December havába léptünk, Karácsony ünnepe közeleg, ezzel együtt az ajándékozások időszaka is kezdetét veszi. Mindenkiben felmerül a kérdés, mit ajándékozzon szeretteinek, minek örülnének a legjobban? Élő állatot semmiképpen sem, a karácsonyi ünnepek a legrosszabb időszak egy élő állat új otthonba, új családba való kerüléséhez. Jobb az új kiskutya érkezését egy kevésbé érzelmi töltetű évszakra időzíteni, amikor a döntés, hogy egy kiskutya érkezzen a családba alapos megfontolás tárgyát képezi. “Karácsonyi kiskutya” helyett adj hasznos ajándékot szeretteidnek, gyermekednek, melyből sokat tanulhat a kutyákról.

Olvasni jó, olvasni érdekes, olvasni egy élmény, ezért a Kutya Portál könyvet ajánl ajándékként.

Sok gyermek életében már egészen kiskorától kezdve jelen van a könyv. A babák, kisgyermekek a könyvek képi világával ismerkednek először. Később a szülők, nagyszülők által felolvasott versek, mesék és történetek válnak a gyerekek fantáziavilágának és a valós világról alkotott ismereteinek formálóivá. Izgalmas időszak egy gyerek életében, amikor bekerül a betűk birodalmába, és egyre biztonságosabban kezd mozogni benne. A betűk összeolvasásának bűvös ereje szerencsére nagyon sokakat rabul ejt, és egy életre az olvasás szerelmesévé teszi Őket.

Azok a gyermekek, akik sokat olvasnak, megtanulnak jól olvasni, ezáltal a gondolkodásuk is fejlődik. Az olvasóvá nevelés első számú felelőse maga a szülő, aki elsősorban nem azzal serkentheti olvasásra gyermekét, hogy példát mutat az olvasás és a könyvek szeretetére, tiszteletére, hanem azzal, hogy már nagyon korán mesél és felébreszti a gyermeki fantáziát, majd sokáig ébren tartja a könyvek által. Az olvasás személyiségfejlődésre gyakorolt hatása óriási – már kisgyermekeknél is megfigyelhető, hogy kiknek olvasnak a szüleik. Nagyobb empatikus készség, gyorsabb problémamegoldás, önismeret és személyiségfejlődés a „mellékhatása” a könyvmolyságnak.

Az olvasás képessége életre szóló útravaló. Eszköz a tanulásban, az önművelésben, az értékes kikapcsolódásban, de még a kapcsolatteremtésben is. Ezért olvassunk sokat gyermekeinknek, s ha már Ők is tudnak, serkentsük Őket olvasásra, hiszen az olvasásnak csak pozitív hatásai vannak. Az olvasás tágítja a látókört, segít új dolgokat felfedezni, fejleszti a képzelőerőt, a koncentrációt és a memóriát, vannak olyan képességek, amelyek észrevétlenül fejlődhetnek általa, például a szókincs, a helyesírás és a fogalmazási készség. A könyv pedig egy igazi barát, szórakoztat, élményt nyújt, érzéseket ébreszt, magával ragad és nem ereszt.

Gyermekek számára ajánlott kutyás könyvek

A gyermekeknek szóló ajánlónk könyvei között a kisebb gyermekeket számára szerepelnek képességfejlesztő kiadványok, foglalkoztató könyvek, kutyás mesekönyvek, kutyás történeteket tartalmazó könyvek, magát a kutyát és a kutya viselkedését izgalmasan bemutató kiadványok, melyek mind értékesek gyermekeink számára, sokat tanulhatnak belőlük.

Nagyobb gyermekek számára olyan könyveket ajánlunk, melyekből megismerhetik a kutyák viselkedését, mit mi okból tesznek, megismerhetik a kutyák testbeszédét, ami nagyon fontos, megismerhetik a világ kutyáit, a különböző kutyafajtákat és ezzel együtt számtalan érdekes kérdésre is választ kapnak. Ajánlatunkban szerepelnek olyan izgalmasan szép és megható kutyát regények és történetek, mint Lassie kutya vagy „Mitvisz” tacskó története.

Ha választottál könyvet, meg is vásárolhatod a könyv alatti linkre kattintva!

Jó nézelődést, hasznos választást,  sok örömet a könyvhöz és élményekkel teli olvasást kívánunk!

Patricia Mennen: A kutyám – Mit? Miért? Hogyan?

16 oldal, kemény táblás, strapabíró, csodálatos rajzokkal. 2 éves kortól ajánlott.

Patrícia Mennen: A kutyám - Mit? Miért? Hogyan?

A Mit? Miért? Hogyan? sorozat, a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik.

A Ravensburger gyermekkönyv sorozatának e kötetét lapozgatva a kutyákkal és a gazdi feladataival ismerkedhetnek az apróságok. Megtudhatják, milyen kutyafajták léteznek, mit szeretnek csinálni a kutyák, mit árul el a viselkedésük és mit kell egy kiskutyának megtanulni.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Federica Magrin: Így neveld a kutyád

Kutyatartásról gyermekeknek. 64 oldalas készségfejlesztő és foglalkoztató könyv 4 – 8 évesek számára.

Federica Magrin: Így neveld a kutyád!

A foglalkoztató könyvben egy Hektor nevű kutyával követhetjük végig a kalandokat, miközben megismerkedhetünk Hektor négylábú barátaival is. Mindent megtudhatunk a kutyákról, fejtörőkben és párkereső játékokban próbálhatunk szerencsét, megoldhatjuk a teszteket, és azt is megtudhatjuk, hogy a kutyák mivel játszanak a legszívesebben. Ráadásképpen rengeteg matricát is találhatunk a könyvben, valamint egy meseszép, színes hátteret, ahová a matricákat felragaszthatók. Gyermekeink kedves illusztrációkban és szebbnél szebb képekben gyönyörködve tanulhatnak a könyvből.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Nuria Roca – Rosa M. Curtis: A kiskutyád

36 oldal, kemény táblás, 6 éves kortól ajánlott.

Nuria Roca & Rosa M. Curtis: A kiskutyád

Ebben az izgalmas történetben a két főszereplő, Nóri és Marci, a testvérek, akik befogadtak egy kiskutyát, Kuksit. Nagy örömmel viszik haza, ám egy ilyen kis jószágról gondoskodni nem csak örömöt, izgalmas szórakozást jelent, hanem hatalmas felelősséggel is jár.
Az első hetekben a gyerekek megtanulják, hogyan kell etetni, tanítani és sétáltatni a kiskutyát, milyen oltásokat kell kapnia, és mennyi élményt ad a szabadban tett kirándulás. Hasznos tanácsokat kapunk az állatorvostól, megtudhatjuk, honnan vehetjük észre, ha kiskutyánk beteg, és hogyan tanítsuk meg őt az engedelmességre. Történetbe foglalva vezeti rá a gyerekeket, hogy milyen öröm és egyben mekkora felelősség egy kis állat etetése, gondozása, nevelése. A könyv végén állatorvosi tanácsokat is olvashatunk.

Online megvásárolható a Műszaki Kiadónál és a Bookline Könyváruházban.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Monica Pierrazzi Mitri: Legjobb barátom – A kutya

24 oldal. 6 éves kortól ajánlott.

Monica Pierrazzi Mitri: Legjobb barátom - A kutya

Ebben a kedves kis könyvben egy kisfiú és kutyája, Pötyi izgalmas és vicces kalandjainak lehetünk részesei!

Pötyi egy szerető és gyengéd kutyus, de kicsi nehéz természet! Ha labdát lát, habozás nélkül igazi kis tornádóvá válik, sáros lábbal ugrik fel a kanapéra, elcseni a grillről a kolbászokat, és addig rágja a családfő papucsát, amíg semmi sem marad belőle. Ám még ennek dacára is, Pötyi a világ legcukibb kutyája és kis gazdija nagyon szereti őt. Semmi sem ingathatja meg a két barát kapcsolatát.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Emma Helbrough: Kutyák

32 oldal. 6 éves kortól ajánlott.

Emma Helbrough: Kutyák

Hogyan köszönnek a kutyák? Melyik kutya nem tud ugatni? Miért ássák el olykor a játékaikat? Ebben a könyvben megtalálod a válaszokat, és sok más érdekességet is megtudhatsz a kutyákról.

A „Kutyák” egy izgalmas könyvsorozat része, amely olyan gyerekeknek készült, akik épp most kezdenek önállóan olvasni. Ezek a könnyen olvasható szövegek egy olvasási szakértő segítségével készültek.

Online megvásárolható ide kattintva.

 [mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Dawn Bates: Első kutyás könyvem

128 oldal. Ismeretterjesztő kiadvány. 35 tanulságos teendő kutyával. 7 éven felüli gyermekeknek.

Dawn Bates: Első kutyás könyvem

A könyvben bemutatott 35 gyakorlat segítségével gyermek és kutya jó barátok lesznek.
A “Törődj a kutyáddal!” című fejezetből megismerhetjük a kutyatartással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az etetéstől kezdve, a biztonságos sétáltatáson át a kiképzésig.
A „Jó kutya” c. fejezet alapvető kiképzőgyakorlatokat mutat be, lépésről lépésre tanácsokkal segít, hogy taníthatók meg a kutyával a főbb vezényszavak, mint ül, fekszik, marad, lábhoz. Rávezet arra is, hogyan érthetjük meg a kutyád testbeszédét, és hogyan segíthetjük abban, hogy más kutyákkal – és emberekkel – is kommunikáljon.
A „Móka és játék” című fejezetben olyan nagyszerű ötleteket találunk, mint például a „kutyafoci”, a „ránciga” vagy a „hol van a játék”.
Ha már megismertük az alap kiképzőtechnikákat, az „Okos kutya” című fejezetből kiderül, hogyan taníthatjuk ügyes trükkökre a kiskutyát, és hogyan kápráztathatjuk el az egyszerű parancsra hempergő, integető, pacsit adó kutya pajtásunkat barátainkkal.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Zelk Zoltán: Egy kutya emlékei

48 oldal. „Már tudok olvasni” sorozat. 7 – 10 éveseknek ajánlott.

Zelk Zoltán: Egy kutya emlékei

Egy 3 éves tacskó érdekes és izgalmas kalandjainak lehetünk részesei.

Részlet a könyvből:
„Kutya vagyok. Hároméves fekete tacskó. De nem olyan, mint a többiek, akiknek sárga mellényük és ugyanolyan színű papucsuk van: én koromfekete vagyok. A körmömtől a fejem búbjáig koromfekete. Most elmondom, mi volt a legszebb, a legérdekesebb az életem eddigi három esztendejében.”

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Holly Webb: A titkos kiskutya

120 oldal. „Olvasni jó” sorozat. 7 – 10 éveseknek

Holly Webb: A titkos kiskutya

Amikor Dolly megérkezik szüleivel a tanyára, ahol a nyári vakációt akarják tölteni, már tudja, hogy remekül fogja érezni magát. Különösen miután kiderül, hogy a tanya kutyájának nemrég kölykei születtek!

Dolly nem tud ellenállni, szívébe zárja az egyik kiskutyát, aminek titokban a Kajla nevet adja. Ők ketten hamarosan elválaszthatatlan jó barátok lesznek. Ahogy a nyaralás a végéhez közeleik, Dolly egyre nehezebben tudja elképzelni, hogy elhagyja a kiskutyát. Bár végig pontosan tudta, hogy nem tarthatja meg Kajlát. Hogy miként lesz képes mégis búcsút venni tőle, megtudhatjuk a könyvből.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Bíró Sára: A kutyák világa

80 oldal. 10 éves kortól ajánlott.

Bíró Sára: A kutyák világa

A kutyák, már több mint 10 ezer évvel ezelőtt szegődtek az emberek mellé. Azóta is hűséges társaink. Mindennapjaink részesévé váltak, sokoldalúságukból adódóan segítik életünket. A hűséges négylábú pajtásról minden bizonnyal sok kisgyerek álmodozik – a számukra készült ez az ismeretterjesztő képeskönyv, amelyet lapozgatva a kicsik megismerkedhetnek a legnépszerűbb kutyafajtákkal. A féloldalnyi terjedelmű, olvasmányos, sok színes fotóval kísért ismertetők sorát a vadászkutyák nyitják meg, majd következnek a juhász- és pásztorkutyák, a munkakutyák, az őrző-védők, illetve a társasági kutyák. Több mint 120 fajta egy könyvben!

A könyvet olvasva olyan információkat is megtudhatsz, hogy miért nedves a kutyák orra? Hogy miért tüsszent visszafelé a Boston terrier? Hogy miért ugatnak a kutyák? Hogy az uszkárok miért nem vedlik le a szőrüket? Minden kérdésre választ találsz a Kutyák világa című könyvből! Tudj meg minél többet kedvenceid szokásairól, és sajátítsd el a kutyatartás fortélyait! Gazdiknak, és kutyabarátoknak egyaránt ajánlott olvasmány.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Mocsár Gábor: Csöngetésre vakkants!

154 oldal. Első megjelenés 1983-ban. 10 éves kortól ajánlott.

Mocsár Gábor: Csöngetésre vakkants

Egy kedves és izgalmas, kalandokban bővelkedő történet egy tacskóról és annak családjáról.
A Debrecenben élő író immár tíz éve gazdája egy kedves, fürge jószágnak, akinek neve:
„Mitvisz. A gyerekek Pullman-kutyának hívják, mert olyan hosszú. Nevezik földszintes kutyának is, mert olyan alacsony. Ő ugyanis tacskó. Rövidszőrű. Iskolai végzettsége: nincs, de roppant módon kitanult és ravasz. Különös ismertetőjele: jobb első lábával egy Trabantnak koccant. A Trabantnak semmi baja nem történt, de hősünk lába több helyütt eltört, s mire a csontjai a gipszben összeforrtak, valahogy úgy alakult, hogy a lábfeje nem előre, hanem majdnem hátrafelé néz, ezáltal nevetésre készteti a szemlélőt. Jelleme: kiismerhetetlen. Mellékszereplők: Gazdi meg a felesége.” továbbá mindenki, akinek Mitvisz neveltetésében szerepe volt.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Eric Knight: Lassie hazatér

224 oldal. Regény. 10 éves kortól ajánlott.

eric_knight_lassie_hazater

Egy yorkshire-i falucskában él Sam, a bányász, a családjával és gyönyörű skót juhászkutyájával. A kisfiú, Joe és Lassie, a kutya között mély barátság alakul ki. A falucska szélén áll a herceg háza, aki hamarosan szemet vet a kutyára. A munka nélkül maradt Sam kénytelen eladni Lassie-t. Ám a kutya ösztönei azt parancsolják, hogy továbbra is kis gazdája elé induljon, s ezért megszökik, mígnem a herceg kutyáival egyetemben messze északra költöztetik. Lassie itt sem tud nyugodni, és kezdetét veszi az eposzi kalandokkal tarkított „hazatérés”.
A könyv igazi és fő témája: a hűség és a becsület. A jellegzetes yorkshire-i környezetben és a skót hegyvidéken játszódó történetben örök emberi értékek fogalmazódnak meg. Becsületes emberek harcolnak a rosszal. Az érdekfeszítő, szép történet, a tíz éven felüli gyermekolvasóknak, de felnőtteknek is ajánlható.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Angelica Roberts: Fiatal kutyagazdik kézikönyve

84 oldal. Ifjúsági ismeretterjesztő. 10 éven felülieknek ajánlott.

angelica_roberts_fiatal_kutyagazdik_kezikonyve

Milyen édes kiskutya! Mondjuk, és befogadjuk. De vajon tudjuk-e, hogyan kell vele bánnunk? A kiskutya olyan, mint a kisgyerek: nevelni kell, hogy felnőttként sok örömünk teljen benne. Ha sokat foglalkozunk vele, akkor egyre intelligensebb és szófogadóbb lesz és igazi társunkká válik a mindennapokban.
A könyvből megtudhatjuk, hogyan kell magunkhoz szoktatni a kutyákat, hogyan kell nevelni, illetve hogyan kell tanítani. Azt is elolvashatjuk, mit kell tennünk azért, hogy egészséges és boldog kutyánk legyen. Ezen felül szép, színes fotók és érdekes leírások által megismerkedhetünk az egyes kutyafajtákkal.

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

100 állomás – 100 kaland: Kutyák

48 oldal. Ismeretterjesztő könyv. 10 éves kortól ajánlott.

100_allomas_100_kaland_kutyak

Tudod, hogy:
– Melyik országnak volt egy kutya a királya?
– Milyen kutyákkal hódították meg az Északi-sarkot?
– Mekkora sebességgel fut az angol agár?
– Hogyan képzik ki a nyomozókutyákat?
– Miről kapta nevét a foxterrier?
– Kinek a kutyája kapott fizetést?
– Ki tenyésztette ki a dobermannt?
– Miként juttatott ki börtönéből üzenetet Napóleon felesége?
– Miért hívják az indiánok félvérnek a prérifarkast?
– Melyik országnak volt egy kutya a királya?
– Mire használják a vérebet?

Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt a Kutyák izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed. S miközben bepillantást nyersz az ember hűséges társának világába, kvíz kérdésekkel tesztelheted tudásodat.

Online megvásárolható a Bookline és a Gyerekkönyvtár webáruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkekre.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Thea Rob: Kis gazdik nagy kutyakönyve

46 oldal. 10 éves kortól ajánlott.

thea_rob_kis_gazdik_nagy_kutyakonyve

Figyeltél már meg kölyökkutyákat játék és hancúrozás közben? Talán abban a pillanatban azt kívántad, bárcsak jobban megismerhetnéd őket? Netán még azt is, hogy bárcsak neked is lenne egy kiskutyád? Ha igen, akkor ez a könyv Neked szól! Sok tudnivalót elárul neked a kutyafajtákról, a kutyák eredetéről, a viselkedésükről, a testfelépítésükről és a testbeszédükről. Ez a könyv abban is segítségedre lesz, hogy megtaláld a hozzád legjobban illő kutyát, illetve abban, hogy megtudd, miképp viselkedj vele megfelelően. Megtudhatsz néhány dolgot a kutya beszerzéséről, a nevelésről és az ápolásról. És ki tudja: lehet, hogy rövidesen együtt hancúrozol a saját kutyusoddal?

Online megvásárolható ide kattintva.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Bíró András: Segítség! Vettem egy kiskutyát!

116 oldal. 12 éves kortól ajánlott.

biro_andras_segitseg_vettem_egy_kiskutyat

Mindentudó kutyakönyv tinédzsereknek – és szüleiknek, számtalan érdekes információval és kutyafajták bemutatásával.
Ez a könyv azért született, hogy eligazítsa kutyabarát olvasóit a legfontosabb kérdésekben. Nézzük, hogy melyek ezek? A teljesség igénye nélkül, álljon itt néhány:
– Ki tarthat kutyát és mivel jár a kutyatartás?
– Hol, kitől és milyen kutyát vásároljunk?
– Hol tartsuk, és mivel etessük?
– Mikor és hányszor sétáltassuk?
– Melyek a sétáltatás előírt szabályai?
– Milyen az ideális kutyaház?
– Hogyan neveljük, mire tanítsuk?
– Állatorvosnak megmutassuk-e, és ha igen, mikor?

Ezekre és más fontos kérdésekre igyekszik válaszolni Bíró András, aki az „újkori kutyaújság” alapító szerkesztőjeként, több kutyakönyv írója, akinek ez az első kedves, olvasmányos, szellemes, párbeszédes formában megírt opusza, benne az ars poeticájával: „kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes!”

Online megvásárolható a Bookline könyváruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkre.

[mks_separator style=”dashed” height=”1″]

Kutya – testbeszéd: 100 jel és jelentésük, hogy értsük őket

206 oldal. Ismeretterjesztő könyv. 12 éves kortól ajánlott.

trevor_warner_kutya_testbeszed_100_jel_es_jelentesuk

Ugat a kutyád? Vajon mit akar megértetni Veled? A könyvből megtudhatod. És még sok minden mást is, például azt, hogyan kommunikál kedvenc négylábúnk kutyatársaival, s hogyan kommunikál velünk, emberekkel és a gazdival. A könyvet szakavatott és tapasztalt állatorvos állította össze, aki a könyvben arra is kitér, hogyan reagálnak a kutyák a stresszre, hogyan jelzik félelmeiket, s miért ásítanak olyankor, amikor nem is álmosak. Elmondja, hogyan ismerkednek meg a kölykök a világgal, milyen fejlődési szakaszokat élnek meg, s mit miért csinálnak. De azt is megtudhatjuk belőle, miért olyan fontos a játék, s mi indítja arra kedvencünket, hogy papírmasét kreáljon a vasárnapi újságunkból. A Kutya-testbeszéd a jellemző kommunikációs- és viselkedésjegyek száz leggyakoribb formáját gyűjti csokorba, s ad hozzá magyarázatot. De azt is megtudjuk belőle, honnan ez a viselkedés, és hogyan gondoskodjunk „házi farkasunkról”.

Online megvásárolható a Bookline könyváruházban. A vásárlás elindításához kattints a linkre.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂