Pearl of Golden-Hill Kennel - Golden Retriever - Kutya Portál Pearl of Golden-Hill Kennel - Golden Retriever - Kutya Portál

Pearl of Golden-Hill Kennel – Golden Retriever

Trixie - Golden Retriever

Golden Retriever kennelünk története 2005. augusztusára nyúlik vissza, ekkor sikerült alig egy éves Trixie kutyánknak munkavizsgát tennie. Arra gondoltunk, hogy egy ilyen kiváló képességű kutya génjeit érdemes továbbtenyészteni. 2007. tavaszán aztán meg is született az első alom.

Az egyik legfontosabb szempont a Trixie-hez leginkább illő kan megtalálása volt, hiszen csak olyan kutya jöhetett szóba, akinek nemcsak az egészségügyi szűréseken elért eredménye megfelelő, de a munkaképessége is Trixie-hez hasonló legyen.

Célunk, hogy fajtáját kiválóan képviselő, kiegyensúlyozott és jó munkaképességű Golden  Retriever kutyák kerüljenek ki kennelünkből.

Sebestyén Lajos és Zsuzsanna (tulajdonosok)

Fotók:A szerző Minden bejegyzés megtekintése

Kovács István

Kovács István vagyok, a kutya-portal.hu-t üzemeltetője, gyerekkorom óta kutyaszerető kutyatulajdonos. Szeretném webes tudásomat a kutyások, tenyésztők és állatorvosok szolgálatába állítani.

7 hozzászólásSzóljon hozzá

 • üdvözlöm kovács úr! nekem egy kaukázusi medveölő kutyám van,és aszt szeretném öntől megkérdezni hogy a szőrzetét lehet-e nyírni ? tisztelettel:búza józsef.

 • Kedves Kovács István!

  Kérdésem a következő lenne golden kutyusunk van szép ,aranyos, okos,és még egészséges reméljük így is marad sokáig ,de a napokban észrevettük,hogy néha amikor feláll alvásból egy kicsit egy két lépés megtételéig mintha nehezebben menne a járás,olyan mintha elzsibbadna a lába. Elvittük orvoshoz teljesen kivizsgálták és mondták semmi olyan elváltozás nincsen amiért aggódnunk kéne egészséges a kutyus csak már 8 éves és nehezebben megy neki a felállás.Javasoltak olyan tápot aminek a nevét nem tudták,de elmondták,hogy Van egy olyan táp,azoknak a kutyuknak, akiknek izületi problémája van… ez egy Natúr táp, szójától és gabonától mentes, nincsenek benne mesterséges adalékanyagok és annyi a különbség hogy van benne Glükozamin és Kondroitium szulfát ami az izületi problémákra van, és Macrogard immunrendszer védelemmel van gazdagítva – a betaglucan segít megerősíteni a kutya saját ellenálló képességét. Tejsav tartalmának stabilizáló hatása van a gyomorra, így a gyomor problémás kutyák is erőszeretettel ehetik! Kérem segítségét ebben ,hogy mit javasol,mert nálunk a kutyus a harmadik gyerek és óvjuk szeretnénk az öregedéssel járó bajokat megelőzni. Természetesen eddig is csak drága prémium tápokkal etettük őt. Várom válaszát amit előre is köszönök!
  Üdvözlettel
  Kovács István (Ráadásul még a nevünk is egyezik) 🙂 🙂

  • Kedves István,
   Köszönöm a hozzászólást és bizalmat.
   Ha az orvos szerint nincs nagyobb gond, annak csak örülünk :).
   Mindazonáltal, mivel a korral csökken a mozgásigény, érdemes figyelni az etetésre, csökkentett energiatartalmú tápok etetése javasolt. Javasolt tápok: Hill’s Prescription Diet j/d, Trovet Mobility, Royal Canin Mobility. Kerülni kell a hirtelen nagy erőfeszítést igénylő mozgást (labdázás – sajnos), ellenben az úszás kifejezetten jót tesz. Valamint érdemes még zöldkagyló kivonatot tartalmazó étrendkiegészítőt is alkalmazni.
   Üdvözlettel,
   István

   • Kedves István!

    Köszönöm a gyors válaszát és be is szerzem holnap a javasolt tápok valamelyikét és a zöldkagyló kivonatot is. Gondolom a zöldkagyló kivonatot adhatom naponta egyszer ugye vagy többször kell?

    Köszönettel
    István

    • Kedves István,

     Az étrendkiegészítőket általában naponta 1x kell, de mindenképpen az útmutató szerint járjon el.

     Üdv,
     István

     • Kedves István!

      Rendben úgy teszem.
      Köszönöm!

      Üdv.
      István

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: