A Magyar Chow-Chow Klub szeretettel vár minden tenyésztőt, kiállítót, fajtakedvelőt, valamint érdeklődőt Komáromba, a Monostori Erődbe a 3 napos nemzetközi kiállítási hétvégén megrendezésre kerülő C.A.C. Klubkiállítására.

A CAC  Klubkiállítás 2017. Október 21.-én, szombaton kerül megrendezésre, a CACIB kiállítás utáni délutáni kezdéssel, valószínűsíthetően ugyanabban a ringben fognak zajlani a klubkiállítási bírálatok is, ahol aznap a chow-chow fajtát bírálják majd.

A Klubkiállításnak nagyobb presztízst ad az a tény, hogy a 3 napos nemzetközi kiállítási hétvégén, 2017. Október 20 – 21 – 22.-én nyitott a Champion szerzési lehetőség + 2017. Október 21.-én, a szombati CACIB kiállításon elnyerhető a Crufts qualifikáció, Október 22.-én, vasárnap pedig a Derby győztes cím. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.

Kis hazánkban a chow-chow hivatalos fajtagondozója a Magyar Chow-Chow Klub, mely 2002 februárjában alakult. Az Egyesület fő célja, hogy fajtagondozó ebtenyésztő szervezetként működve egészséges és az előírásoknak megfelelő fajtajelleggel rendelkező törzskönyvezett eb állományt alakítson ki és tartson szinten.

A Klub feladatai közé tartozik a tenyésztői munka koordinálása, tenyésszemlék és kiállítások rendezése, ezen kívül a Klub gyakorta szervez a tenyésztők, valamint a fajtakedvelők számára közös programokat, valamint Magyarországot képviselve minden évben részt vesz a környező országok fajtakiállításain, például a neves Olasz, Szlovák Klubkiállításon, ahonnan a klub tenyésztői általában nagyszerű kiállítási eredményeket elérve térnek haza.

A Magyar Chow-Chow Klub és Baráti Kör szeretettel várja tagjai közé a chow-chow fajtáért elkötelezetten dolgozó tenyésztőket, valamint szeretettel várja pártoló tagjai közé azon chow tulajdonosokat is, akik kutyájának nincs törzskönyve, illetve azon chow rajongókat, akiknek korábban volt, de most nincs vagy még nincs, de nemsokára lesz csauja.

A 2017. évi Chow-Chow CAC Klubkiállítás fontosabb információit az alábbiakban ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Nevezési felhívás

Nevezési felhívás

A Klubkiállításon Charlotte Norskov Jensen bírónő / tenyésztő bírál, aki Dániából érkezik a Klubkiállításra.

Elérhető címek:

Kölyök Klub Győztes 2017 (Baby és Kölyök osztály)
Fiatal Klub Győztes 2017 (Fiatal osztály)
Klub Győztes 2017 (a Növendék, Nyílt és Champion osztályokban)
Veterán Klub Győztes 2017 (Veterán osztály)
CAC (a Növendék, Nyílt és Champion osztályokban)

Különdíjak:

A Legszebb „Rövidszőrű”
A Legszebb „Fekete”
A „legmesszebbről érkezett” kutya különdíja

Nevezési határidő: 2017. Október 01.

Online nevezés az alábbi link alatt>>.

Nevezési lap (postai feladás esetén):

Nevezési lap

Postai nevezési cím:

Magyar Chow-Chow Klub
Rád
Vay Ádám út. 14.
2613

Hobby kutyakiállítás

A Magyar Chow-Chow Klub a tavalyi év pozitív tapasztalatai és visszajelzései alapján az idei évben is megrendezi a Hobby kutyakiállítást, a törzskönyvvel nem rendelkező-, illetve a törzskönyvvel rendelkező, de ivartalanított chow-chowk számára. A Hobby kutyakiállításon életkoruktól függően az alábbi két osztályba nevezhetők be a chowk:

Hobby Puppy
Hobby Adult

A számukra elnyerhető címek:
Legjobb kedvenc kölyök (a Hobby Puppy osztályban)
Legjobb kedvenc felnőtt (a Hobby Adult osztályban)

Ha csatlakozni kívánsz, online is megteheted a rendezvény oldalán>>.

További információkért keresd fel a Magyar Chow-Chow Klub hivatalos honlapját>>.

Illetve a Klub hivatalos facebook oldalán is informálódhatsz>>.

 

A Chow-Chow CAC Klubkiállítás és a nemzetközi kutyakiállítások helyszíne Komárom városa, mely a Kisalföld keleti szélén és a Duna jobb partján fekszik, lakosainak száma közel 20 000 fő. Komárom nagy forgalmú határváros, valamint kulturális és turisztikai központ is egyben, kitűnő fekvésének köszönhetően már a régmúltban is jelentős gazdasági és stratégiai központja volt kis országunknak. A környék élete a komáromi erődrendszer köré rendeződött. A trianoni békeszerződés az országhatár változása mellett a város határait is átrendezte. A kettészakad város egyik fele Magyarország határán belül, másik része pedig a mai napig Szlovákiában található.

Komárom látnivalói közül a legjelentősebbek a belvárosban található Református Templom, a Római Katolikus Templom, a Turul szobor és a Komáromi Gyógyfürdő, mely különlegességét az 1268 méterről feltörő ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz biztosítja.

A város nyugati része a természeti szépségeiről híres, itt található a WF Szabadidőpark is, amely festői környezetben számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide látogató vendégeknek. A Szabadidőpark szabadtéri koncerteknek, fesztiváloknak, egész napos családi programoknak, kiállításoknak, versenyeknek ad otthont.

A város jelentős turisztikai vonzereje a Komáromi erődrendszer, melynek Magyarországi tagjai a Monostori erőd, az Igmándi erőd és a Csillagerőd. Az Igmándi erődben található a Klapka György Múzeum, melynek állandó kiállításai közül kiemelkednek a Római Kőtár valamint a Magyar Tengerészet történetét bemutató kiállítások.

A Monostori erőd – területe a nemzetközi kutyakiállítás helyszínéül is szolgál – Közép-Európa legnagyobb újkori erődje, mely 1850 és 1871 között épült. A Monostori erőd építésénél a kor legfejlettebb építészeti technikáit alkalmazták, de mire befejezték, haditechnikailag elavulttá vált. Katonai funkciója rég megszűnt, a mai időkben turisztikai látványosságként szolgál, valamint különböző programok helyszínéül.

A Komáromi erődrendszer bővebb történetét az alábbi videóban tekinthetjük meg:

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Magyar Chow-Chow Klub 2017. Október 21.-én Komáromba, a Monostori erődbe egy színes és színvonalas CAC Klubkiállítással!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinekHa a chow-chow fajta szerelmese vagy az alábbi cikkek is  hasznosak lehetnek számodra:

Chow-Chow fajtaleírás – A fajta részletes bemutatása mindenre kiterjedően, különleges rajzokkal & videóval illusztrálva! Figyelem!!! A fajtaleírásból elérhetőek a hivatalos fajtagondozó, a Magyar Chow-Chow Klub regisztrált tenyésztői (az információk a kék dobozban, kattints a sárga színű linkekre). Ha kérdésed van vagy chow kiskutyát keresel, bátran fordulj hozzájuk segítségért!

A chow-chow egy különleges családi kedvenc. Megjelenésében oroszlánszerűen fenséges, jellemében szenvedélyesen hűséges, mégis más, mint a többi kutyafajta. De vajon miben különbözik? „Egy ősi kutyafajta, a kéknyelvű Chow-Chow” című cikkünkből megkapod a választ. A cikkben érdekes és hasznos információkat, tényeket olvashatsz a fajtáról a jellem, a vérmérséklet, a viselkedés, a nevelés, a tanítás, a szőrzetápolás, az egészségügyi problémák és még sok más tekintetében!

Tudjátok, mit kell tennetek, ha kutyátok túlmelegszik vagy hőgutát kap? Tudjátok, melyek a hőguta tünetei? És azt tudjátok, hogy segíthettek egy hőgutát kapott kutyán? Ezekre világít rá a “Hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták” című cikkünk, melyben külön kiemeljük, mely kutyafajták és miért tartoznak a magasabb kockázatú fajták közé.

Nyári időszakban kutyáink életét megnehezíti a hőség. Oldalunkon megtudhatod, hogyan óvd meg kutyád a nyár veszélyeitől!

Nyári dilemmák! Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét? Igen vagy nem? Hogy biztosan el tudd dönteni, ebben nyújt segítséget cikkünk!

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!

Kövess minket a facebookon is!