Vadászkutya CAC Kutyakiállítás – Kaposvár - 2019. Április 06. - Kutya Portál Vadászkutya CAC Kutyakiállítás – Kaposvár - 2019. Április 06. - Kutya Portál

Vadászkutya CAC Kutyakiállítás – Kaposvár – 2019. Április 06.

Vadászkutya CAC Kutyakiállítás – Kaposvár - 2019. Április 06.

A kiállítási idény első speciál kiállításán, a Vadászkutya CAC kiállításon a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület szervezésében és rendezésében vehetünk részt 2019. Április 06.-án Kaposvárott. A kiállítás helyszíne az Egyesület BEST DOG Kutyakiképző Iskolájának területe, mely a Városi Sportcsarnok mögött található.

A kiállítást rendező Egyesület, a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület

Az Ebtenyésztő Egyesület az 1960-s évek elejétől fogja össze Kaposvárott és környékén a kutyások táborát. A jelenlegi vezetőség ebben a formájában 1990 óta irányítja az Egyesületet. Szívügyüknek tekintik a családok kulturált és felelős állattartásra való ösztönzését az ifjú nemzedék bevonásával egyetemben. E célkitűzésükben jó példával járnak elől, hiszen az Egyesület egy nagyon jól működő kutyaiskolát működtet, ahol minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő tanfolyamot.

A Best Dog kutyaiskolában a kutyát szerető családok, fiatalok és gyerekek találkoznak és a pozitív megerősítés szerinti oktatásra építve együtt tanulnak a kutyáikkal. Az Egyesület és a kutyaiskola közösen nagy hangsúlyt fektet már gyerekkortól kezdődően a kutyák szeretetének és a kutyázásnak a megismertetésére, ezért általános iskolákba ellátogatva fajta- és egyéb kutyabemutatókkal népszerűsítik a kutyázást. A kutyaiskolába 3 hónapos kortól várják a szocializálódni és tanulni vágyó ebeket és szorgos gazdáikat, ahol viselkedési, szocializációs valamint engedelmességi tréninggel segítik a kutyatartókat, megtanítják az iskola növendékeit szeretettel és türelemmel kutyázni. Ezen felül indítanak vadászvizsgára, tenyésszemlére és kutyakiállításra való felkészítést is. A kutyás sportok terén is több lehetőséggel várják az elkötelezett sportolókat, az agility és a súlyhúzás is nagyon kedvelt szórakozás mind a kutyák, mint a gazdik számára. A Best Dog kutyaiskola szívesen vesz részt különböző rendezvényeken is fegyelmező és őrző-védő bemutatókkal, amik nagyon népszerűek a nézők körében.

A Somogy Megyei Kinológiai Egyesület vezetősége és a mester kutyakiképzők a jövőben is sok szeretettel várják a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat egy parkosított, tiszta és gondozott területre a Best Dog kutyaiskola különböző tanfolyamaira.

Az Egyesület által megrendezésre kerülő Vadászkutya CAC kutyakiállításnak Kaposváron már hagyománya van, mivel az idén már 15. éve rendezik meg azt. Ezen felül már sok éve szintén Kaposvár ad otthont a speciál Német Juhász fajtakiállításnak is.

Információk kiállítóknak:

Végleges statisztika>>

Körbeosztás>>

Bírói lista:

Vezetőbíró: Harsányi Péter

FCI II. fajtacsoport
Argentin Dog Stefan Sinko (SLO)
FCI III. fajtacsoport
Terrierek Harsányi Péter (HU)
FCI IV. fajtacsoport
Tacskók Jane Serafimov (MK)
FCI V. fajtacsoport
Szibériai Husky, Alaszkai Malamut, Szamojéd Miklós Levente (HU)
Többi fajta Jane Serafimov (MK)
FCI VI. fajtacsoport
Basset Hound, Bloodhound, Dalmata, Rhodesian Ridgeback Olga Sinko (SLO)
Többi fajta Miklós Levente (HU)
FCI VII. fajtacsoport
Angol Szetter, Gordon Szetter, Ír Szetter, Pointer Olga Sinko (SLO)
Többi fajta Stefan Sinko (SLO)
FCI VIII. fajtacsoport
Összes fajta Miklós Levente (HU)
FCI X. fajtacsoport
Összes fajta Olga Sinko (SLO)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak
MEOESZ tagsággal rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 03. 08.
Második nevezési határidő
2019. 03. 24.
Első kutya 4000 Ft 6000 Ft
További kutyák 3500 Ft 5000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 2500 Ft 4000 Ft
Tenyészcsoportok 2000 Ft 2000 Ft
Kutyapárok 2000 Ft 2000 Ft
Fiatal Felvezetők 2000 Ft 2000 Ft

Nevezési határidők és nevezési díjak
s
zövetségi tagkártyával nem rendelkezők számára

Első nevezési határidő
2019. 03. 08.
Második nevezési határidő
2019. 03. 24.
Első kutya 8000 Ft 12 000 Ft
További kutyák 7000 Ft 10 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 5000 Ft 8000 Ft
Tenyészcsoportok 4000 Ft 4000 Ft
Kutyapárok 4000 Ft 4000 Ft
Fiatal Felvezetők 4000 Ft 4000 Ft

Nevezést indíthatunk online erről a linkről>>.
A nevezési díj már a nevezés elindítása előtt ugyanezen oldalon befizethető bankkártyáról vagy átutalással. Ha átutalással küldjük, célravezetőbb előbb a nevezési díjat befizetni, majd a nevezésnél a banktól kapott e-mailt, mint a nevezési díj befizetését szolgáló igazolást feltölteni.
A személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munka bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2019. évi szövetségi tagkártya másolatát.

Nevezési cím és információ:
Somogy Megyei Kinológiai Egyesület
Kaposvár
Pf.: 209.
7401

Banki átutalás esetén a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület bankszámlaszáma:
11600006– 00000000 – 60841872.
A nevezés mindig a tulajdonos neve alatt történjen.

Postai nevezési cím:
Hód-Dog Kutyabarát Egyesület
Hódmezővásárhely
PF.: 1.
6801

Kiállítási információk az alábbi oldalon tekinthetők meg>>.

Kiállítással kapcsolatos információk az alábbi e-mail címen kérhetők:
szmolka.janos@gmail.com

Azonnali információkért az alábbi telefonszámokat hívhatod:
+36 70 702 1720; +36 70 702 1725.

Az online nevezéssel kapcsolatos információk megtekinthetők a Hód-Dog.hu oldalán >>.

Az eseményhez csatlakozni a Rendezvény hivatalos oldalán tudsz >>.

Bemutatjuk a kutyakiállítás városát, Kaposvárt

A Vadászkutya CAC kiállítás városa Kaposvár, mely csodálatos természeti környezetben a Kapos folyó két partján, a Somogyi dombság területén és a Zselic lankái között fekszik. A több mint 60 000 lakosú „Somogyország fővárosa” dinamikusan fejlődő megyeszékhely, egyetemi város és püspöki székhely is egyben.

Ránk maradt írásos emlékek tanúsága szerint a város területe már az i. e. 5. évezred környékén lakott volt. A 13. században építették fel ezen a helyen Kaposvár várát, melyet a 15. században földvárból kővárrá alakítottak át. 1558-ban Kaposvár mezővárosi jogot kapott. A török megszállás hosszú évtizedei a várost sem kímélték, mely alól 131 év után, 1686-ban szabadult fel. A várost a 18. században újjáépítették a vártól északra fekvő, magasabb területen. 1690-től az Esterházy család birtokaihoz tartozott, akik a somogyi birtokaik központjává tették, így a település gazdasági és közigazgatási szerepe egyre növekedett. A kiegyezés után indult meg a város életének intenzív fejlődése, melynek eredményeképpen 1873-ban rendezett tanácsú várossá nyilvánították, ekkorra már a lakosság meghaladta a 6000 főt. A rohamos fejlődésnek köszönhetően az itt élők száma néhány évtized alatt megtízszereződött, a fejlődés pedig a XX. században is folytatódott, mely a XXI. században sem ért véget.

Kaposvár a szecesszió, a fesztiválok, a szökőkutak és a virágok városa, mely az elmúlt évek során számos felújításon esett át, ennek köszönhetően egyes részeit teljesen modernizálták, ugyanakkor megőrizték történelmi emlékekeit is.

Kaposvár belvárosa nagyrészt a XIX.-XX. század fordulóját megelőző és követő időkben épült ki. Az 1911-ben megnyílt Csiky Gergely Színház épülete, a Szivárvány Mozi és Zeneház, a Kaposvári Tudomány és Technika háza,a Városháza üvegablakai mind a szecessziós stílus egy-egy gyöngyszeme.

Kaposvár, mint a festők városa, hol jeles és nemzetközileg elismert magyar festőművészek éltek és alkottak. Rippl-Rónai József, Vaszary János, Galimberti Sándor több szállal kötődtek a városhoz, annak korabeli kulturális életéhez. Rippl-Rónai József a magyar posztimpresszionista festészet meghatározó erejű alkotója volt. Az 1900-as évek elején vásárolta meg a kaposvári Róma hegyen álló parkos, ligetes épületet, melyben élt és alkotott haláláig. A parkkal övezett, hatszobás emeletes villa a művész saját bútoraival berendezve hűen tükrözi az eredeti állapotokat. Több mint nyolcvan műalkotásával gazdag betekintést nyújt a művész minden festői korszakába. Rippl-Rónai és Vaszary szülőháza jelenleg is látogatható, emlékmúzeumként és kiállító-teremként funkcionálnak.

A kultúra hatalmas szerepet játszik a város életében és a helybéliek igyekeznek minél több programot kialakítani, mellyel növelhetik a város értékeit és melyekkel őrizhetik hagyományaikat. A fesztiválok ideje a Dorottya napi farsangi programsorozattal veszi kezdetét, ezt követi a márciusban megrendezésre kerülő Kaposvári Tavaszi Fesztivál zenés, táncos rendezvénye. Májusban a város ismert festőművészei előtt tiszteleg a Festők Városa Hangulatfesztivál programsorozattal. A négy napos, mediterrán atmoszférájú programsorozatban az utcán alkotó festők, kézművesek, előadóművészek között nézelődhet a látogató. A nyári hónapokban a Szentjakabi Bencés Apátság szabadtéri színpadán zajlik a Szentjakabi Nyári Esték előadássorozat. Kétévente a városban gyűlnek össze a színházak kicsiknek szóló darabjaikkal a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján. A kínálatot színesítik a regionális, országos és nemzetközi tudományos konferenciák, találkozók, vásárok, bajnokságok és a lovas világversenyek is.

Kaposvár sportélete sokrétű, nemzeti sportvárosként az egyéni és a csapatsportokban is az élvonalban képviseltetik magukat. A város kosárlabda és röplabda csapata többszörös magyar bajnok, labdarugó együttese az első osztályban játszik. A város az elmúlt évtizedek alatt számos olimpiai és világbajnokot adott Magyarországnak, a Nemzet Sportvárosa és a Lovassportok települése címekkel is büszkélkedhet. A Nemzet Sportvárosa címet azok a települések kapják, melyek sokat tesznek azért, hogy a város lakossága változatos és aktív sporttevékenységet folytathasson az egészséges életért.

Kaposvár, a virágok városa, mely korabeli emlékek szerint első ízben 1930-ben kapta meg ezt a címet. A város 2 000 000 m2 zöldterületet gondoz, 140 000 virágpalántát ültet évente a közterekre és a parkokba, amerre a szem ellát, virágok lepik el a tereket, díszítik a kandelábereket, a belvárost és a lakótelepeket egyaránt. Kaposvár 2003-ban első helyezést ért el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben, majd 2004-ben arany minősítést szerzett Franciaországban az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében. 2007-ben Kaposvárnak ítélték oda a Virágos Magyarországért aranydiplomát, 2009-ben az Év Települése díjat, 2010-ben pedig Magyarország legszebb főterévé választották a kaposvári Kossuth teret.

Kaposvár ma már nem csak a virágok, de a szökőkutak városa is, az elsőt 1913-ban állították fel a színház előtt. Ma már 28 működő szökőkút van a városban, melyek igazi felüdülést hoznak az ide látogatóknak és az itt élőknek.

A város természeti környezetéből kiemelkedik a Deseda-tó és arborétum. A Tó az ország leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak táplál. A tó és környéke számos védett állatnak, vonuló vízimadárnak kedvelt élőhelye, pihenőhelye. Jellegzetessége a magyar tűzlepke, a kis apollólepke és a fehér gólya.

A Desedai-parkerdőt a tó északi részén alakították ki parkolókkal, játszóterekkel és tanösvényekkel. A parkerdő dombos, mocsaras arborétuma félszigetként nyúlik be északi irányból a tóba. A nagyközönség számára a millennium évében nyitották meg a botanikai gyűjteményt, mely a szemet gyönyörködtető növényritkaságokkal egyaránt szolgálja a kikapcsolódást, a tanulást és a pihenést. A fiatal botanikai gyűjteményben tűlevelűeket, hamis ciprusokat, tujákat és jegenyefenyőket ültettek sorokban és csoportosan. Az arborétumban honos az ezüsthárs, a bükk, a nyír. A partról 100 méteres fahíd ível át a tó Deseda pataki ága fölött a félszigetre. Az arborétum sétaútja közvetlenül a vízpart vonalát követi, kerékpárútján végighaladva pedig az egész tavat körbekerekezhetjük.

Hangulatos város Kaposvár, ahol összhangban van a régi és az új. A belváros patinás szecessziós épületei, a terjedelmes zöldövezetek, a parkok és közterek a pompás virágokkal és a szökőkutak sokaságával egyetemben.

Gyere és látogass el Te is, a szervezők szeretettel várnak!

Minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület a tavaszi idény első speciál kiállítására, a Vadászkutya CAC kiállításra Kaposvárra!Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönjük! 🙂.Kutya Portál, egy értékes weboldal a kutyák szerelmeseinekHa kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánljuk figyelmedbe a 2019. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárunkat, melyből minden kiállítási ajánlónk elérhető illetve elérhető lesz!

World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, az elmúlt és az elkövetkezendő évek Világkiállításainak és Európa Kutyakiállításainak dátumaival, helyszíneivel, a hivatalos honlapok, az eredmények, néhány színes videó linkjeivel és portálunk ajánlóival!

Portálunkon elérhetőek az előző évek kutyakiállítási naptárjai, a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár, a 2016. évi MEOESZ kiállítási naptár, a 2015. évi kiállítási naptár, és a 2014. évi kutyakiállítási naptár, melyekből minden kiállítási ajánlónk visszanézhető!

Ajánljuk figyelmedbe további hasznos cikkeinket is:

Kutyahideg – Hogyan óvjuk meg kedvenceinket a téli betegségektől. A Kutya Portál aktuális cikke a tél nehézségeire hívja fel a kutyatartók figyelmét!

Hóimádó kutyafajták. A téli hónapok által inspirálva bemutatjuk azon kutyafajtákat, akik kiváló társai lehetnek a tél szerelmeseinek.

Kutyatulajdonosok figyelem! “A férgesség tünetei a kutyáknál” című cikkünkben a kutyák férgességének tüneteiről olvashattok! A megelőzésre fektetve a hangsúlyt, ha kutyatulajdonos vagy, kutyádat 3 havonta féregtelenítsd!

7 tévhit a kutyákról és a télről. Portálunk cikke rávilágít néhány tévhitre és velük szemben az igazságra a kutyák téli időszakhoz kapcsolódó  képességeiről.

Tudjátok, hogy vajon miért alszanak háton fekve a kutyák? Előjáróban annyit elárulok, hogy mindez két okra vezethető vissza. Pontosabban megtudhatod, ha portálunk erről szóló cikkét elolvasod!

Chow-Chow fajtaleírás – A fajta részletes bemutatása mindenre kiterjedően, különleges rajzokkal & videóval illusztrálva! Figyelem!!! A fajtaleírásból elérhetőek a hivatalos fajtagondozó, a Magyar Chow-Chow Klub regisztrált tenyésztői (az információk a kék dobozban, kattints a sárga színű linkekre). Ha kérdésed van vagy chow kiskutyát keresel, bátran fordulj hozzájuk segítségért!

A Kutya Portál sok hasznos és értékes cikkben bővelkedik, melyekből összeállítottuk a 2018-as év legolvasottabb és legnépszerűbb cikkeinek TOP 10-es listáját! Fogadjátok tőlünk szeretettel!🙂😊 Az idén is azért dolgozunk, hogy sok hasznos információt és értékes gondolatot, jó tanácsot és érdeklődésre számot tartó cikket osszunk meg Veletek az ember legjobb barátairól, a kutyákról.🙂

Jó böngészést cikkeink között és kellemes időtöltést oldalunkon!🙂Kutya Portál, a felelősségteljes kutyaszeretők weboldala!

🙂 Várunk vissza portálunkra! 🙂

Kövess minket a facebookon is! A szerző Minden bejegyzés megtekintése Szerző weboldala

Vámosi Ildikó

Vámosi Ildikó vagyok, tenyésztő. Szeretem az állatokat, legfőképpen a kutyákat. A családom mellett a chow-chowk töltik ki az életem. Már lassan 23 éve, hogy imádom őket és 20 éve tenyésztem is őket. Az eltelt évek alatt a kutyáinkkal megéltünk sok jót és rosszat is, viszont, amit cserébe kaptunk tőlük, az pénzzel megfizethetetlen, a tiszta szeretetet!
A Kutya Portál olvasóit szeretném érdekes témákkal segítve eligazodni a kutyák világában.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: