A lélekemelő kutyás történetek címet kapott sorozatunkban olyan történetekről olvashattok, melyek  jelentős érzelmi töltéssel rendelkező üzeneteket közvetítenek olvasóik felé, az embernek az állatok, ezen belül pedig a kutyák irányába történő elköteleződéséről, az ember kutyák iránti szeretetéről, az ember kutyák iránti segítő szándékáról. E történetek mondanivalójuk által érintik meg az emberek szívét, vidám és szívmelengető vagy akár szomorkás és szívszorító jelentéstartalmakkal bírnak.

Első történetünkben egy világhírű rock énekesnőnek az állatok felé irányuló segítő szándékáról és az énekesnő kutyák iránti szeretetéről győződhetünk meg.

Chrissie Hynde, a „Pretenders” rock banda énekesnője és vezetője, aki vegetáriánus és az állati jogok aktivistája. Az énekesnő aktivistaként támogatja az amerikai PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), valamint a brit VIVA (Vegetarians’ International Voice for Animals) állatvédő szervezeteket. Chrissie vegetáriánusként és a VIVA aktivistájaként szem előtt tartja az állatok érdekeit, szót emel a haszonállatok irányába történő visszaélések ellen. Első szólólemezén is – melyet 2014 tavaszán Stockholmban készített el – az állatok iránti elköteleződése tükröződik vissza.

„A dalhoz témájában egy csodálatos videoklip készült, mely szívmelengetően a legszebb érzelmeket, érzéseket közvetíti, pontosan azért, hogy mindannyian megünnepeljük azt a szeretetet, mely az embereket és a kutyákat egyesíti, összeköti” – hangsúlyozta ki az énekesnő.

chrissie_hynde_you_or_no_one

Chrissie Hynde „You or No One” című dalából egy fantasztikus videoklipet készítettek, melynek rendezője Steve Glashier kiemeli, hogy a dal mondanivalóján és Chrissie hipnotikusan igéző hangján túl a videó további vonzereje a klip forgatási helyszíne, a csodálatos spanyol táj, mely igazán magával ragadó és lélegzetelállítóan szép.

A történet két meghatározó vonala: az egymás iránti szeretetet tükröző karakterek és a feltűnően lenyűgöző táj.

Az igen látványos környezet, mely Spanyolországban, azon belül Navarrában maga a „Bardenas” Nemzeti Park, mely az UNESCO Bioszféra Rezervátumának részeként természetvédelmi oltalom alatt álló területen található. A „Bardenas” félsivatagi terméketlen természeti terület, mely mintegy 42 000 hektárt foglal magába Navarrától délre.

bardenas_reales_2

Felszínét évszázadok alatt a víz és a szél együttes munkája formálta, így jöttek létre a mai formájukban látható erodálódott gipsz, agyag és homokkőből álló kanyonok, fennsíkok és elszigetelt hegyek, fenékhegyek. A „Bardenas” Nemzeti Park híres gazdag állatvilágáról, fészkelő madarak, hüllők, kétéltűek, különféle halfajok, csigák és rákok számtalan fajának élőhelyét biztosítja ez a terület. A fészkelő madaraknak több mint 100 különféle faja él itt. Az európai kontinensen ez a terület a leggazdagabb az itt fészkelő sztyeppi ragadózó madárfajokat tekintve.

bardenas_reales

A „Bardenas” egy terméketlen terület, a növényzet csak elvétve tud itt megtelepedni, a sziklás hegycsúcsokat fennsíkok váltják, majd mély szakadékok, melyek között megbújva sok kis patak csörgedezik. Az a csodás hely az emberi szem által ritkán látott természet szépségeit rejti magában.

jagger_es_a_festo

A klip másik meghatározó vonala, a főszereplő karakterek, Ismael Loperena, a festő és Jagger, az ő Chow-Chow kutyája (aki gyönyörű – a szerk.). A dal mondanivalójában az ember és a kutya egymás iránti szeretetéből építkezik.

Egy rövid részlet a dal szövegéből:

„Csak azt szeretném, hogy Veled lehessek mindig
Azt szeretném, hogy körülötted lehessek mindig
Azt szeretném, hogy csak Veled vagy senkivel
Így csak Veled vagy senkivel.

Kérlek, maradj! Soha ne menj el!
Kérlek, maradj! Soha ne menj, soha ne menj el!”

A fantasztikusan szép mondanivalót a csodás képi világgal kombináló videoklip az interneten debütált, hiszen az állatvédő Szervezet, a PETA elkötelezett mindazon emberek felé, akik szeretik a kutyákat.

Az énekesnő saját bevallása szerint a dal megírásához az ihletet az egyik kedvenc filmje, a Carlos Sorin rendezésében készült „Bonbon, a kutya” című film adta.Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂