Balkányi Ágnes vagyok, a Triumphator kennel kizárólagos tulajdonosa. Már több, mint 10 éve foglalkozok és ismerkedek az orosz agarakkal. Az első kósza gondolattól (kb. 2002.), hogy egyszer lesz egy Barzojom figyelemmel követtem a fajtát, almokat, tervezett párosításokat, míg megismerkedtem egy fantasztikus természetű gyönyörű kannal, akivel együtt is dolgozhattam a kiállításokon. Akkor eldöntöttem, hogy nekem ebből a vérvonalból van szükségem egy kiskutyára.

Ami késett, de nem múlt, tudomásomra jutott, hogy ennek a kannak az alomtestvérétől és egy francia import kantól terveznek almot, fel is kerestem a tenyésztőt és le is foglaltam az első választási lehetőséget. 2008 decemberében meg is született első saját Orosz agaram, egy vörös-fehér szépség: Samantha. Sokat gondolkoztam, hogy melyik kiskutyát is hozzam el, mert nem szerettem a vörös színt, mégis ő állt hozzám a legközelebb, az idővel bebizonyosodott minden szempontból, hogy jól választottam. Samantha az egyik legeredményesebb Barzoj szuka kishazánkban, jó futó- és vadászkésséggel rendelkezik, egészséges agár de ami a legfontosabb egy igazi társ! Nem volt kérdés, hogy ki lesz a kennelem alapítószukája, akinek az utódaival tervezem a jövőnket.

A Triumphator kennel első almában 9 erős-, szép- és egészséges kiskutya született 2013. Áprilisában. A fent említett Samanthához egy olyan kant kerestem, akinek nem csak tulajdonságban, de típusban is megfelelt, akinek a gazdája szintén felelősségteljes, és nem hanyagolja el az egészségügyi szűréseket sem. Egészen Sedelsberg-ig, utaztunk a kiskutyáink apjához.

Triumphator Barzojok szép sikereket értek el kiállításokon bébi osztályban. Remélem a továbbiakban is sok örömet fognak szerezni gazdáiknak Dániában-, Svájcban és Magyarországon egyaránt!
Jelenleg 6 Barzoj él velünk. Akikre azt hiszem büszke lehetek.

Balkányi Ágnes Triumphator FCI Barzoi kennel

Elérhetőségek: