Ismét eltelt egy év, 2016 elköszönt, helyébe 2017 lépett. Az év vége és az újév kezdete mindig a visszatekintés és az összegzés időszaka. Mi is megtesszük most ezt így 2017 első napjaiban.

A Kutya Portál tavalyi évét a folyamatos fejlődés jellemezte, melynek köszönhető az a tény is, hogy látogatóink száma 2016-ban az előző évhez képest 72%-al emelkedett, cikkeink nézettsége pedig 64%-al nőtt! Örömmel mondhatjuk, hogy a Kutya Portál eredményes és sikeres évet zárt, köszönhetően Nektek, kedves Olvasóink! Számos pozitív visszajelzés érkezik hozzánk Tőletek portálunkkal, munkánkkal és cikkeinkkel kapcsolatban! Nagyon köszönjük Nektek és az e-mailben, facebook üzenetben és chaten, továbbá portálunk kapcsolati űrlapján keresztül történő megkereséseiteket, segítségkérő leveleiteket, fajtaválasztással, kutyaegészséggel és más egyéb fontos kutyás témával kapcsolatos kérdéseiteket, melyeket próbálunk tudásunk szerint a legjobban megválaszolni.

A Kutya Portál sok hasznos, értékes és érdekes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk Nektek és most közreadjuk a tavalyi év toplistáját. Olvasói érdeklődésetekre leginkább számot tartó cikkeink a kutyaegészség, a gyermekek és kutyák, a kutyafajta kalauz és a kutyaszeretet témakörökből kerültek ki. Nézzük meg most őket sorban, természetesen hátulról előrefelé haladva, hogy még izgalmasabb legyen!

A teljes cikk megjelenítéséért, kérjük, kattints a képre vagy az alatta lévő címre!

Kutya Portál 2016 TOP 10 – a legnépszerűbb és legolvasottabb cikkek

10. A hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták

Portálunk kutyaegészség témakörben írt nyári slágercikke, melyből megtudhatjátok, hogy mit kell tennetek, ha kutyátok túlmelegszik vagy hőgutát kap. Cikkünkből megismerhetitek e gyorsan kialakuló és életet veszélyeztető állapot tüneteit és megtudhatjátok azt is, hogyan tudtok segíteni egy hőgutát kapott kutyán. A cikkben külön hangsúlyt kaptak azon kutyafajták, amelyek a magasabb kockázatú fajták közé tartoznak és az is kiderül az anyagból, hogy miért!

A hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták

9. Kutyáink egészségvédelme – A gyomorcsavarodásról

Egészségvédelmi sorozatunk első témájaként a rettegett gyomorcsavarodást választottuk, hiszen minden időben aktuális a felelős kutyatulajdonosok figyelmének felhívása ezen életet veszélyeztető állapotra! A gyomorcsavarodás egy hirtelen fellépő életveszélyes állapot, melyet sokan nem ismernek fel időben, ezért fontos beszélnünk róla, hogy ismerd és a tünetek alapján felismerd, ha gyomorcsavarodás alakulna ki kedvencednél. Tudnod kell azt is, mi a teendőd, ha már bekövetkezett a probléma. A gyomorcsavarodásról, a tünetekről, a további teendőkről és a megelőzésről kérdeztük szakértőnket, Dr. Hauberger Pétert, a nyíregyházi Állatkórház klinikus állatorvosát.

Kutyáink egészségvédelme – A gyomorcsavarodásról

8. Csau-Csau fajtaleírás

Kutyafajta kalauzunk fajtaismertetőinél az elsők között került bemutatásra a kéknyelvű chow-chow. A fajta elkötelezett tenyésztőjeként (Broken Hill’s Heart chow-chow kennel) szívügyemnek tekintem e különleges kutyafajta méltó bemutatását és megismertetését. Az Istenek kutyája, ahogy a szerzetesek nevezték, a szépség, a méltóság és a természetesség remekműve, büszke, hűséges és tartózkodó. A chow-chow roppant intelligens és a gazdájához rendkívül hűséges, erős akarata teszi őt kihívássá azon ideális tulajdonosok számára, akik hajlandók elég időt, türelmet és energiát fordítani ezekre a komoly, méltóságteljes és büszke kutyákra. A chow-chow kutyafajta kalauz a külső és belső jellemvonások említésével, a fejlődés, a nevelés, az egészségügyi problémák és a szőrzetápolás tekintetében, némi fajtatörténelemmel megfűszerezve, csodás kiemelt képpel, valamint a 101 Nagykutya fajtára vonatkozó kis videójával portálunk oldalán a 8. legnépszerűbb cikk.

Csau-Csau fajtaleírás

7. 13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

A kutyák csodálatos és páratlan lények, hűségesek, engedelmesek és ragaszkodók, ők valóban az ember legjobb barátai. Bárhogy is megyünk el otthonról, ők mindig ugyanazzal a határtalan, őszinte, gyermeki örömmel és szeretettel várnak minket haza. Egy ölelés és egy simogatás a legnagyobb ajándék számukra és a cserébe nyújtott hálájuk, szeretetük semmihez sem fogható. A kutyák segítenek, ha szomorú vagy és Veled örülnek, ha boldog. Gyógyító erejük a szeretetükben rejlik, amit minden lehetséges módon ki is mutatnak és ez nagyon fontos számunkra, mert a szeretet ereje mindenre képes. Fontos része a csodának a bizalom, mégpedig a feltétel nélküli és a mindenkori, amellyel a kutyák az embert megtisztelik, megajándékozzák, ezzel az ember önmagába vetett hitét és bizalmát megerősítve. A Kutya Portál 2 éves születésnapja alkalmából készült cikkünk a 7. helyet foglalja el a toplistánkban.

13 jel, melyből tudod, hogy a kutyád nagyon szeret

6. Kaukázusi Juhászkutya fajtaleírás

Kutyafajta kalauzunk fajtaismertetőinek sorában a kaukázusi juhászkutya is bemutatásra került, köszönhetően Gyurka Györgynek, a „Karabah Királya” kaukázusi juhászkutya kennel tenyésztőjének és tulajdonosának. Mindent, amit erről az ősi kutyafajtáról tudnod kell, elolvashatsz a cikkben, a típusok, a nevelés, a küllem és a hibák, a jellem és a hibák, a kiképzés és az őrző-védő munka tekintetében. Egyedülállóan mindent összefogó jellemzés a kaukázusi juhászkutyáról, melyet ilyen formában nem találsz meg sehol máshol, csak nálunk a Kutya Portálon. A kaukázusi juhászkutya fajtaleírás Olvasóink körében a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend, mindezzel 2016-ban a 6. legolvasottabb cikkünk lett! Hálás köszönetünk a tenyésztőnek, hogy elkészítette portálunkra az általa tenyésztett fajta jellemzését!

Kaukázusi Juhászkutya fajtaleírás

5. 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül a kutyádnál

A kutyaegészség témakörének e cikke a tünetekre próbál rávilágítani. Fontos felismerni a megváltozott viselkedést, hogy minél előbb meg tudd tenni a szükséges lépéseket kutyád egészségének helyreállítása érdekében. Némely betegség tünetének észlelése és a további teendő kérdése a felelős kutyatulajdonos részéről egyszerűen csak odafigyelést igényel, például egy enyhe gyomorrontásnál, ami a túletetés következménye és elmúlik 1-2 napon belül, ha odafigyelünk, és ha kutyánk napi adagját lecsökkentjük vagy nem hagyjuk őt az étkezések között nassolni. Más tünetek annyira hirtelen jelentkeznek, olyan súlyosak és ijesztőek, hogy azonnal tudod, azon nyomban fogni kell a kedvenced és állatorvoshoz vinni, vészhelyzet esetén állatklinikára. 10 tünet, melyet felelős kutyatulajdonosként soha nem szabad semmibe venned!

10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül a kutyádnál!

4. Gyümölcsök, melyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak

Sokan szeretnék tudni, hogy biztonságos-e kutyáinknál a gyümölcsök etetése. Az igazság az, hogy IGEN. E cikkünkben bemutatjuk azon gyümölcsöket, melyek jók a kutyáinknak. A gyümölcsök etetése kutyánkkal az egyik nagyszerű módja annak, hogy szervezetükbe értékes plusz vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat juttassunk be. Ezen felül, úgy mint nálunk embereknél, a gyümölcsevés igazi élvezet a kutyák számára. Ráadásul nemcsak azt fogják szeretni, ha gyümölcsöt kapnak, de szeretni fogják a gyümölcsök nyújtotta kedvező hatásokat is, melyeket a szervezetükre fognak gyakorolni. Gyümölcsök, melyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak című cikkünk a 4. helyet foglalja el toplistánkban.

https://kutya-portal.hu/gyumolcsok-melyeket-kutyaink-is-biztonsaggal-fogyaszthatnak/

3. Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.

A Kutya Portál 1 éves születésnapja alkalmából készült ez az édes és kedves, kétrészes cikk a gyermekek számára ajánlott kutyafajtákról. A gyermekek és a kutyák egy nagyszerű páros. Ki ne szeretné, ha gyermeke kutya mellett nőne fel számtalan szép élményt és emléket szerezve közben. Ehhez nyújtunk segítséget Nektek e cikkünk II. részével, melyben 11 kutyafajtáról olvashattok érdekes és hasznos információkat képekkel bemutatva őket! Ezeken felül az anyagban található infografikán néhány hasznos és megszívlelendő jó tanácsot olvashattok arról, hogy gyermekeitek hogyan tartsák tiszteletben a kutyát! Minden gyermekes családnak, szülőknek, gyermekeknek, nagyszülőknek, minden kedves Olvasónknak egyaránt ajánljuk figyelmébe!

Gyermekek számára ajánlott kutyafajták II.

2. Gyermekek számára ajánlott kutyafajták I.

A Kutya Portál 1 éves születésnapjára készített cikkünk I. része áll toplistánk 2. helyén. A gyermekek számára ajánlott kutyafajták I. részében szó esik a gyermek számára ideális kutyafajta kiválasztásáról és bemutatásra kerül 9 gyermekbarát kutyafajta fotókkal és fajtaleírással egyetemben, külön kiemelve, hogy az adott fajta miért ideális választás a gyermek számára. Jó tanácsokkal szolgálunk a kutyafajta kiválasztásával kapcsolatos főbb irányelvekről, szem előtt tartandó tényezőkről és segítséget adunk ahhoz, hogyan lehet a gyermek és a kutya között a legjobb a kapcsolat. Minden gyermekes családnak, szülőknek, gyermekeknek, nagyszülőknek, minden kutya iránti rajongónak ajánljuk szeretettel!

Gyermekek számára ajánlott kutyafajták I.

1. 18 betegségjelző tünet, melyből tudod, hogy kutyádnak segítségre van szüksége

Az abszolút dobogós, a Kutya Portál 2016-os évének legnépszerűbb és legolvasottabb cikke, a No.1.

A 18 betegségjelző tünet, ami jelzi, hogy kutyáinknak segítségre van szüksége! Tudvalevő, hogy nem mindig könnyű felismerni egy betegséget a kutyánál, ezért is fontos keresni a különféle finom jeleket, amelyek a potenciális problémára utalhatnak. A Kutya Portál cikke a tünetekre próbál rávilágítani. Fontos felismerni a megváltozott viselkedést! A18 tünet részletezésével adtunk egy kis segítséget azokra az esetekre, ha kedvenceiteknél e tünetek bármelyikét észlelitek, hogy sikerüljön felismernetek és tudjátok megtenni a szükséges lépéseket kutyáitok egészségének helyreállítása érdekében. És egy felelős kutyatulajdonos számára nem lehet más fontosabb, mint kutyája egészsége!

https://kutya-portal.hu/18-betegseg-jelzo-tunet-hogy-tudd-kutyadnak-segitsegre-van-szuksege/

+ 1. A kutyaévek mitológiája

Bónuszként fogadjátok szeretettel a szerkesztők legkedveltebb Kutya Portál cikkét, melyből mindent megtudhattok a kutyaévek mitológiájáról, a kutyák eltérő mértékű fejlődéséről és öregedéséről és az egyes fajták várható élettartamáról, valamint az azt befolyásoló tényezőkről is. Portálunk e cikkében egy évszámító kalkulátort is találtok, így 3 másodperc alatt magatok is ki tudjátok számolni, hogy kutya években mérve hány éves a kutyátok!

https://kutya-portal.hu/a-kutyaevek-mitologiaja/

Ezzel a kis összegzéssel és a Kutya Portál 2016-os legnépszerűbb cikkeinek toplistájával kívánnak minden kedves kutyaszeretőnek a 2017-es esztendőre nagyon boldog, eredményekben, sikerekben, sok-sok örömben, szeretetben és egészségben gazdag Új Esztendőt a Kutya Portál szerkesztői, Vámosi Ildikó és Kovács István!

Köszönjük, hogy olvastatok minket 2016-ban! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek, kedves Olvasóink az ember legjobb barátairól, a kutyákról.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂