fbpx

Vadászkutya CAC Kutyakiállítás – Kaposvár – 2016. Április 09.

Vadászkutya CAC Kutyakiállítás – Kaposvár - 2016. Április 09.


A tavaszi idény második speciál kiállításán, a Vadászkutya CAC kiállításon a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület szervezésében és rendezésében vehetünk részt 2016. Április 09.-én Kaposvárott. A kiállítás helyszíne az Egyesület Kutyakiképző Iskolájának területe, mely a Városi Sportcsarnok mögött található.

Az Egyesület által megrendezésre kerülő Vadászkutya CAC kutyakiállításnak Kaposváron már hagyománya van, mivel az idén már 12. éve rendezik meg azt. Ezen felül már sok éve szintén Kaposvár ad otthont a speciál Német Juhász fajtakiállításnak is.

Az Ebtenyésztő Egyesület akkor még MEOE Kaposvári Egyesülete néven az 1960-as évek elejétől fogja össze Kaposvárott és környékén a kutyások táborát. A jelenlegi vezetőség ebben a formájában 1990 óta irányítja az Egyesületet. Szívügyüknek tekintik a családok kulturált és felelős állattartásra való ösztönzését az ifjú nemzedék bevonásával egyetemben. E célkitűzésükben jó példával járnak elől, hiszen az Egyesület egy nagyon jól működő kutyaiskolát működtet, ahol minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő tanfolyamot.

A Best Dog kutyaiskolában a kutyát szerető családok, fiatalok és gyerekek találkoznak és a pozitív megerősítés szerinti oktatásra építve együtt tanulnak a kutyáikkal. Az Egyesület és a kutyaiskola közösen nagy hangsúlyt fektet már gyerekkortól kezdődően a kutyák szeretetének és a kutyázásnak a megismertetésére, ezért általános iskolákba ellátogatva fajta- és egyéb kutyabemutatókkal népszerűsítik a kutyázást. A kutyaiskolába már 3 hónapos kortól várják a szocializálódni és tanulni vágyó ebeket és szorgos gazdáikat, ahol viselkedési, szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segítik a kutyatartókat, megtanítják az iskola növendékeit szeretettel és türelemmel kutyázni. Ezen felül indítanak vadászvizsgára, tenyésszemlére és kutyakiállításra való felkészítést is. A kutyás sportok terén is több lehetőséggel várják az elkötelezett sportolókat, az agility és a súlyhúzás is nagyon kedvelt szórakozás mind a kutyák, mint a gazdik számára. A Best Dog kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken is fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, amik nagyon népszerűek a nézők körében.

A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület vezetősége és a mester kutyakiképzők a jövőben is sok szeretettel várják a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat egy parkosított, tiszta és gondozott területre a Best Dog kutyaiskola különböző tanfolyamaira.

A 2016. évi Vadászkutya CAC kutyakiállítás fontosabb információit a következőkben ismertetjük:

Információk kiállítóknak:

Bírói lista:

Vezető bíró: Kardos Vilmos

FCI II. fajtacsoport
Argentín Dog Bosnjak Tibor (SRB)
FCI III. fajtacsoport
Terrierek Nicola Smolic (HR)
FCI IV. fajtacsoport
Tacskók Nicola Smolic (HR)
FCI V. fajtacsoport
Spitzek Bosnjak Tibor (SRB)
FCI VI. fajtacsoport
Kopók Bosnjak Tibor (SRB)
FCI VII. fajtacsoport
Vizslák Karlo Bala (SRB)
FCI VIII. fajtacsoport
Retrieverek Kardos Vilmos (HU)
FCI X. fajtacsoport
Agarak Karlo Bala (SRB)

Nevezési határidő: 2016. Március 12.

Nevezési díjak

CAC Kiállítás Szövetségi tagkártyával rendelkezők részére Szövetségi tagkártyával NEM rendelkezők részére
Első kutya 4000 Ft 8000 Ft
Második kutyától 3500 Ft 7000 Ft
Veterán, Minor Puppy, Kölyök 2500 Ft 5000 Ft
CAC kiállítás helyszínen nevezhető
Fiatal felvezetők 2000 Ft 4000 Ft
Kutyapár, Tenyészcsoport, Utódcsoport 2000 Ft 4000 Ft

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
Online nevezés esetén mellékelni kell a befizetési csekk vagy átutalás másolatát.
A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!
Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2016. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Banki átutalás esetén a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület bankszámlaszáma:
11600006– 00000000 – 60841872.
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Somogy Megyei Kinológiai Egyesület
Kaposvár
Pf.: 209.
7401

További információk az alábbi oldalon tekinthetők meg>>.

Illetve a Best Dog Kutyaiskola hivatalos facebook oldalán>>.

Kiállítással kapcsolatos információk az alábbi e-mail címen kérhetők:
szmolka.janos@gmail.com

További információkért hívd az alábbi telefonszámokat:
+36 70 702 1720; +36 70 702 1725.

 

A Vadászkutya CAC kiállítás városa Kaposvár, mely csodálatos természeti környezetben a Kapos folyó két partján, a Somogyi dombság területén és a Zselic lankái között fekszik. A több mint 60 000 lakosú „Somogyország fővárosa” dinamikusan fejlődő megyeszékhely, egyetemi város és püspöki székhely is egyben.

Ránk maradt írásos emlékek tanúsága szerint a város területe már az i. e. 5. évezred környékén lakott volt. A 13. században építették fel ezen a helyen Kaposvár várát, melyet a 15. században földvárból kővárrá alakítottak át. 1558-ban Kaposvár mezővárosi jogot kapott. A török megszállás hosszú évtizedei a várost sem kímélték, mely alól 131 év után, 1686-ban szabadult fel. A várost a 18. században újjáépítették a vártól északra fekvő, magasabb területen. 1690-től az Esterházy család birtokaihoz tartozott, akik a somogyi birtokaik központjává tették, így a település gazdasági és közigazgatási szerepe egyre növekedett. A kiegyezés után indult meg a város életének intenzív fejlődése, melynek eredményeképpen 1873-ban rendezett tanácsú várossá nyilvánították, ekkorra már a lakosság meghaladta a 6000 főt. A rohamos fejlődésnek köszönhetően az itt élők száma néhány évtized alatt megtízszereződött, a fejlődés pedig a XX. században is folytatódott, mely a XXI. században sem ért véget.

Kaposvár a szecesszió, a fesztiválok, a szökőkutak és a virágok városa, mely az elmúlt évek során számos felújításon esett át, ennek köszönhetően egyes részeit teljesen modernizálták, ugyanakkor megőrizték történelmi emlékekeit is.

Kaposvár belvárosa nagyrészt a XIX.-XX. század fordulóját megelőző és követő időkben épült ki. Az 1911-ben megnyílt Csiky Gergely Színház épülete, a Szivárvány Mozi és Zeneház, a Kaposvári Tudomány és Technika háza,a Városháza üvegablakai mind a szecessziós stílus egy-egy gyöngyszeme.

Kaposvár, mint a festők városa, hol jeles és nemzetközileg elismert magyar festőművészek éltek és alkottak. Rippl-Rónai József, Vaszary János, Galimberti Sándor több szállal kötődtek a városhoz, annak korabeli kulturális életéhez. Rippl-Rónai József a magyar posztimpresszionista festészet meghatározó erejű alkotója volt. Az 1900-as évek elején vásárolta meg a kaposvári Róma hegyen álló parkos, ligetes épületet, melyben élt és alkotott haláláig. A parkkal övezett, hatszobás emeletes villa a művész saját bútoraival berendezve hűen tükrözi az eredeti állapotokat. Több mint nyolcvan műalkotásával gazdag betekintést nyújt a művész minden festői korszakába. Rippl-Rónai és Vaszary szülőháza jelenleg is látogatható, emlékmúzeumként és kiállító-teremként funkcionálnak.

A kultúra hatalmas szerepet játszik a város életében és a helybéliek igyekeznek minél több programot kialakítani, mellyel növelhetik a város értékeit és melyekkel őrizhetik hagyományaikat. A fesztiválok ideje a Dorottya napi farsangi programsorozattal veszi kezdetét, ezt követi a márciusban megrendezésre kerülő Kaposvári Tavaszi Fesztivál zenés, táncos rendezvénye. Májusban a város ismert festőművészei előtt tiszteleg a Festők Városa Hangulatfesztivál programsorozattal. A négy napos, mediterrán atmoszférájú programsorozatban az utcán alkotó festők, kézművesek, előadóművészek között nézelődhet a látogató. A nyári hónapokban a Szentjakabi Bencés Apátság szabadtéri színpadán zajlik a Szentjakabi Nyári Esték előadássorozat. Kétévente a városban gyűlnek össze a színházak kicsiknek szóló darabjaikkal a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján. A kínálatot színesítik a regionális, országos és nemzetközi tudományos konferenciák, találkozók, vásárok, bajnokságok és a lovas világversenyek is.

Kaposvár sportélete sokrétű, nemzeti sportvárosként az egyéni és a csapatsportokban is az élvonalban képviseltetik magukat. A város kosárlabda és röplabda csapata többszörös magyar bajnok, labdarugó együttese az első osztályban játszik. A város az elmúlt évtizedek alatt számos olimpiai és világbajnokot adott Magyarországnak, a Nemzet Sportvárosa és a Lovassportok települése címekkel is büszkélkedhet. A Nemzet Sportvárosa címet azok a települések kapják, melyek sokat tesznek azért, hogy a város lakossága változatos és aktív sporttevékenységet folytathasson az egészséges életért.

Kaposvár, a virágok városa, mely korabeli emlékek szerint első ízben 1930-ben kapta meg ezt a címet. A város 2 000 000 m2 zöldterületet gondoz, 140 000 virágpalántát ültet évente a közterekre és a parkokba, amerre a szem ellát, virágok lepik el a tereket, díszítik a kandelábereket, a belvárost és a lakótelepeket egyaránt. Kaposvár 2003-ban első helyezést ért el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben, majd 2004-ben arany minősítést szerzett Franciaországban az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében. 2007-ben Kaposvárnak ítélték oda a Virágos Magyarországért aranydiplomát, 2009-ben az Év Települése díjat, 2010-ben pedig Magyarország legszebb főterévé választották a kaposvári Kossuth teret.

Kaposvár ma már nem csak a virágok, de a szökőkutak városa is, az elsőt 1913-ban állították fel a színház előtt. Ma már 28 működő szökőkút van a városban, melyek igazi felüdülést hoznak az ide látogatóknak és az itt élőknek.

A város természeti környezetéből kiemelkedik a Deseda-tó és arborétum. A Tó az ország leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak táplál. A tó és környéke számos védett állatnak, vonuló vízimadárnak kedvelt élőhelye, pihenőhelye. Jellegzetessége a magyar tűzlepke, a kis apollólepke és a fehér gólya.

A Desedai-parkerdőt a tó északi részén alakították ki parkolókkal, játszóterekkel és tanösvényekkel. A parkerdő dombos, mocsaras arborétuma félszigetként nyúlik be északi irányból a tóba. A nagyközönség számára a millennium évében nyitották meg a botanikai gyűjteményt, mely a szemet gyönyörködtető növényritkaságokkal egyaránt szolgálja a kikapcsolódást, a tanulást és a pihenést. A fiatal botanikai gyűjteményben tűlevelűeket, hamis ciprusokat, tujákat és jegenyefenyőket ültettek sorokban és csoportosan. Az arborétumban honos az ezüsthárs, a bükk, a nyír. A partról 100 méteres fahíd ível át a tó Deseda pataki ága fölött a félszigetre. Az arborétum sétaútja közvetlenül a vízpart vonalát követi, kerékpárútján végighaladva pedig az egész tavat körbekerekezhetjük.

Hangulatos város Kaposvár, ahol összhangban van a régi és az új. A belváros patinás szecessziós épületei, a terjedelmes zöldövezetek, a parkok és közterek a pompás virágokkal és a szökőkutak sokaságával egyetemben.

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a tavaszi idény első speciál kiállítására, a Vadászkutya CAC kiállításra Kaposvárra a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület!

 

Amennyiben tetszett a cikk és hasznosnak véled, kérlek, oszd meg, hogy minél több kutyaszerető emberhez, családhoz eljuthasson! Köszönjük!

A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: