 01.-én Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

2017. Május 07.-én a Zala Megyei Kinológiai Egyesület rendezésében CAC Nemzeti Kutyakiállításra kerül sor Zalaegerszegen. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

A MEOE Miskolci Önálló Jogú Egyesülete 2017. Május 13.-ára és 14.-ére Marathon Dog Showt hirdet Miskolcra. A két nap alatt részt vehetünk 2 CACIB + egy Holdvilág CAC kutyakiállításon a régi Stromfeld laktanya területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

2017. Május 20.-án az Ebtenyésztők Pápai Egyesületének jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Pápán. Egy nap két kutyakiállítás, az első CAC kezdési időpontja reggel 09.00 óra, a második CAC kutyakiállításé pedig délután 14.00 óra. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A gyümölcsök édesek, finomak, egészségesek és jótékony hatásaikat kutyáink is élvezhetik. “Gyümölcsök, melyeket kutyáink is fogyaszthatnak” című cikkünkben bemutatjuk azon gyümölcsöket, melyek jók a kutyáinknak.

Tudjátok-e mi a módja az emberi évek”kutyaévekre” való lefordításának? “A kutyaévek mitológiája” című cikkünkben erről is olvashatsz, melyben egy évszámító kalkulátort is találsz, így 3 másodperc alatt magad is ki tudod számolni, kutya években mérve hány éves a kutyád.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!