Az ősz egy csodás évszak, de kutyáinkra nézve néhány veszélyt és szezonális problémát rejt magában. Annak érdekében, hogy kedvenceinket kellőképpen megvédhessük, tisztában kell lennünk az évszakhoz kapcsolódó veszélyekkel.

A lehullott, őszi falevelek

A változó őszi levelek gyönyörűek, ezzel együtt, ha lehullanak, lenyűgöző talajtakaróvá változnak. Ha nem gondoskodunk megfelelően az eltakarításukról, gondokat okozhatnak. Légy óvatos a séták és a kirándulások alkalmával, mindig vigyázz, hogy kutyád a lehullott leveleket ne vegye a szájába, ne nyalogassa vagy kóstolgassa.

Gombák

A gombák főképp az őszi esők megjelenésével látszólag gyorsan, egyik napról a másikra nőnek ki a földből, sokszor megbújva a lehullott avarszőnyeg alatt számunkra láthatatlanul, de kutyáink számára nagyon is érzékelhetően. Ne hagyd, hogy kutyád bármely gombával érintkezésbe lépjen, beleharapjon vagy egyen belőle. Míg a legtöbb gomba jóindulatú, és ha lenyelik, csak enyhébb egészségügyi tüneteket eredményhez, de van néhány fajta, amely halálos lehet számukra, sőt számunkra, emberek számára is, ha lenyeljük őket. Mivel a gomba azonosítása nehéz, fokozott óvatosság ajánlatos!

Növényvédő szerek

Növényvédő szereket gyakran használnak ősszel a kertekben. Ezt mindenképpen tartsd szem előtt, ha valaki más kertjében tartózkodsz a kutyáddal. Mindig kérdezd meg a tulajdonost, hogy az udvar egyes területei vannak-e növényvédő szerekkel kezelve, ez nagyon fontos kutyád egészségének biztonsága érdekében!

Fagyálló

A veszélyes anyagok közül ebben az időszakban gyakran okoz gondot a fagyálló. Az utcán parkoló autók után gyakran maradnak fagyálló foltok itt-ott, figyelj ezekre nagyon, nehogy kutyád felnyaljon ezekből!

Figyelj kutyádra az utcán és vigyázz, ne igyon pocsolyából, mert nem tudhatod, véletlenül nem fagyálló van-e kifolyva és pocsolyaként összeállva.

Ha otthon tárolsz hűtőfolyadékot, az mindig gondosan elzárva legyen, hogy a gyermekek, a kutyák és más állatok ne férhessenek hozzá! A használt fagyálló dobozát kellő körültekintéssel kezeld!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést barátaiddal és más kutyabarátokkal is, mert számukra is hasznos lehet! Köszönjük! 🙂.További hasznos és értékes cikkek a kutyák szerelmeseinek a szerző hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂