Baksai Attila vagyok, egész kiskorom óta arra vágytam hogy kutyákkal foglalkozhassak, a Kutyák búvár zsebkönyvét bújtam, majd később a Kutya újságot, és kutya enciklopédiákat. Amióta csak az eszemet tudom kerestem az ideális fajtát, hogy mit is szeretnék ha nagy leszek 🙂

Nagymamámék szomszédja tette fel az i-re a pontot, amikor megvásárolta 2007-ben első törzskönyves Amstaffját. Tudtam hogy ezt a fajtát kerestem. El is kezdtem gyűjteni a pénzem egy tökéletes példányra, hogy ha úgy alakul meg tudjam azonnal venni.

2009-ben bekerült a menhelyre egy hányatott sorsú 1,5 év körüli bull type kutya, Szteffy. Vele kezdődött minden. Haza hoztam, kikupáltam de sajnos genetikai betegségek sorozata jött elő rajta: allergia, dp, ataxia. 2015 ben elhunyt. Amikor ez első tünetek elő jöttek megfogadtam, hogy én csak és kizárólag minden genetikai betegségtől mentes kutyát fogok venni és tenyészteni. Később így, céltudatosan kerestem az almokat.

Kutyák

2014 elején volt egy párosítás az Imperial kennelben, amire azt mondtam, ez igen. Nekem kell egy kutya ebből az alomból. Számomra Storm volt a legszebb az alomból, megláttam és megszerettem le is foglaltam azonnal. Vele kezdődött a kiállítási karrierünk: 5x CAC és 2x res. CAC kiállítási eredményt értem el vele eddig és sokat nyert baba korában is.

Imperial_Yes_Iam_PlayboyImperial Yes I’am Playboy– vörös kan. Egy igazi amstaff :). Temperamentumos, bucifejű szeretetbomba. 2014 végén megszületett a From Oops Dale kennelben a 2. kutyám. Rá sokat vártam, őt is születés után 1. nappal lefoglaltam. Vele több kiállításon fordultunk meg, már baba korában megnyert mindent, ahová csak neveztünk. Később Ukrán és Magyar JCH lett.

 

I_Dremead_A_Dream_From_Oops_DaleI Dreamed a Dream From Oops Dale – tigriscsikos szuka fehér jegyekkel (Alapitó szukám). 2015 ben megszületett a féltestvére, egy igazi régi típusú, karakteres Amstaff, vele sportolok, és 2017-től megyünk csak kiállításra.

 

 

Just_For_LC_Leo_CordisJust For L.C. From Oops Dale – sötét tigriscsíkos szuka. 2016 ban megszületett a kanom első fedezéséből egy álom szép vörös szuka kiskutya a Power Kontinental Kennelben, őt elhoztam a fedeztetés fejében, el akartam adni, de úgy döntöttem megtartom mert álom szép kiskutya. Vele álltam előszöt a BIS-ben dobogóra, büszke voltam rá nagyon. 6 kiállításból 5 öt nyert eddig.

 

Power_Kontinental_Hope_From_Leo_CordisPower Kontinental Hope From Leo Cordis. 2016 végén megszületett a Leo Cordis Kennel A alom,  amelyből megtartottam egy meseszép kan kiskutyát vele 2017. máricusban már irány a kiállítások.

 

 

Adonis_Leo_CordisAdonis Leo Cordis

 

 

 

 

Kapcsolat

Baksai Attila 
https://www.facebook.com/leocordiskennel

Weblap: 
https://leocordis.wordpress.com