Őrző-védő CAC kutyakiállítás a MEOE Jászberényi Szervezetének rendezésében  2017. Március 19.-én. A kiállítás helyszíne Jászberényben a Borsóhalmi úton található Mentőkutya Iskola.

A MEOE Jászberényi Szervezete évről évre sikeresen rendezi meg az őrző-védő fajták seregszemléjét, hiszen minden évben 200-300 az alábbi kategóriába tartozó kutya nevezését regisztrálják. Reményeik szerint az idén sem lesz ez másként, szeretettel várják az idei évi rendezvényükre is az őrző-védő fajták kiváló egyedeit.

A 2017. évi őrző-védő CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük!

Információk kiállítóknak:

Az alábbi fajták nevezhetők:

FCI. I. Fajtacsoport:

Belga Pásztorkutyák, Berger Picard, Beauceron, Briard, Bouvier des Flandres, Holland Juhászkutyák, Német Juhászkutya, Svájci Fehér Juhászkutya.

FCI. II. Fajtacsoport:

Dobermann, Dogo Mallorquin, Kaukázusi Juhászkutya, Schnauzerek, Bordeauxi Dog, Közép-Ázsiai Juhászkutya, Orosz Fekete Terrier, Bullmasztiff, Cane Corso, Dogo Argentino, Masztiff, Német Törpe Pinscher, Amerikai Bulldog, Fila Brasileiro, Mastino Napoletano, Bulldog, Broholmer, Tosa Inu, Sarplaninac, Boxer, Spanyol Masztiff, Szent Bernáthegyi, Német Dog, Pireneusi Masztiff, Karszti Juhászkutya, Rottweiler, Nagy Pireneusi Hegyikutya, Tibeti Masztiff, Dogo Canario, Hovawart, Nagy Svájci Havasi Kutya, Újfoundlandi, Landseer, Berni Pásztorkutya, Leonbergi, Argentin Dog, Moszkvai Őrkutya, Shar-Pei.

FCI. III. Fajtacsoport:

Airedale Terrier, Amerikai Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier, Bull Terrier, Miniatűr Bullterrier.

FCI. V. Fajtacsoport:

Amerikai Akita

FCI. VI. Fajtacsoport:

Rhodéziai Ridgeback

Bírói lista:

Vezető bíró: Vinnai András

FCI II. fajtacsoport
Orosz fajták Vinnai András
FCI III. fajtacsoport
Összes fajta Korózs Gábor
Molosszerek, Amerikai Akita, Rhodéziai Ridgeback P. Szabó Béla
Egyéb fel nem sorolt kutyafajták Szabó Sándor

Nevezési határidő: 2017. Március 10.

Nevezési díjak

Őrző-Védő CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4500 Ft 9000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2017. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Nevezési lap

Banki átutalás esetén a MEOE Jászberényi Szervezetének bankszámla száma:
JÁSZ Takarékszövetkezet – 69500132 – 11013594
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
MEOE Jászberényi Szervezete
Jászberény
Vásártér 24.
5100

Kiállítással kapcsolatos információk az alábbi e-mail címen kérhetők:
mejasz1970@freemai.hu

További információkért hívd az alábbi telefonszámot:
+36 30 9522 106.

 

Az őrző-védő CAC kutyakiállítás városa Jászberény, mely az Alföld szívében a Zagyva folyó két partján terül el. Jászberény a „Jászság fővárosaként” a megye második legnépesebb városa.

Régészeti emlékek szerint a terület már az őskorban is lakott volt, kelták majd a későbbi időkben avarok telepedtek meg e területen. Konkrétan az Árpád-háziak uralkodása idején alakult a település, melyet sajnos a Tatárjárás teljesen elpusztított.

A Jászok a XIII. században népesítették be e tájegységet. Ezen időtől fogva lett Jászberény a Jászság szellemi, gazdasági és vallási központja. A török időkben a város a szultán magánkincstárához tartozott, védelmére palánkvárat építettek, mely vár sajnos a tűz martalékává vált és már nem építették újjá. A város az 1848-49-es szabadságharcból is kivette részét, a jászságból toborzott önkéntesekből Jászberényben alakult meg a Lehel huszárezred. Az 1950-es évek után a város egyre inkább fejlődésnek indult, létrejöttek az első ipari nagyüzemek, melyek a lakosságnak több munkalehetőséget biztosítottak.

Jászberény látnivalói közül elsőként kell említenünk az 1931 óta működő Jász Múzeumot, mely állandó kiállításainak keretén belül mutatja be a jászok múltjának írásos és tárgyi emlékeit. A műemlék épületben kiállított gyűjtemény legértékesebb darabja a gazdagon faragott, elefántcsont kürt, Lehet kürtje, melyet a X. század végén Németországban kalandozó magyarok egyik hőse, Lehel vezér birtokolt a monda szerint. A Hamza-Múzeum és a Jász Galéria Hamza D. Ákos festőművész-filmrendező festői munkásságát reprezentálja, egyben a múzeum őrzi Hamza D. Ákos 600 kötetes könyvtárát is.

További történelmi látnivalók a városban a gótikus eredetű és barokk formavilágú Magyarok Nagyasszonya Katolikus Templom, a Ferencesek Temploma, mely a XV. században épült, a Jézus Mennybemenetele Római Katolikus Templom.

Jászberényben élénk kulturális élet működik az évente visszatérő rendezvényeinek köszönhetően, mint például a Nemzetközi Táncház és Zenésztábor, a Csángó Fesztivál, az Országos Mézvásár és a Jászberényi Nyár. A városban működik a nemzetközi hírű Jászság Népi Táncegyüttes, a Lehel Társastánc Klub, a Palotásy János Vegyeskar és a Székely Mihály Kórus is.

A családok számára igazi kikapcsolódást jelenthet az 1979 óta működő Állat- és Növénykert, mely a 4,5 hektáros területével Magyarország egyik legkisebb állatkertje. Az állatkert közel két évtizedig szinte állandó képet mutatott, a kilencvenes évek közepétől azonban nagy változások kezdődtek, a szűk zárt ketreceket tágas kifutókra cserélték és további természet közeli újításokat is bevezettek.

Az állatkert célja az állatoknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért a kifutók a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak. A hazai állatkertekhez hasonlóan fő feladatuknak tekintik az oktatást és természetvédelmi nevelést.

Az állatkertben mindennap zoopedagógiai látványetetésekkel várják a vendégeket. A 2001-ben elkezdett programok során az állatok megkapják a napi táplálékukat, amelyért gyakran meg is kell dolgozniuk, a látogatók pedig közben rengeteg információk hallhatnak az állatokról.

A 2003-as évben az állatkert elkezdett az arborétum felé terjeszkedni, a látogatókat szó szerint beviszik az erdőbe, ahol a 2 hektáros arborétumon belül három tanösvény is van, a látogatók ezeket végigjárva sok fontos dolgot megtudhatnak például a madár- és erdővédelemről. A Madárvédelmi Tanösvény 41 állomáson, 50 információs táblán több mint 90 állatfaj színes képével, 66 madárvédelmi eszközt, illetve módszert mutat be. A tanösvény kialakításának célja az volt, hogy a jászberényi állatkert mellett lévő arborétumot is bevonják a látogatók figyelmébe és ez által a környezeti nevelésbe.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a tavaszi idény speciál kiállítására Jászberénybe a MEJÁSZ!Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinek!Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

2017. Március 26.-án az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének rendezésében CAC Nemzeti Kutyakiállításra kerül sor Salgótarjánban. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatók.

2017. Április 01.-én és 02.-én a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület jóvoltából 2 x CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt Békéscsabán. Bővebb információk portálunk kiállítási ajánlójában>>.

A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület Vadászkutya CAC kiállítást rendez 2017.  Április 08.-án Kaposvárott. A kiállításról minden információt megtudhatsz portálunk kiállítási ajánlójából>>.

A MEOE Pécsi Önálló Jogú Egyesülete 70 éves az idei évben, melyet egy Jubileumi CAC kutyakiállítással koronáznak. A kiállítás Szentlőrincen kerül megrendezésre 2017. Április 09.-én. További információk portálunk kiállítási ajánlójában.>>

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2017. Április 15.-ére és 16.-ára 2 x CACIB kutyakiállítást hirdet Debrecenbe. Mindkét napon részt vehetünk egy-egy CACIB nemzetközi kutyakiállításon a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén. További információk portálunk kiállítási ajánlójában olvashatóak.>>

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Szervezetének rendezésében egy minden fajtás CAC nemzeti kutyakiállításon vehetünk részt 2017. április 23.-án Mosonmagyaróváron. A további információkat portálunk kiállítási ajánlójából tudhatod meg>>.

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

A kutyák az ember által legrégebben háziasított állatok. Az emberhez fűződő hosszú kapcsolatuknak köszönhetően egyedülállóan érzékenyek az emberi viselkedésre. Annak ellenére, hogy a két faj már évezredek óta él szoros kapcsolatban egymással, az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekről úgy vélik, hogy a kutyák szeretik, de végül kiderül, hogy a kutyák határozottan nem kedvelik azokat. Hogy melyek azon emberi viselkedések, melyeket a kutyák nem kedvelnek, utálnak vagy gyűlölnek, megtudhatod a “6 emberi viselkedés, melyet a kutyák nem kedvelnek” című cikkünkből.

A kutyák teljesen egyértelműen kommunikálnak velünk emberekkel, csak mi nem mindig tudjuk megfelelően értelmezni a kapott jeleket. Hogy biztosan felismerd, ha fél vagy szorong a kutyád, feltétlen olvasd el az “Így mutatják ki a kutyák, ha félnek vagy szorongnak” című cikkünkben található infografikán az erre vonatkozó képes információkat.

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2016-os év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel! Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.

Jó böngészést hasznos cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

Várunk vissza portálunkra!