Mopsz kutyák tenyésztésével foglalkozom, fekete és bézs színben egyaránt. Legnagyobb büszkeségem Némo az alig 2 éves fekete mopsz, aki az egyik legrangosabb kiállításon, a Crufts-on, a mopszok hazájában 4. helyezett volt és egyben az eddigi, a Cruftson legjobb eredményt elérő magyar tenyésztésű mopsz is. Némo ezt az eredményt új gazdájával érte már el, aki az egyik legismertebb angol tenyésztő. Némo 1 évvel korábban a 2013-as Világkiállításon szintén 4. helyezett volt fiatal osztályban a 32 bemutatott kan kutya közül.

Bronz-ezüst és arany fokozatú mestertenyésztői címeket értem már el a nálam született kutyák eredményeivel. Többször is voltam az Év tenyésztője ill. számos kutyám volt Évgyőztes. Majd minden kutyám champion, akár több országban is.

Törekszem, hogy folyamatosan új és új vérvonalakat hozzak be a kennelembe, de megtartva az igazán jól bevált alapokat és figyelve a legfontosabbra az EGÉSZSÉGRE is. Hiszem, hogy vissza kell nyúlni egy-egy régebbi, tisztább típusért is, hogy megfelelően tudjuk súlyozni az új, amerikai és a régebbi angol-európai típusú mopszok előnyeit-hátrányait. A tőlem kikerülő kölykök már több országban is élnek (Anglia, Ausztria, Izland, Ír-, Német-, Olasz-, Oroszország) az új gazdik örömére is. Örömmel tölt el, mikor az ilyen kapcsolatok révén visszakerül hozzám látogatóba egy-egy nálam született „gyerekem” vagy épp egy értékes fedező-kan jön hozzám vendégségbe.

Remélem hamarosan találkozunk!

Nagy Anikó, kenneltulajdonos

Galéria: