A Westminster kutyakiállítás a Crufts mellett a világ egyik legrégebbi kutyás showja. A Westminster Kennel Club rendezésében és szervezésben az idei évben már 138. alkalommal kerül megrendezésre ez a nagy és híres kutyás show.

A kiállítás New Yorkban két egymáshoz közeli helyszínen kerül megrendezésre 2014. február 10.–én és 11.-én. Az egyik helyszín a Piers 92/94. szám alatt található Kiállítási Központ, e rendezvényközpontban mindkét napon a napközbeni fajtabírálatokra kerül sor, reggel 8.00 órától délután 18.00 óráig.
2014. Február 10.-én, hétfőn az alábbi csoportokba tartozó kutyák bírálatára kerül sor:

 • Hound Group
 • Toy Group
 • Non-Sporting Group
 • Herding Group

A hétfőn bírálatra kerülő fajták megtekinthetők>>

2014. Február 11.-én, kedden az alábbi csoportokba tartalmazó kutyákat bírálják:

 • Sporting Group
 • Working Group
 • Terrier Group

A kedden bírálatra kerülő fajták megtekinthetők>>
Helyszín az 55. utca és a nyugati sugárút között fekvő Piers 92/94 szám alatt lévő Kiállítási Centrum.

A másik helyszín a Madison Square Garden, a nyugati 31. és 33. utca között.
Esti program a Madison Square Gardenben, a junior handlerek (fiatal felvezetők) legjobbjainak versenye, a csoportok döntője és a Best In Show.
2014. február 10.-én és 11.-én, hétfőn és kedden délután 18.00 órától éjjel 23.00 óráig, kapunyitás 18.00 órától.

2014. Február 10.-én, hétfőn este az alábbi csoportok győzteseit mérik össze egymással:

 • Hound Group
 • Toy Group
 • Non-Sporting Group
 • Herding Group

2014. Február 11.-én, kedd este a további csoportok győzteseiből kerülnek kiválasztásra a legjobbak:

 • Sporting Group
 • Working Group
 • Terrier Group

A Westminster Kennel Club honlapján megtekinthető a bírói lista>>

A kiállítás maga 2 napból áll, de az eseményre való felkészülés egy év. A kiállítások tervezésének első lépéseként a bírák kiválasztására kerül sor. Jelenleg több mint 40 bíró minősíti a kutyákat, akik típus szerint hét csoportba vannak osztva. A csoportok az alábbiak:

 • Sporting Group: ezen csoportba azon kutyákat sorolták, akik a vadászok segítői, nekik nagy energiával és stabil temperamentummal kell rendelkezniük. Ide tartoznak a pointerek, a szetterek, a vízi vadász spánielek, a szárazföldi és vízi vadász retvieverek.
 • Hound Group: a Hound csoport 1930 óta létezik, szintén vadászkutyák csoportja, de más tulajdonságokkal rendelkező kutyák tartoznak ide, mint a Sporting csoportba. Az ide sorolt kutyák más munkát végeznek a vadászok mellett, mégpedig meg kell keresniük az elejtett vadat, illetve őrizniük kell azt, míg a vadász meg nem érkezik. Ezen csoportba tartoznak az agarak és a falka kutyák, akik kiváló szaglóérzékükkel nyomon követik, megtalálják és őrzik a vadat.
 • Working Group: Ezek a kutyák általában erős testalkatúak, intelligensek és különböző feladatokat teljesítenek, többek között örzik a házat és az állatokat, de egyben sokrétű feladatok ellátását is tudják vállalni, például használják őket a rendőrségnél és a katonaságnál, mint szolgálati kutyákat.
 • Terrier Group: A „Terrier” a latin eredetű terra (föld) szóból származik, mivel ezeknek a kicsi kutyáknak határozottnak, bátornak és agilisnek kell lenniük ahhoz, hogy a patkányok, rókák és egyéb kártevők ellen menjenek. Ebbe a csoportba tartozik az összes terrier, és a törpe schnauzer, de az ausztrál terrier is.
 • Toy Group: A Toy kutyákat arra tenyésztették, hogy társai legyenek az embereknek. Tele vannak élettel és szellemiségükben gyakran hasonlítanak a nagyobb unokatestvéreikhez. Ebbe a csoportba tartozik a pomerániai, mint skandináv fajta, a Papillon, a kis spániel és a legkisebb fajta Toy uszkár.
 • Non-Sporting Group: Az AKC (Amerikai Kennel Club) azokat a fajtákat sorolta ebbe a csoportba, amelyek tulajdonságaik alapján a másik hat csoportba nem illenek bele. Ezen kutyák változatos tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • Herding Group: Ez a csoport 1983-ban kivált a Working csoportból. Ezen fajták természetes terelő ösztönnel rendelkeznek és céljuk az, hogy a gazdákat és farmereket szolgálják munkájukkal, az állatokat terelik át egyik helyről a másikra.

A 7 különböző csoportba tartozó kutyafajták listáját egy rövid fajtaismertetővel (ha rákattintasz a nevére) egyetemben megtekintheted a Westminster Kennel Club honlapján>>

1992 óta a nevezett kutyák számát korlátozták (2500) és kizárólag csak az Amerikai Kennel Club bajnokai vehetnek részt rajta, azok a kutyák, akik az előző évben rendezett kisebb kiállításokon egy bizonyos számú pontot kaptak a megszerzett győzelmeik után.

Az előző év alapján az első 780 legjobb kutyának speciális meghívókat küld ki a Kennel Club. A fennmaradó 1720 kutyák (így lesz összesen 2500) szintén minőségi kutyák és magasan állnak a pontversenyben, viszont nem kapnak konkrét meghívást. Ez biztosítja, hogy csak a legjobb kutyák kapnak esélyt a Westminster megtisztelő BIS címének elnyerésére.

A Westminster kutyakiállítás a média figyelmét is nagymértékben élvezi. Az 1980-as évek óta a média érdeklődése csak nőttön-nőtt. Ma már a kutyakiállításról több mint 20 különböző ország 600 különböző médiája illetve újságírója tudósít. A kiállítás mintegy 35 000 résztvevőt vonz és 4,6 millió televízió nézőt.

A kiállításról az élő közvetítés napközben elérhető lesz a Westminster Kennel Club hivatalos weboldaláról a 2014-es hivatalos Westminster show alkalmazással. További információért keresd fel a Kennel Club honlapját>>
Hétfő este élőben nyomon követhető az esti program a CNBC közvetítésében 20.00 órától 23.00 óráig.

A kiállítás helyszíne New Yorkban a Piers 92/94.
208 000 négyzetméternyi kiállítási területen a Piers 92/94 a második legnagyobb létesítmény New York Cityben (az első a Madison Square Garden). A Piers 92/94 tágas fedett rendezvény csarnokokkal rendelkezik, amelyek 133 000 négyzetméternyi területen találhatóak valamint olyan nyitott rendezvény terekkel, amelyek 75 000 négyzetméteren találhatóak és magas mennyezettel, egybefüggő terekkel és oszlop nélküli folyosókkal rendelkeznek.

A The Piers 92/94 csak pár lépésre található Manhatten világhírű színházi negyedétől, a Theater Discrict-től>>. Szintén könnyen megközelíthető innen, a Times Square>>, a nyüzsgő éjszakai életével kihagyhatatlan látványosság, amit New York kínál. A Central Park>> csak néhány háztömbnyire található a Piers 92/94 kiállítási centrumtól. A Central Park egyike az ország leglátogatottabb parkjainak.
A Piers 92/94 kiváló elhelyezkedésének köszönhetően a legnagyobb presztizsű rendezvényeknek is méltó helyszíne. A Piers 92/94 olyan orientált eseményeknek ad otthon, mint az Armory Show>>, a nemzetközi képzőművészeti kiállítás, az Architectural Digest>>, a lakberendezési kiállítás, illetve a The Pier Antiques Show>>, New York legnagyobb antik műtárgy kiállítása, valamint a New Yorki Fashion Week>>, a nemzetközi divathét kiállítás.

A másik helyszín, a Madison Square Garden, hagyományosan az esti programok itt kerülnek megrendezésre, ebben a patinás és nagy sportcsarnokban.

Westminster Dog Show a Madison Square Gardenben

További információk a Madison Square Gardenről>>

Nézhetünk érdekes videókat, videó riportokat, valamint a junior handlerek döntőjéről és a Best In Show kiválasztásról készített videókat is a Westminster Kennel Club hivatalos honlapján>>

Böngészhetünk a Kennel Club hivatalos honlapjának sajtó oldalán, ahol találhatunk érdekes fotó galériákat>>

A kiállításról készített érdekes újságcikkeket is olvashatunk az elmúlt évekből a Westminster Kennel Club honlapján>>

Valamint sok érdekes információt megtekinthetünk a már említetteken felül is, például a kezdetektől a mai napig a BIS és Csoport győztes kutyák listáját, érdekes újságcikkeket olvashatunk, galériákat nézhetünk meg a kiállításon felvezetett kutyákról, szintén a Kennel Club hivatalos honlapján>>

A Westminster Kennel Club Dog Show televíziós műsor Facebook oldalát is ajánljuk figyelmetekbe>>Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, ajánlom figyelmedbe a szerző hivatalos honlapját, ahol az elmúlt évek kutyakiállítási naptárjai, a 2020. évi hivatalos MEOESZ kutyakiállítási naptár és  az összes 2020. évi MEOESZ kutyakiállítás magyar és angol nyelvű ajánlója a már megszokott formában lesz elérhető!

Keresd Vámosi Ildikó kutyás cikkíró, szerző hivatalos honlapját:
Http://ildikovamosi.hu/

🙂 Köszönöm, ha megtisztelsz a látogatásoddal! 🙂