Boogie, a csokoládé színű Labrador Retriever Evansvilleből szökött meg a rendőrkapitányságról szombaton reggel, éppen időben, hogy csatlakozzon a futókhoz a YMCA félmaratonon. 13 mérfölddel később Boogie áthaladt a célvonalon.

„A férjem viselte gondját és segített megtalálni a gazdáját,” írta Jennifer Shearer Reed a 14 News Facebook oldalán. „A férjemnek egész nap figyelnie kellett rá, mivel senki sem tudta, hogy kihez tartozik, de sok ember lelkét megérintette!”

A verseny után az Evansville-i állatgondozó egyesület befogadta Boogie-t a menhelyre, ahol a feltehetően rendkívül büszke gazdija visszakaphatta a kutyust.

Az Evansville-i rendőr elmondta, hogy Boogie valószínűleg az első kutya, aki lefutotta a félmaratont emberi segítség nélkül. Ezen nagyszerű eredmény előtt tisztelegve Boogie-t éremmel jutalmazták.

2011 májusában egy Golden Retriever – Uszkár keverék kutya, Dozen, Marylandben csatlakozott egy futócsapathoz és 5 mérföldes távot futott le. Senkinek nem tűnt fel, hogy Dozen a gazdája nélkül, teljesen önszántából csatlakozott hozzájuk. Bár Dozer nem futott akkora távot, mint Boogie, ő is megkapta a maga érmét és az elismerést az esemény honlapján.

Fotó: Facebook